Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Zielona poświata na ekranie.

• Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Sebek92

Sebek92
  • 3 posts
  • SkądWroclaw, Poland, Poland

Posted 22 October 2013 - 16:52

Witam! Nigdzie nie znalazłem wątku z podanym problemem a mianowicie ostatnimi czasy w sumie to po aktualizacji oprogramowania do wersji 7.0 zauważyłem dziwny objaw na wyświetlaczu a mianowicie zieloną poświatę która przypomina obwódkę jest ona w sumie widoczna tylko podczas wyświetlania białego tła, np jak mam włączone wiadomości. Teraz nie wiem czy ona była tam od początku czy własnie po aktualizacji ale po niej wszędzie jest bardziej biało przez co ta obwódka mi się rzuciła w oczy. Zauważyłem również że zazwyczaj widoczne to jest jak całe tło jest białe, na kawałku białego tła nie zauważyłem tego, przykładowo jak mam ekran główny i ikonę baterii to na niej nie ma ani trochę zieleni. P.S. Zrobiłem szybkiego screena i przerzuciłem go na kompa, na kompie nie ma widocznej obwódki. Czyżby to była wina ekranu? Zalany nie został. Liczę na szybką odpowiedź i z góry dziękuję!

#2 graffikpl

graffikpl
  • 5 posts

Posted 23 October 2013 - 13:45

Kilka dni temu zauważyłem u siebie podobny efekt i też zastanawiam się, czy może mieć związek z aktualizacją od iOS7. Mam iPhona pół roku i jestem niemal pewny, że wcześniej tego nie było. Zrobiłem zdjęcie telefonu i podniosłem nieco kontrast, aby wada była lepiej widoczna: [url]http://do2.pl/iphone5.jpg[/url]. Znalazłem też podobny wątek tutaj: [url=http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1586346]iPhone 5 pink hue in center of the screen - MacRumors Forums[/url] - ktoś jednak zauważył taki efekt u siebie na iOS6... Dzwoniłem do Apple i zamierzam wymienić lub naprawić telefon w ramach gwarancji. Jutro jedzie do Regenersis.

#3 Sebek92

Sebek92
  • 3 posts
  • SkądWroclaw, Poland, Poland

Posted 23 October 2013 - 17:29

O właśnie o to samo mi chodziło, czyli widzę że muszę się chyba przejść do autoryzowanego salony apple we Wrocku z tym telefonem :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users