Program OpenOffice zakończył nieoczekiwanie pracę podczas ostatniej próby odtworzenia jego okien. Czy chcesz spróbować odtworzyć jego okna? Jeśli nie wybierzesz opcji odtworzenia okien, konieczne może być otworzenie i rozmieszczenie ich ręcznie.
Pojawia się na nim opcja nie odtwarzaj lub odtwarzaj, jednak gdy klikam na nie to nic nie działa a a napis nadal przeszkadza mi na ekranie.
Postanowiłem odinstalować program OpenOffice i na nowo zainstalowałem go, jednak problem pozostał nierozwiązany.
Pewna osoba z innego forum, wskazała ciekawy link do rozwiązania problemu, jednak wraz ze mną wiele osób nadal nie może poradzić sobie z problemem. Poza tym tam opisany jest problem w programie LibreOffice, a ja mam Apache OpenOffice i OpenOffice.org
Program Libre Office zakończył nieoczekiwanie pracę… | Makowe Boje
Jeśli ktoś wie jak poradzić sobie z problemem byłbym wdzięczny za proste w skazówki, bo skomplikowanych rozwiązań nie zrozumie.
Dziękuję.
P.S.
Po długich poszukiwaniach rozwiązania znalazłem materiał po angielsku, i nie wiem czy tyczy się to dokładnie mojego opisanego problemu?
FIX OpenOffice Restore Windows Won't Close - YouTube
Jeśli film opisuje ten sam problem, zatem prosiłbym o przetłumaczenie tego na język Polski i sam nie wiem dlaczego w porównaniu z filmem ja mam w dużej mierze inaczej w mym MacBooku system Mac OS X Mavericks 10.9.
Z filmu powyższego udało dojść mi się do:
-utilities
-terminal
Następnie pojawiło się małe okienko z kilkoma wyrazami, ale nie wiem jaką treść dodatkową ten pan wkleja do tego okienka? Ja wkleiłem coś takiego: rm -rf "~/Library/Saved Application State/org.openoffice.script.savedState niestety nie pomogło.
Pozwólcie raz pochwalić się mi że problem rozwiązałem

Dla zainteresowanych podaję informacje.
Wpierw home, potem znalazłem ukrytą bibliotekę, librery.
Następnie Saved Application
Tam znalazłem plik o nazwie "org.openoffice.script.savedState". Zmazałem go i wszystko działa poprawnie

Dziękuję.