Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nie działa kawałek dotyku - Iphone 5

• Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Lord Lukasz

Lord Lukasz
  • 2 posts
  • SkądSanok

Posted 27 October 2013 - 19:12

Witam wszystkich, mam dziwny problem z Iphone 5, co jakiś czas wariowała mi klawiatura podczas pisania np. sms, same litery nagle sie włączały, uspokajało sie dopiero po zablokowaniu ekranu i odblokowaniu, teraz nagle umarła całkowicie część ekranu w której jest litera N,M,K i ekran jest martwy w tej części w każdej aplikacji, jak włącze jakieś rysowanie palcem to na całej wysokości ekranu jest taki jakby martwy pas o szerokości 5mm. Telefon jakiś czas temu wpadł do wody, nie działał 3mc i tak nagle z zaskoczenia sam sie włączył :D i działał bez zarzutów 4 miesiące Jeszcze jedna sprawa przy okazji, coś zaczęło sie w nim przemieszczać w środku, tak jakby ktoś włożył za małą baterie i jak w pionie sie niem porusza coś sie przesowa, wiem że to niemożliwe ale tak jest:???: Z góry dziękuje za pomoc, chciał bym tylko sie upewnić czy napewno mam kupić nowy ekran

#2 AppleMobile.pl

AppleMobile.pl

• 477 posts
  • SkądSzczecin, Wojska Polskiego 50, tel:889277288

Posted 29 October 2013 - 21:36

Ehh kolejny przypadek polskiego oszczędzania... iPhone'a po zalaniu albo się próbuje naprawić samodzielnie odpowiednią chemią, albo oddaje do serwisu. Z objawów wynika, że miałeś mikrozwarcie na złączy tasmy od digitizera, który pewnie wypalił ci dziurę w laminacie albo złączu. Z zakupem ekranu się wstrzymaj.

Co do "latającego" elementu w telefonie jak najbardziej może to być bateria, która najzwyczajniej od wody się odkleiła lub spuchła i odkleiła.

Rozbierz telefon jeżeli masz trochę umiejętności i przeczyść płytę i złącza ekranu izopropanolem. Jeżeli nie masz umiejętności to zapraszam do nas. Jeżeli nie uda się naprawić iPhone'a po zalaniu, to nie pobieramy żadnej opłaty. Jeżeli się uda, to zapłacisz 120 złotych, a telefon może będzie miał szansę jeszcze trochę podziałać.

#3 Lord Lukasz

Lord Lukasz
  • 2 posts
  • SkądSanok

Posted 10 November 2013 - 09:18

Witam, nie pisałem chwile bo iphon cudowanie sie naprawił na kilka dni....., potem zniknęła martwa czesc ekranu i wariował tylko włączając czasami samemu różne litery, 3 dni temu go rozebrałem, styki od taśm tych 3 co są od ekranu były faktycznie troche "zielone" od wody ale wyczyściłem to wydaje mi sie bardzo dokładnie i przez cały dzień telefon działał idealnie, zero jakichkolwiek problemów, wczoraj od rana znowu martwy pasek na ekranie.... A bateria faktycznie tylko odkleiła sie...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users