Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Gładzik - Problem z ustawieniami

• Zamknięty Temat jest zamknięty
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 imaku

imaku
  • 5 postów

Napisano 24 października 2013 - 21:32

Witam. Uaktualniłem system na Mavericks i mam problem z gładzikiem a dokładnie z ustawieniami gładzika. Jak zaznaczam kierunek przewijania naturalny, to u minie przewijanie stron działa dokładnie odwrotnie niż na symulacji, która jest pokazana obok. Wszystko działa tak jak powinno z wyjątkiem przewijania na oknie góra/dół. Jak odznaczam "ptaszka" to wszystko działa odwrotnie, za to wspomniane przewijanie góra/dół działa jak należy. :)

#2 McTom

McTom

All work and no play...

• 3 827 postów

Napisano 24 października 2013 - 22:08

Nie rozumiem.

#3 imaku

imaku
  • 5 postów

Napisano 24 października 2013 - 22:34

Ok. Preferencje systemowe>gładzik>przewijanie i powiększanie>kierunek przewijania> jak zaznaczę tą opcje działa dokładnie na odwrót. dotyczy to tylko przeglądania np stron internetowych wszystko inne działa jak należy. jak odznaczę to przewijanie działa tak jak powinno, a wszystko inne działa na odwrót jak w odbiciu lustrzanym. Nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć :)

- - - Połączono posty - - -

Wydaje mi się, że to jakiś błąd w systemie, który dotyka, niektórych właścicieli mac-a i może być naprawiony przez aktualizacje poprawek do systemu. Ale wolę się upewnić czy nie mam jakieś innej możliwości naprawienia tego, ponieważ jest to strasznie uciążliwe i nie wiem czy wytrzymam :)

#4 McTom

McTom

All work and no play...

• 3 827 postów

Napisano 24 października 2013 - 22:36

Używasz tylko gładzika, czy myszki także?

#5 imaku

imaku
  • 5 postów

Napisano 24 października 2013 - 22:39

Tylko gładzika.

#6 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 25 października 2013 - 06:33

McTom, jemu chodzi chyba o to, że w przeglądarce jest odwrotnie, niż w oknie Findera, ale nie upieram się, bo faktycznie jakoś mętnie to tłumaczy ;)

#7 imaku

imaku
  • 5 postów

Napisano 25 października 2013 - 12:02

W każdym oknie na każdym zainstalowanym programie, jak chcę przewinąć obraz w dół przewija mi się w górę i na odwrót lewo prawo działa dobrze, szystko inne też. Jak odznaczę ptaszka w ustawieniach (ruch nienaturalny) to przeiwjanie góra/dół działają, za to lewo/prawo się zamieniają miejscami i wszystko inne także. :)

- - - Połączono posty - - -

Działa już jak należy. Zdenerwowałem się i zacząłem w ust. zaznaczać na przemian wł/wył dość szybko przez ok 20 s. i zaskoczył. :lol:

#8 McTom

McTom

All work and no play...

• 3 827 postów

Napisano 25 października 2013 - 12:27

Tak właśnie działa naturalne przewijanie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych