Nie udało się uaktywnic sieci komórkowej
Posted 21 October 2013 - 19:53
Posted 21 October 2013 - 21:19
Posted 21 October 2013 - 22:48
Posted 22 October 2013 - 09:55
Posted 22 October 2013 - 12:58
Zmiana karty na bodajże Plusa powinna dać żądany efekt, czyli powinna pojawić się opcja zmiany APN. Na kartach T-Mobile, Play i Orange nie da się tego osiągnąć. Dlaczego? Poszukaj na forum, bo była całkiem często o tym mowa.
I co z tego, że się pojawi ??? Po ponownym włożeniu karty Playa znowu zniknie mądralo....
Karta wyciągnięta, włożona ponownie - brak efektu.
1. Zgłoś problem do operatora
2. Sprawdź czy sieć działa po przełożeniu karty do innego telefonu.
3. Zrób restore oprogramowania bez odtwarzania backupu. Jeśli po tej operacji sieć zadziała to znaczy, że źródło problemu leży w backupie który odtworzyłaś.
Posted 22 October 2013 - 14:05
Posted 22 October 2013 - 16:22
Posted 22 October 2013 - 18:04
Punkt nr 3 brzmi sensownie. Dam znać.
i daję znać - brak pozytywnego skutku. Dzwoniłam za to na infolinie play: BOK polecił włączyc na 15 min tryb samolotowy (brak efektu), następnie podał mi ścieżkę do konfiguracji ręcznej (nie mam opcji APN w ustawieniach sieci więc rezultat taki sam), następnie zrestartować telefon po uprzednim wyłączeniu transmisji danych i 3g, co miało w magiczny sposób ukazać opcję APN. Także nic. Na koniec odesłano mnie na infolinię wsparcia technicznego apple (firma pracuje do 17 więc historia będzie miała ciąg dalszy jutro). Możliwe że tel był zbrandowany ale w tym temacie pomoże mi byc może w/w firma.
Posted 22 October 2013 - 22:35
Dzwoniłam za to na infolinie play: BOK polecił włączyc na 15 min tryb samolotowy (brak efektu), następnie podał mi ścieżkę do konfiguracji ręcznej (nie mam opcji APN w ustawieniach sieci więc rezultat taki sam), następnie zrestartować telefon po uprzednim wyłączeniu transmisji danych i 3g, co miało w magiczny sposób ukazać opcję APN. Także nic.
Dyndas mam tak na 3gs, mam kartę z plusa nie mogę nic zmieniać, włożę play wszystko jest, ponadto zrobie ustawienia pod plus i wszystko jest ok, także nie wiem o czym gadasz.
Napiszę po raz kolejny to, co na forum było wielokrotnie. Jeśli w telefonie jest karta operatora który jest oficjalnym dystrybutorem iPhone'a ( w Polsce: Orange, T-Mobile, Play ) wszystko co dotyczy ustawień sieci i MMS jest ustawiane automatycznie i możliwości edycji tych parametrów NIE MA. Włożenie karty Plus spowoduje, że w menu pewnie pojawi się możliwość ustawienia APN ale NIE OZNACZA TO, że te ustawienia zostaną zachowane po włożeniu karty innego operatora.
@jaka1 sprawdź tę kartę w innym telefonie. Tylko wtedy będziesz mieć pewność, że problem na pewno nie jest związany z siecią.
Posted 23 October 2013 - 14:48
Napiszę po raz kolejny to, co na forum było wielokrotnie. Jeśli w telefonie jest karta operatora który jest oficjalnym dystrybutorem iPhone'a ( w Polsce: Orange, T-Mobile, Play ) wszystko co dotyczy ustawień sieci i MMS jest ustawiane automatycznie i możliwości edycji tych parametrów NIE MA. Włożenie karty Plus spowoduje, że w menu pewnie pojawi się możliwość ustawienia APN ale NIE OZNACZA TO, że te ustawienia zostaną zachowane po włożeniu karty innego operatora.
@jaka1 sprawdź tę kartę w innym telefonie. Tylko wtedy będziesz mieć pewność, że problem na pewno nie jest związany z siecią.
moja karta playa działa bez problemu na innych telefonach, w tym na iphone (3gs i 4)
Posted 23 October 2013 - 14:58
Posted 23 October 2013 - 15:47
będzie działać na 100%
zanim ponownie napisz tego typu bzdury proponuje przeczytać ze zrozumieniem jaki koleżanka ma problem - pierwszy post. A potem - również ze zrozumieniem - mój post dotyczący edycji APN kiedy w telefonie jest karta Orange, T-Mobile lub Play
- - - Połączono posty - - -
Możliwe że tel był zbrandowany ale w tym temacie pomoże mi byc może w/w firma.
To akurat możliwe nie jest - Apple nie zazwala na branding swoich produktów.
Posted 23 October 2013 - 16:18
To akurat możliwe nie jest - Apple nie zazwala na branding swoich produktów.
co w takim razie oznacza, jeśli w Ustawienia - ogólne - to urządzenie jako "sieć" mam PLAY a jako "operator" mam EE 15.1?
Posted 23 October 2013 - 16:18
Posted 23 October 2013 - 16:55
Miałem taki przypadek że używałem w iphonie karty orange i internet działał,potem zmieniłem na play i internet działał potem powrót do orange i co ? musiałem zmieniać wszystko ręcznie.Zrób jak napisałem.
Wierz mi, gdybym tylko miała taką możliwość wpisałabym wszystko ale nie ma w opcjach telefonu żadnego APN. Wspominasz coś o oprogramowaniu - jakim?
- - - Połączono posty - - -
Szanowni Panowie / Panie dziękuję za zaangażowanie w sprawę, właśnie dostałam linkę od znajomego, kompletnego "iAbnegata", który podsunął mi skutecznego linka

[url]http://www.idownloadblog.com/2009/08/29/could-not-activate-cellular-data-network-you-are-not-subscribed-to-a-cellular-data-service/[/url]
Pozdrawiam i kończę temat

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users