hmm... to może ja popełniłem błąd kupując to urządzenie? W tej chwili już widzę że Capsuła stoi w złym miejscu bo np. do AppleTV które stoi na drugim końcu mieszkania sygnał dociera już bardzo słabiutki (i to sądzę jest przyczyna cięcia się muzy)
Tak jak mówisz - muzy nie ma co na nim trzymać bo nie działa to zbyt sprawnie.
Czyli właściwie to urządzenie ma służyć w 1 kolejności do bezprzewodowych back upów TimeMachine i do stworzenia dobrej jakości sieci domowej (która u mnie szwankuje) , tak?
Bo tak się zastanawiam, że może lepiej jakiś zewnętrzny dysk WD czy Lacie pod FireWire albo taki który będzie udostępniany w sieci...?
Nie wiem, poradźcie mi proszę coś bo może jest to przerost formy nad treścią, wywaliłem pieniądze w błoto i zaraz się okaże że mogłem kupić coś innego za połowę tej ceny, co spełniłoby moje oczekiwania...?
I już widzę że będę miał problem z Logic'iem. Nie powiedziałem wcześniej, ale robię sporo muzyki. Jak wiadomo wav'y zajmują sporo miejsca i po to też był zewnętrzny dysk ale już widzę po prędkości przesyłu plików, że logic będzie się ciął odtwarzając je po sieci z TimeMachine, nie wspominając o nagrywaniu... :/
Pliz help! Dobrze że jej nawet nie odfoliowałem...

aaa, jeszcze co do sieci w domu - czyli komp ma chodzić pod zwykłą siecią a AppleTV pod 5GHz? A iphone czy MacBook ? I jeszcze się zastanawiałem - czy lepiej ustawić automatyczne przydzielanie adresów czy może każdemu urządzeniu przypisać swój na stałe i tyle?
Teraz zwariowałem kompletnie... właśnie sprawdzilem prędkości netu. Komp wpięty do routera bezpośrednio kablem 8,4Mb download... komp wpięty do sieci tworzonej przez TimeCapsule 2,3Mb. WTF ?!