Witam
mam ip 4 16gb
ios 4.2.1
firmware 4.10.1
Kupiłem juz dwie katy gevey i zadna nie działa.
Po włożeniu oryginalnej katy microsim na gevey-u i umieszczeniu w iphonie na ekranie nadal pojawia się brak karty sim.
Probowałem resetu,kilkukrotnego wkładania karty z róznymi operatorami i nic nie działa.
Gevey miał działac na softach do 5.1
Czy jest sens aktualizowac iphone bez podnoszenia basebandu do 5.1 - czy wtedy karta gevey zadziała???

Gevey nie działa - brak karty sim
Started by
vaya
, 17 Oct 2013 15:52
10 replies to this topic
Posted 17 October 2013 - 15:52
Posted 17 October 2013 - 16:29
Masz SHSH z 5.1?
Posted 17 October 2013 - 17:43
mam pliki i ogolnie wiem jak to zrobic zeby nie podniesc basebandu tyko chodzi mi oto czy to cos da a dokładniej czy gevey bedzie wtedy działał.
Posted 17 October 2013 - 22:59
a procedurę Gevey'owską w ogóle przechodzisz?
Posted 18 October 2013 - 07:15
Nie rozumie za bardzo pytania ale jezeli chodzi o to czy po włozeniu pojawia sie kreska zasiegu,pozniej komunikat do zaakceptowania itp to nie.
Posted 18 October 2013 - 07:15
Ustawienia -> Telefon -> Programy Sim-> Select Carrier wybrałeś ?
Posted 18 October 2013 - 11:56
Nie wiem co trudnego do zrozumienia jest w tym pytaniu
zrób jak Dares pisze i pojawi się komunikat itd itp.

Posted 18 October 2013 - 14:43
@Dares
Po włozeniu geveya razem z simem opcja telefon jest nieaktywna a po włozeniu samego sima nie ma opcji programy sim.
Sprawdziłem w drugim iphonie który jest bez simlocka i posiada tą opcje programy sim a ten nie posiada taj opcji.
Czy zmiana oprogramowania tutaj coś pomoże??
Posted 18 October 2013 - 16:43
mam pliki shs 4.3.5.
Przerobiłem soft ifathem i zainstalowałem poprzez itunes.Wszystko sie elegancko wgrało ale potrzebna jest karta macierzysta której nie posiadam do aktywacji.
Po zrobieniu jeailbreaka telefon nie uruchamia się tzn pojawia się jabłko,wisi tak kilka minut i się wyłacza.
Wgrywałem softa poprzez itunes i robiłem jailbreak najnowszym redsnow juz kilka razy i nadal to samo...
Proces jailbreak przejdzie poprawnie ale nie uruchomi się telefon tyko wisi na jabłku na sofcie 4.3.5.
Co robie źle???
Posted 18 October 2013 - 18:02
Nie jestem taki doświadczony jak zapewne niektórzy tutaj forumowicze ale wydaje mi się że jedyny gevey jaki działa z Iphonem 4 to ten: GEVEY™ Ultra for GSM iPhone 4 . Możliwe, że masz jakąś podróbę? Gdzie kupowałeś? Jesteś pewny, że to oryginał? Może masz jakieś tanie podróbki. Ja mam Iphone 4s i używam karty r-sim więc chyba za bardzo Ci nie pomogę. Pamiętam, że na początku też się męczyłem z tą podkładką bo pierwszą kartę sim sobie uszkodziłem przy docinaniu do podkładki i miałem taki sam problem że pokazywało brak karty sim. Dopiero druga karta sim którą musiałem wymienić udało mi się poprawnie przyciąć i już działało bez problemu. Może sobie kartę sim uszkodziłeś? Spróbuj ją wsadzić (tą przyciętą kartę do geveya) do innego telefonu o ile masz taką możliwość (ja np sprawdzałem w motoroli flipout czy działa przycięta jak nie miałem pewności) tylko możesz mieć problem z poprawnym umieszczeniem jej w slocie żeby dobrze leżała i ją poprawnie odczytywało.
- - - Połączono posty - - -
A najlepiej zamówić u operatora od razy nano sim
- - - Połączono posty - - -
A najlepiej zamówić u operatora od razy nano sim
Posted 18 October 2013 - 22:12
jeśli masz SHSH tylko do 4.3.5 to przejście z 4.2.1 szału nie zrobi :roll: czas na ściągnięcie simlocka albo pozostanie z iOS 4 :cool:
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users