Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Stacja ładująca/synchronizująca z dwoma złączami lightning.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 walasio1993

walasio1993
  • 3 postów
  • SkądBydgoszcz, Poland, Poland

Napisano 20 października 2013 - 18:15

Poszukuję jak w temacie stacji dokującej(z możliwością synchronizacji) posiadającą dwa złącza lightning.(nie znalazłem wcześniej nigdzie takiego tematu) Aktualnie posiadam iPada 4(Retina), a 25.10 zakupię iPhone'a 5S. Chciałbym oba jednocześnie ładować. Zakup dwóch oficialnych stacji dokujących Apple'a do każdego z tych urządzeń jest oczywiście mało praktyczny i ekonomiczny. Za pomocą google znalazłem jedynie iHome iDL100, która po za podstawowymi funkcjami ma też radio fm i budzik -te kolejne nie są mi już potrzebne. Może ktoś zna lub słyszał o "podstawowej" stacji dokującej, do której można wstawić jednocześnie iPada i iPhone'a na złączach lightning? Kwota od 100zł do 270zł.

#2 colgi

colgi
  • 5 postów

Napisano 20 października 2013 - 22:26

walasio znalazles moze tego iHome DL100 w jakims polskim sklepie ? (z tego co wiem mozna na nim ladowac 3 urzadzenia na raz: sa dwa porty lightning lightning + wejscie USB, gdzie mozna normalnie kabelek podpiac)

#3 walasio1993

walasio1993
  • 3 postów
  • SkądBydgoszcz, Poland, Poland

Napisano 23 października 2013 - 08:33

Właśnie nie szukałem iHome Dl100 w polskich sklepach, ponieważ go nie potrzebuję(wiem tylko że na ebay'u kosztuje ponad 600zł). Nie szukam takiej zaawansowanej stacji z głośnikami, radiem, zegarem... Ma tylko ładować(jednocześnie iPada 4 i iPhone'a 5S) i synchronizować z komputerem/itunes. Jeżeli nic takiego nie znajdę to zdecyduję się na Macally MCDOCKL z jednym lightning.

#4 colgi

colgi
  • 5 postów

Napisano 23 października 2013 - 11:17

Tu masz krótki opis tej stacji Macally [url=http://www.ilounge.com/index.php/reviews/entry/macally-mcdockl-charge-sync-dock-for-lightning-devices/]Reviews: Macally MCDOCKL Charge & Sync Dock for Lightning Devices | iLounge[/url]

Z tego co wyczytalem jedna kwestia moze dla ciebie stanowic problem: As mentioned, you can either charge via a USB port on your computer, or from the wall. If you choose the former option, charging speeds are limited to 1-Amp, which is suitable for iPods and iPhones, but not iPads. Connecting to an outlet gives full-speed charging to even the fourth-generation iPad. We like having the option, rather being limited to one or the other.

Czyli Ipad nie bedzie ci sie synchronizowal i jednoczesnie ladowal. Ladowanie nastapi jedynie po podpieciu stacji do gniazdka.

Ja bede sie staral zgarnac iHome DL100 gdzies na ebay...

#5 kacper1703

kacper1703
  • 106 postów

Napisano 16 lipca 2014 - 18:39

Czyli Ipad nie bedzie ci sie synchronizowal i jednoczesnie ladowal. Ladowanie nastapi jedynie po podpieciu stacji do gniazdka.

Nie do konca prawda, napisali, że możesz ładować powoli przez USB i wtedy można synchronizować ale jeśli się podłączy do gniazdka elektrycznego załączoną ładowarką iPad będzie się ładował szybciej, ale bez synchronizacji.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych