Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Safari - problem z YouTube

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kuba P

Kuba P
  • 102 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 października 2013 - 22:53

Witam, Skorzystałem z wyszukiwarki, nic nie znalazłem. Stan faktyczny: oglądam film na youtube, klikam w trakcie oglądania na inny (np. z listy miniatur po prawej stronie). Safari ładuje nowy film, po czym odtwarza ten sam. Przykład: oglądam film pt. "ABC", klikam na "XYZ". Ładuje się "XYZ", pokazuje napisy i komentarze, wszelkie treści od "XYZ", ale odtwarza ponownie "ABC". Problem dotyczy zarówno pracy pod html5, jak i bez. Na innych przeglądarkach nie występuje, po odświeżeniu strony dopiero ładuje film prawidłowy.

#2 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 26 października 2013 - 23:43

Witam,

Skorzystałem z wyszukiwarki, nic nie znalazłem.

Stan faktyczny: oglądam film na youtube, klikam w trakcie oglądania na inny (np. z listy miniatur po prawej stronie). Safari ładuje nowy film, po czym odtwarza ten sam.

Przykład: oglądam film pt. "ABC", klikam na "XYZ". Ładuje się "XYZ", pokazuje napisy i komentarze, wszelkie treści od "XYZ", ale odtwarza ponownie "ABC".

Problem dotyczy zarówno pracy pod html5, jak i bez.

Na innych przeglądarkach nie występuje, po odświeżeniu strony dopiero ładuje film prawidłowy.

Też to miałem przez jakiś czas ale nie pamiętam czy samo minęło czy coś zrobiłem.

#3 Kuba P

Kuba P
  • 102 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 października 2013 - 00:52

Może sobie przypomnisz, u mnie przed chwileczką dwa razy wczytał film nowy prawidłowo, po czym się zepsuło na nowo ;-)

#4 ygrene

ygrene
  • 35 postów

Napisano 27 października 2013 - 10:26

U mnie tak się dzieje tylko gdy mam włączoną wtyczkę clicktoflash.

#5 jacente

jacente
  • 10 postów

Napisano 27 października 2013 - 22:23

Miałem to samo od jakiegoś czasu. Zainstalowałem nawet Operę ale mnie wkurzała i ją wywaliłem. Zaktualizowałem Safari do 6.1, wyłączyłem wszystkie wtyczki związane z Youtube i w preferencjach odznaczyłem "zatrzymaj wtyczki aby oszczędzać energię" (pewnie to nie ma nic do rzeczy). Po tych czynnościach wszystko zaczęło działać jak trzeba.

#6 Kuba P

Kuba P
  • 102 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 października 2013 - 14:09

Znalazłem przyczynę - wtyczka do pobierania z YouTube. Usunięcie naprawiło problem i przywróciło również poprawne wyświetlanie niektórych elementów, jak znaczków "YES", "NO". PS. Ale te reklamy na YT wkurzają!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych