Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Gevey nie działa - brak karty sim

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 vaya

vaya
  • 176 postów

Napisano 17 października 2013 - 15:52

Witam mam ip 4 16gb ios 4.2.1 firmware 4.10.1 Kupiłem juz dwie katy gevey i zadna nie działa. Po włożeniu oryginalnej katy microsim na gevey-u i umieszczeniu w iphonie na ekranie nadal pojawia się brak karty sim. Probowałem resetu,kilkukrotnego wkładania karty z róznymi operatorami i nic nie działa. Gevey miał działac na softach do 5.1 Czy jest sens aktualizowac iphone bez podnoszenia basebandu do 5.1 - czy wtedy karta gevey zadziała???

#2 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 17 października 2013 - 16:29

Masz SHSH z 5.1?

#3 vaya

vaya
  • 176 postów

Napisano 17 października 2013 - 17:43

mam pliki i ogolnie wiem jak to zrobic zeby nie podniesc basebandu tyko chodzi mi oto czy to cos da a dokładniej czy gevey bedzie wtedy działał.

#4 jacolvtec

jacolvtec
  • 14 postów

Napisano 17 października 2013 - 22:59

a procedurę Gevey'owską w ogóle przechodzisz?

#5 vaya

vaya
  • 176 postów

Napisano 18 października 2013 - 07:15

Nie rozumie za bardzo pytania ale jezeli chodzi o to czy po włozeniu pojawia sie kreska zasiegu,pozniej komunikat do zaakceptowania itp to nie.

#6 Dares

Dares
  • 407 postów
  • SkądKatowice

Napisano 18 października 2013 - 07:15

Ustawienia -> Telefon -> Programy Sim-> Select Carrier wybrałeś ?

#7 jacolvtec

jacolvtec
  • 14 postów

Napisano 18 października 2013 - 11:56

Nie wiem co trudnego do zrozumienia jest w tym pytaniu ;) zrób jak Dares pisze i pojawi się komunikat itd itp.

#8 vaya

vaya
  • 176 postów

Napisano 18 października 2013 - 14:43

@Dares Po włozeniu geveya razem z simem opcja telefon jest nieaktywna a po włozeniu samego sima nie ma opcji programy sim. Sprawdziłem w drugim iphonie który jest bez simlocka i posiada tą opcje programy sim a ten nie posiada taj opcji. Czy zmiana oprogramowania tutaj coś pomoże??

#9 vaya

vaya
  • 176 postów

Napisano 18 października 2013 - 16:43

mam pliki shs 4.3.5. Przerobiłem soft ifathem i zainstalowałem poprzez itunes.Wszystko sie elegancko wgrało ale potrzebna jest karta macierzysta której nie posiadam do aktywacji. Po zrobieniu jeailbreaka telefon nie uruchamia się tzn pojawia się jabłko,wisi tak kilka minut i się wyłacza. Wgrywałem softa poprzez itunes i robiłem jailbreak najnowszym redsnow juz kilka razy i nadal to samo... Proces jailbreak przejdzie poprawnie ale nie uruchomi się telefon tyko wisi na jabłku na sofcie 4.3.5. Co robie źle???

#10 Dares

Dares
  • 407 postów
  • SkądKatowice

Napisano 18 października 2013 - 18:02

Nie jestem taki doświadczony jak zapewne niektórzy tutaj forumowicze ale wydaje mi się że jedyny gevey jaki działa z Iphonem 4 to ten: GEVEY™ Ultra for GSM iPhone 4 . Możliwe, że masz jakąś podróbę? Gdzie kupowałeś? Jesteś pewny, że to oryginał? Może masz jakieś tanie podróbki. Ja mam Iphone 4s i używam karty r-sim więc chyba za bardzo Ci nie pomogę. Pamiętam, że na początku też się męczyłem z tą podkładką bo pierwszą kartę sim sobie uszkodziłem przy docinaniu do podkładki i miałem taki sam problem że pokazywało brak karty sim. Dopiero druga karta sim którą musiałem wymienić udało mi się poprawnie przyciąć i już działało bez problemu. Może sobie kartę sim uszkodziłeś? Spróbuj ją wsadzić (tą przyciętą kartę do geveya) do innego telefonu o ile masz taką możliwość (ja np sprawdzałem w motoroli flipout czy działa przycięta jak nie miałem pewności) tylko możesz mieć problem z poprawnym umieszczeniem jej w slocie żeby dobrze leżała i ją poprawnie odczytywało.

- - - Połączono posty - - -

A najlepiej zamówić u operatora od razy nano sim

#11 jacolvtec

jacolvtec
  • 14 postów

Napisano 18 października 2013 - 22:12

jeśli masz SHSH tylko do 4.3.5 to przejście z 4.2.1 szału nie zrobi :roll: czas na ściągnięcie simlocka albo pozostanie z iOS 4 :cool:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych