Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Czerwona poświata na ekranie

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Hayaku

Hayaku
  • 12 posts
  • SkądLuboszyce, Opole, Poland, Poland

Posted 24 October 2013 - 22:51

Witam, W moim iPhonie 5 od kilkunastu dni zauważyłem występowanie czerwonej poświaty na środku ekranu. Dokładniej w kształcie prostokąta z ramką około 5mm między poświatą, a granicą ekranu. Ramka wyświetla się dobrze, a ten prostokąt jest leciutko czerwony, szczególnie widać to na białym tle, np odpalając Safari. Może występowało to wcześniej, zauważyłem dopiero niedawno rozjaśniając maksymalnie ekran dla testu. Teraz strasznie to denerwuje, szczególnie właśnie przy włączaniu Safari. Domyślam się, że jest to jakiegoś rodzaju wypalenie ekranu czy coś takiego.

#2 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 posts
  • SkądBiała Podlaska

Posted 24 October 2013 - 22:54

Fajnie, ale gdzie jakieś pytanie czy coś?

#3 Hayaku

Hayaku
  • 12 posts

Posted 24 October 2013 - 23:10

Mój błąd. Urwało mi neta i jak pisałem od nowa to zapomniałem o pytaniu. Co to może być, czy ktoś się z czymś takim kiedyś spotkał? Nie pisałbym tutaj, gdybym na necie znalazł coś na ten temat i wiedział, że trzeba oddać telefon do naprawy. Powodem tego, że staram się unikać napraw jest to, że pierwszy iPhone miał deadpixel czy tam kilka i niepowiadomiony o niczym dostałem refurba zamiast naprawy (refurb w gorszym stanie wizualnym niż ten, którego oddałem). Teraz boję się, że będzie podobnie, więc ostatnie pytanie - czy mogę coś zrobić, czy ktoś zna jakąś solucję?

#4 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 posts
  • SkądBiała Podlaska

Posted 24 October 2013 - 23:28

Oddaj na gwarancję, dostaniesz refurba. Nie wiem dlaczego w ogóle wziąłeś tego w "gorszym" stanie. Refurb iPada, którego wymieniałem był w idealnym stanie i nie miał ani jednej ryski.

#5 Hayaku

Hayaku
  • 12 posts

Posted 24 October 2013 - 23:36

Wziąłem tego w gorszym stanie po kilku telefonach w różne miejsca. Nagadali mi, że refurb ma wymieniane części obowiązkowe typu bateria, a jakieś ryski na obudowie dopiero mają znaczenie, gdy są poważniejsze. Obecny iPhone nie wygląda źle, zaznaczyłem tylko, że wygląda gorzej od poprzednika. Jako, że jestem poza domem i szybko nie wrócę, to na szybko zadam jeszcze pytanko odnośnie gwarancji refurbów - ile trwa oraz czy jest odnawiana z każdym refurbem (czyli, czy można wymieniać telefon co pół roku jeśli ma się pecha).

#6 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 posts
  • SkądBiała Podlaska

Posted 24 October 2013 - 23:47

Obudowa refurba powinna być w idealnym stanie (spasowanie, brak rys). Jeżeli nie jest, to nie przyjmujesz go i prosisz o kolejną wymianę. Gwarancja na refurba przepisywana jest z wcześniejszego urządzenia, więc jak masz gwarancję do marca 2014, to na refurbie też będziesz miał ją do marca 2014, no chyba, że gwarancja jest krótsza niż 90 dni (np. do końca gwarancji został tydzień) to z automatu dostajesz 90 dni.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users