Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nie można zainstalować klienta sieci Torrent

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 floras

floras
  • 7 posts

Posted 27 October 2013 - 22:22

Witam, zainstalowałem "na czysto" Mavericks'a i mam problem z instalacją klienta torrent (żaden nie chce się zainstalować), Otóż po zaakceptowaniu regulaminu w okienku instalatora jest biały ekran i tak już zostaje. Nie wiem co mam zrobić z tym fantem więc zgłaszam się do Was o pomoc. Pozdrawiam

#2 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 27 October 2013 - 22:27

Witam, zainstalowałem "na czysto" Mavericks'a i mam problem z instalacją klienta torrent (żaden nie chce się zainstalować),
Otóż po zaakceptowaniu regulaminu w okienku instalatora jest biały ekran i tak już zostaje.
Nie wiem co mam zrobić z tym fantem więc zgłaszam się do Was o pomoc.

Pozdrawiam

Może to jest znak,że czas warto zaopatrzyć się w legalne kopie ?

#3 ftpd

ftpd

Nie.

• 24350 posts

Posted 27 October 2013 - 22:36

Torrentami można przecież też ściągać legalne rzeczy, więc nie generalizuj. Natomiast nadal: Ogłoszenia - Systemy Operacyjne

Mój Transmission działa.

#4 dm76

dm76
  • 2445 posts

Posted 27 October 2013 - 22:38

bez przesady... legalny soft też jest rozprowadzany torrentami by odciążać serwery... beta utorrenta działa

#5 floras

floras
  • 7 posts

Posted 27 October 2013 - 22:42

Może to jest znak,że czas warto zaopatrzyć się w legalne kopie ?

Może pora zacząć nie interesować się nie swoimi sprawami oraz zaprzestać pisać posty zaniżające poziom internetu które zwiększają liczbę pod Twoim avatarem?
Tylko nieświadomi ludzie widzą w sieci torrent tylko piractwo.
EOT

Instalacja Transmissiona również nie przechodzi.

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24350 posts

Posted 27 October 2013 - 23:41

Zdefiniuj 'nie przechodzi'. Na moje Transmission jeszcze dziś rano instalowało się przeciągając .app z obrazu do /Applications, co tam może 'nie przejść'?

#7 dominzak

dominzak
  • 474 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 28 October 2013 - 00:15

Zarówno klient BitTorrent jak i uTorrent są w formie instalatora, a nie bezpośrednio folderu z końcówką .app. A owy instalator jest tam tylko po to, by wcisnąć nam jakieś adware, które pojawia się pod nazwą "Offer". Po uruchomieniu tego instalatora pojawia się regulamin, dajemy accept, po czym widnieje puste pole, gdzie powinna się znajdować oferta adware, jednak w 10.9 nie jest ona wyświetlana, więc nie można przejść dalej.
Jedynym rozwiązaniem na to jest beta uTorrent, która jako jedyna jest rozprowadzana jako folder .app do przeciągnięcia bezpośrednio do /Applications: µTorrent® (uTorrent) - (bardzo) mały klient BitTorrent

Pozdrawiam! ;)

#8 McTom

McTom

All work and no play...

• 3827 posts

Posted 28 October 2013 - 00:49

Gatekeeper wyłączony?

#9 wolfik41

wolfik41
  • 214 posts

Posted 28 October 2013 - 08:39

Spróbuj jeszcze wejść w Preferencje Systemowe/Bezpieczeństwo i Prywatność/Odblokować kłódkę/Zmienić Umożliw instalację aplikacji pobranych z na ostatnią opcję czyli z KAŻDEGO ŹRÓDŁA.

#10 McTom

McTom

All work and no play...

• 3827 posts

Posted 28 October 2013 - 09:17

A co ja napisałem?

#11 floras

floras
  • 7 posts

Posted 28 October 2013 - 17:41

Beta się zainstalowała. @dominzak bardzo trafnie odpowiedział. Mam zaznaczone akceptowanie app z każdego źródła. Transsmision po przeniesieniu do folderu "programy" nie odpala się. ^up. Moglibyście nie przeżywać już postu kolegi zakino w tym temacie? Macie PM bo z tematu się spam box zrobił.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users