Gładzik - Problem z ustawieniami
Rozpoczęty przez
imaku
, 24 paź 2013 21:32
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 24 października 2013 - 21:32
Witam. Uaktualniłem system na Mavericks i mam problem z gładzikiem a dokładnie z ustawieniami gładzika. Jak zaznaczam kierunek przewijania naturalny, to u minie przewijanie stron działa dokładnie odwrotnie niż na symulacji, która jest pokazana obok. Wszystko działa tak jak powinno z wyjątkiem przewijania na oknie góra/dół. Jak odznaczam "ptaszka" to wszystko działa odwrotnie, za to wspomniane przewijanie góra/dół działa jak należy.
Napisano 24 października 2013 - 22:08
Nie rozumiem.
Napisano 24 października 2013 - 22:34
Ok. Preferencje systemowe>gładzik>przewijanie i powiększanie>kierunek przewijania> jak zaznaczę tą opcje działa dokładnie na odwrót. dotyczy to tylko przeglądania np stron internetowych wszystko inne działa jak należy. jak odznaczę to przewijanie działa tak jak powinno, a wszystko inne działa na odwrót jak w odbiciu lustrzanym. Nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć 
- - - Połączono posty - - -
Wydaje mi się, że to jakiś błąd w systemie, który dotyka, niektórych właścicieli mac-a i może być naprawiony przez aktualizacje poprawek do systemu. Ale wolę się upewnić czy nie mam jakieś innej możliwości naprawienia tego, ponieważ jest to strasznie uciążliwe i nie wiem czy wytrzymam
Wydaje mi się, że to jakiś błąd w systemie, który dotyka, niektórych właścicieli mac-a i może być naprawiony przez aktualizacje poprawek do systemu. Ale wolę się upewnić czy nie mam jakieś innej możliwości naprawienia tego, ponieważ jest to strasznie uciążliwe i nie wiem czy wytrzymam
Napisano 24 października 2013 - 22:36
Używasz tylko gładzika, czy myszki także?
Napisano 24 października 2013 - 22:39
Tylko gładzika.
Napisano 25 października 2013 - 06:33
McTom, jemu chodzi chyba o to, że w przeglądarce jest odwrotnie, niż w oknie Findera, ale nie upieram się, bo faktycznie jakoś mętnie to tłumaczy
Napisano 25 października 2013 - 12:02
W każdym oknie na każdym zainstalowanym programie, jak chcę przewinąć obraz w dół przewija mi się w górę i na odwrót lewo prawo działa dobrze, szystko inne też. Jak odznaczę ptaszka w ustawieniach (ruch nienaturalny) to przeiwjanie góra/dół działają, za to lewo/prawo się zamieniają miejscami i wszystko inne także. 
Działa już jak należy. Zdenerwowałem się i zacząłem w ust. zaznaczać na przemian wł/wył dość szybko przez ok 20 s. i zaskoczył.
Działa już jak należy. Zdenerwowałem się i zacząłem w ust. zaznaczać na przemian wł/wył dość szybko przez ok 20 s. i zaskoczył.
Napisano 25 października 2013 - 12:27
Tak właśnie działa naturalne przewijanie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Temat jest zamknięty