Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone zablokowany ID i hasłem innego użytkownika

• Zamknięty Temat jest zamknięty
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 czarnulkauuc

czarnulkauuc
  • 6 postów

Napisano 19 października 2013 - 22:06

Witam. Dziś kupiłam Iphone'a 4 na Warszawskiej Giełdzie. Włączyłam sprawny ok. Po powrocie do domu każe mi skonfigurować cały system od nowa. Wprowadzić Apple ID i hasło wszystko fajnie gdyby nie komunikat, że Iphone jest zarejestrowany na a*****@i****.pl i to TEGO kogoś mam podać ID i hasło. Dzwonię do "przemiłego" Pana, wyjaśniam problem a on do mnie, że niemożliwe i nie umie mi pomóc. Może Tu ktoś z Was mógłby mi pomóc odblokować telefon, przecież nie wiem kto go używał to i skąd mam znać ID i hasło...

#2 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 19 października 2013 - 22:18

Hasło dostępu zna tylko i wyłącznie poprzedni właściciel tego tel i tylko on może pomóc w odblokowaniu.

#3 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 19 października 2013 - 22:59

Może Tu ktoś z Was mógłby mi pomóc odblokować telefon, przecież nie wiem kto go używał to i skąd mam znać ID i hasło...

Nie ma opcji tego przeskoczenia, ot taki ficzer chroniący przed kradziejstwem.

#4 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 19 października 2013 - 23:16

Masakra,spotkaj się z tym gościem,podepnij pod komputer i niech wprowadzi hasło i login jeżeli ci nie chce podać bo nie ma innej możliwości.

#5 szkodnik85

szkodnik85
  • 107 postów

Napisano 20 października 2013 - 06:51

Właściciel musi usunąć telefon z programu find my iphone bo to on blokue telefon.

#6 robroyy

robroyy
  • 411 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 października 2013 - 07:47

Dobra blokada przed złodziejami ,a moze ten Pan nie sprzedal swojego iPhona??, DFU chyba da sobie rade i zainstaluje system na nowo nie testowalem ale mysle ze bedzie ok

#7 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 20 października 2013 - 08:36

Dobra blokada przed złodziejami ,a moze ten Pan nie sprzedal swojego iPhona??, DFU chyba da sobie rade i zainstaluje system na nowo nie testowalem ale mysle ze bedzie ok

Nie da sobie rady. Nawet oddając do Apple telefon przy wymianie na nowy* każą wyłączyć FMI przed wyzerowaniem zawartości telefonu.

* bądź refurbished.

#8 czarnulkauuc

czarnulkauuc
  • 6 postów

Napisano 20 października 2013 - 09:24

No wlasnie on kupil od kogos i sprzedal mi :( i nie ma kontaktu z poprzednim uzytkownikiem :/ czyli co moge sobie go polozyc zeby ladnie wygladal.? Nie uruchomie go juz nigdy bez tego hasla.? Nie da sie tego obejsc.? :( chyba utopilam pieniadze bo on nie przyjmuje zwrotow :/

#9 robroyy

robroyy
  • 411 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 października 2013 - 09:31

No wlasnie on kupil od kogos i sprzedal mi :( i nie ma kontaktu z poprzednim uzytkownikiem :/ czyli co moge sobie go polozyc zeby ladnie wygladal.? Nie uruchomie go juz nigdy bez tego hasla.? Nie da sie tego obejsc.? :( chyba utopilam pieniadze bo on nie przyjmuje zwrotow :/

a masz dowod zakupu ?? jezeli tak oddaj i juz a jezeli nie zglos na Policje bo mysle ze sprzedal tobie Kradziony sprzet !!!!!!! takie moje zdanie ewentualnie podejdz go smsem napisz co teraz masz zrobic z tym iPhonem itp bedziesz mial dowod ze to on sprzedal musisz byc cwanszy :cool:

#10 okmujm

okmujm
  • 154 postów

Napisano 20 października 2013 - 09:44

Kupiłaś po prostu kradziony telefon. Bardzo dobrze że wprowadzili takie zabezpieczenie. Teraz będzie powstawała cała masa takich wątków, albo podobnych w stylu, dostałem w prezencie (czyt. ukradłem) i wyskakuje podaj hasło i nie wiem co zrobić.

#11 nodi32

nodi32
  • 588 postów
  • SkądRadom!

Napisano 20 października 2013 - 09:56

Zaraz zaraz, Przecież AppleID to mail, wyświetla Ci się AID? :D Napisz na tego maila czy temu Panu/Pani nie ukradziono przypadkiem telefonu, czy go nie sprzedał. Jak się okaże że kradziony to na policje :D A jak nie to poproś Pana/Panią żeby się zalogował na konto i usunął twój telefon. Jak nie będzie odpisywał na maila to go wygoogluj :D może znajdziesz facebook :)

#12 okmujm

okmujm
  • 154 postów

Napisano 20 października 2013 - 10:03

Tylko że nie wyświetla się cały e-mail, tylko część, w tym wypadku a*****@i****.pl. Gdyby udało się zdobyć cały adres to kontakt byłby raczej możliwy.

#13 czarnulkauuc

czarnulkauuc
  • 6 postów

Napisano 20 października 2013 - 12:42

Kupiłaś po prostu kradziony telefon.
Bardzo dobrze że wprowadzili takie zabezpieczenie. Teraz będzie powstawała cała masa takich wątków, albo podobnych w stylu, dostałem w prezencie (czyt. ukradłem) i wyskakuje podaj hasło i nie wiem co zrobić.

Wszystko super ze sa zabezpieczenia i ludzie ktorzy beda zakladali takie watki powinni poniesc konsekwencje ja kupilam na gieldzie moze bezmyslnie a raczej na pewno bo TAM nie daja dowodu zakupu. Placisz i narazie...

- - - Połączono posty - - -

Wyglada na to ze moge go schowac w szuflade i nic wiecej nie wiem czyj to nie zwroca mi pieniedzy wiec nie widze innego wyjscia :(

#14 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 postów
  • SkądBiała Podlaska

Napisano 20 października 2013 - 13:16

Czyli koleś ci powiedział, że zwrotów nie przyjmuje, a ty potulnie to przyjęłaś do wiadomości? Co się dzieje z tymi ludźmi…

#15 scooter10

scooter10
  • 142 postów
  • SkądLublin

Napisano 20 października 2013 - 13:16

Napisz do gościa żeby oddał Ci kasę albo idziesz na policje. Nie musisz mieć dowodu zakupu umowa ustna jest tak samo ważna jak pisemna.

#16 czarnulkauuc

czarnulkauuc
  • 6 postów

Napisano 20 października 2013 - 14:23

on mi to powiedzial jak z awantura zadzwonilam .... bylam na komendzie i nie jest kradziony/zgloszony wiec nadal tkwie w miejscu nie znajac poprzedniego wlasciciela....

#17 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 20 października 2013 - 15:20

Jak widać tutaj nawet przy odbiorze osobistym są problemy (jak widać) trzeba się naprawdę dobrze znać i wszystko posprawdzać(masakra).

#18 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 20 października 2013 - 16:23

bylam na komendzie i nie jest kradziony/zgloszony wiec nadal tkwie w miejscu nie znajac poprzedniego wlasciciela....

To, że osoba która straciła ten telefon nie zgłosiła na policji o niczym nie świadczy. Nic nie zrobisz, możesz jedynie odzyskać kase od sprzedającego, ale iPhone jest ceglą do czasu aż go prawowity właściciel nie odblokuje i nie ma żadnej możliwości tego ominięcia.

Dziękuję za uwagę. Temat wyczerpany.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych