Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Pages-Word - dyskusja w komentarzach

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 idolw

idolw
  • 56 posts

Posted 28 October 2013 - 00:22

Dobry wieczór, Mam pytanie odnośnie programu Pages i jego współpracy z Wordem. Czy istnieje możliwość odpowiadania na komentarze dodane do tekstu? Przykładowo otrzymałem plik z umową i komentarzami od prawnika. Chciałbym odpisać na te komentarze bezpośrednio pod nimi (w Wordzie taka funkcja jest), ale mam problem ze znalezieniem takiej możliwości. Z góry dzięki za pomoc

#2 sensustricto

sensustricto
  • 15 posts

Posted 28 October 2013 - 19:54

Nie ma takiej możliwości. Można dodawać własne komentarze np. tuż pod komentarzem prawnika (dodane w Pages są widoczne po eksporcie do Word). Działa również śledzenie zmian w tekście. Generalnie współpraca Pages i Word nie układa się w doskonały sposób. Dlatego warto się zaopatrzyć w pakiet Office 2011 for Mac (np. tańszą wersję dla uczniów i studentów). Nie ma bardziej kompatybilnego narzędzia dla tej platformy ;)

#3 koh

koh
  • 2186 posts

Posted 28 October 2013 - 20:46

Nie ma takiej możliwości. Można dodawać własne komentarze np. tuż pod komentarzem prawnika (dodane w Pages są widoczne po eksporcie do Word). Działa również śledzenie zmian w tekście. Generalnie współpraca Pages i Word nie układa się w doskonały sposób. Dlatego warto się zaopatrzyć w pakiet Office 2011 for Mac (np. tańszą wersję dla uczniów i studentów). Nie ma bardziej kompatybilnego narzędzia dla tej platformy ;)

Nie zrozumiałem Ciebie, ale co ty piszesz? "Nie ma takiej możliwości. Można dodawać własne komentarze..." albo "...Działa również śledzenie zmian w tekście. Generalnie współpraca Pages i Word nie układa się..."
To jest taka możliwość, czy nie ma? Działa czy nie działa?

#4 idolw

idolw
  • 56 posts

Posted 28 October 2013 - 21:05

Dzięki @sensustricto. Tego się obawiałem, ale z racji krótkiej kariery wciąż miałem nadzieję na tysiaka w kieszeni :/ @koh - chodzi o to, że w wordzie możesz w komentarzach prowadzić dyskusję - klikasz prawym na komentarz i dodajesz nowy - one są ładnie jeden pod drugim i jest to bardzo przejrzyste. Podobnie można zrobić w dokumentach Google, choć w nich brakuje trypu Śledź Zmiany. Wychodzi na to, że Pages ma Tryb Zmian i pozwala na czytanie i dodawanie pojedynczych komentarzy, ale nie układa ich w uporządkowany wątek.

#5 koh

koh
  • 2186 posts

Posted 29 October 2013 - 08:04

No wiesz, pytałeś o możliwość dodania komentarza, i odpisał że nie ma takiej możliwości po czym sam sobie zaprzeczył i napisał że można dodawać komentarze. Ale okej, wyjaśnił tak że pytający zrozumiał, to najważniejsze.

#6 idolw

idolw
  • 56 posts

Posted 29 October 2013 - 11:55

Gwoli ścisłości - zapytałem o "możliwość odpowiadania na komentarze dodane do tekstu" - jak widać, kto rozumiał o co pytam był w stanie szybko i bez zaprzeczania samemu sobie odpowiedzieć :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users