Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5C - Pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
208 odpowiedzi w tym temacie

#51 Arturo90

Arturo90
  • 252 postów
  • SkądSpain

Napisano 05 listopada 2013 - 11:50

Adres sprzedawcy:
Odisea 19
28220 Majadahonda, Madrid

przepraszam za offtopic ale chyba warto sprawdzać takie detale.

jak potrzebujecie tlumacza to pisac :) mieszkam w hiszpanii

#52 Jorga

Jorga
  • 148 postów
  • SkądGrodzisk Mazowiecki, PL

Napisano 05 listopada 2013 - 14:54

Woow.. Miałem dzisiaj przyjemność pobawić się Iphone 5C w MM i powiem Wam, że ten plastik zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie pod względem wizualnym i jeszcze większe jeśli chodzi o wykonanie. Jeżeli miałbym wybierać pomiędzy 5-tką, a 5C to bez wahania wybrałbym "plastikowca".

#53 bonq07

bonq07
  • 140 postów

Napisano 05 listopada 2013 - 16:15

Stwierdziłem to samo co kolega wyżej po macanku iPhone 5C i 5S w iSpot. 5C jest delikatnie cięższy (dla mnie to zaleta-jak biore plastikowe Samsungi to mam wrażenie obcowania z makietą), i sprawia naprawdę bardzo dobre wrażenie, solidność, zwarta konstrukcja, lepiej leży w dłoni bez tych wżynających się krawędzi. Według mnie czarna wersja iPhone 5C zdziwiła by wszystkich analityków co do wielkości sprzedaży, ale mając w tej samej cenie białego iPhone 5 ( czarny odpada przez łuszczenie) i białego 5C chyba bym losował :)

#54 pendolino

pendolino
  • 373 postów

Napisano 06 listopada 2013 - 08:50

Druga połówka od kilku dni ma iPhone 5C blue i jesteśmy bardzo, bardzo pozytywnie zaskoczeni. Przede wszystkim jakością wykonania. Wszystko jest spasowane idealnie. Telefon jest cięższy od 5/5S, ale nie tak ciężki jak 4, przez co pewniej trzyma się w dłoni. Plastik jest tylko z nazwy tak naprawdę, trzymając go w ręce w ogóle nie mamy wrażenia, że trzymamy plastikowy telefon. Rewelacja. Szczerze polecam. Jest też bardziej obły, w związku z tym też super trzyma się go w łapie. Jakby zrobili czarnego to byłby hit.

#55 Pablowej

Pablowej
  • 531 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 06 listopada 2013 - 09:39

Wydaje mi się, że specjalnie nie zrobili czarnego by więcej sprzedać 5S

#56 pendolino

pendolino
  • 373 postów

Napisano 06 listopada 2013 - 09:43

Wysoce prawdopodobne. Pojawia się tu problem, bo jeśli facet miałby wziąć 5C to tylko biały pozostaje. Reszta kolorów jest raczej damska. Chyba, że jest się DJ'em, wciąga koks i ma na wszystko wyłożone, wtedy inny kolor jak najbardziej ;).

#57 koh

koh
  • 2 186 postów

Napisano 06 listopada 2013 - 09:51

Wysoce prawdopodobne. Pojawia się tu problem, bo jeśli facet miałby wziąć 5C to tylko biały pozostaje. Reszta kolorów jest raczej damska. Chyba, że jest się DJ'em, wciąga koks i ma na wszystko wyłożone, wtedy inny kolor jak najbardziej ;).

Lub Afroamerykaninem z afro o średnicy parasola :) Płaszczem z norek, złotym łańcuchem i trzema laskami w RR :) albo po prostu ojcem rodziny z dwójką dzieci jak ja :)

#58 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 06 listopada 2013 - 19:37

Wydaje mi się, że specjalnie nie zrobili czarnego by więcej sprzedać 5S

To oczywiste. Do biznesu ludzie wezmą tylko czarny, zatem automatycznie droższy.

#59 kosa666

kosa666
  • 322 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 06:34

Lub Afroamerykaninem z afro o średnicy parasola :) Płaszczem z norek, złotym łańcuchem i trzema laskami w RR :) albo po prostu ojcem rodziny z dwójką dzieci jak ja :)

Jestem łysym, trzydziostoparoletnim ojcem rodzinki i wczoraj kupiłem 5C green :) przesiadłem się z 4S white (moim zdaniem 5C nawiązuje do starej poczciwej trójki- kto miał temu się pewnie łezka kręci)

Ps- pewnie to kwestia kryzysu wieku średniego, ale od czasu wypuszczenia Lumii 920 marzyłem o zielonym telefonie, znudziła mi się czerń i biel - tym bardziej, że budowa 5/5S nie podoba mi się

pozdrawiam :)

#60 koh

koh
  • 2 186 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 08:05

Obejrzałem sobie ten telefonik w sklepie i powiem, że po opiniach z forum jednak się zawiodłem na nim. Obudowa z tworzywa, okej, wygląda solidnie, wszystko idealnie spasowane, kolory fajne, no generalnie jest ok...i tu się pojawia ale...ale jednak to obudowa z tworzywa, aż i tylko z tworzywa...telefon po prostu od pierwszego wrażenia jest plastikowy, w dotyku ciepły i plastikowy. Nie ma tego czegoś co mnie w dotyku ujmuje w 4-ce i trochę mniej ale jednak i 5-ce i 5S. W tamtych biorąc telefon do reki czuje się chłód szkła i stali, a w tym ten efekt w ogóle nie jest osiągalny...zamykasz oczy i mylisz go z Nokią. Nokie też fajne, ale razem z 5C to nie to jednak co było dla mnie jednym z atutów iPhone-a. To tyle o wrażeniu...to jednak nie to.

#61 kosa666

kosa666
  • 322 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 11:13

telefon po prostu od pierwszego wrażenia jest plastikowy, w dotyku ciepły i plastikowy.

W pełni się z Tobą zgadzam!! Lecz o gustach się nie dykutuje, bo wg. mojegu to jest jego NAJWIĘKSZA ZALETA :)

PS - byłem zakochonay w kształcie i formie trójki, aż tu taaaki zaonk mnie spotkał jak wyszła czwórka ;)

#62 jachraniak

jachraniak
  • 168 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 listopada 2013 - 07:02

Jestem przekonany, że za miesiąc, dwa w drugim obiegu pojawią się czarne obudowy :) Ja nie mam wątpliwości, biorę 5C, mimo że nie ma 64GB. PS Kto miał iphone'a 3G/S ten wybiera 5C :)

#63 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 10:31

Jestem przekonany, że za miesiąc, dwa w drugim obiegu pojawią się czarne obudowy :)

Ja nie mam wątpliwości, biorę 5C, mimo że nie ma 64GB.

PS
Kto miał iphone'a 3G/S ten wybiera 5C :)

No jakos u mnie ta tendencja nie dziala jak i u innych.

5C wyglada jak z candy shopu, telefon nie jest zly moze nawet bardziej wytrzymaly od pozostalych iphonow. 5C jakos jak patrze na niego wyglada jak telefon dla malolata co na sobie ma rozne kolory teczny jesli chodzi o ubranie. Zas powazna osoba jakos wybierze aluminiowa wersje. Nie wiem jakas taka za mna przemawia polityka.

Tu nie chodzi o szpan ale jak ogladalem wszystkie iP nowe to poprostu aluminiowy ma ten ekskluzywny wyglad jak dla mnie i lepiej sie prezentuje w marynarce zas 5C bez urazy bardziej do dresu.

Ale oba telefony sa godne uwagi, kazdy i tak wybierze to co lubi albo podpatrzy od kogos jak to ma miejsce zazwyczaj :)

over...

#64 kosa666

kosa666
  • 322 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 17:17

Tu nie chodzi o szpan ale jak ogladalem wszystkie iP nowe to poprostu aluminiowy ma ten ekskluzywny wyglad jak dla mnie i lepiej sie prezentuje w marynarce zas 5C bez urazy bardziej do dresu.

Tu się zgodzę, że aluminiowy wygląda bardziej ekskluzywnie... od 3GS też, ale mino wszystko ja do garnituru lubię włożyć czasem pomarańczowy zegarek więc czemu nie zielony telefon? ;)

W pewnym wieku człowiek dochodzi do wniosku, że ubieram/kupuje to co mi się podoba wizualnie i sprawia przyjemność a nie to co jest akurat modne :)

#65 emilus100

emilus100
  • 180 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 10 listopada 2013 - 12:50

Jak mnie do wszystko jest kwestią gustu. Bo przecież do marynarki można założyć buty typu NB czy inne sportowe. A kupno IP 5c po aluminiowej 4 i 5 IMHO nie ma sensu. Na pewno nie w tej cenie. Dlatego uważam, że ów model jest skierowany do młodszych userów :)

#66 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 listopada 2013 - 13:57

Powiem szczerze - mnie również spodobał się model 5C, ALE... iOS 7. Gdyby nie to - kupiłbym bez wahania.

#67 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 listopada 2013 - 14:03

Gdyby były kolory matowe oraz trochę niższa cena to czemu nie.

#68 Arturo90

Arturo90
  • 252 postów
  • SkądSpain

Napisano 10 listopada 2013 - 17:24

wczoraj miałem okazje porównać swojego 5s space grey do białego 5c i musze powiedzieć ze ten plastik bardzo dobrze jakościowo wygląda. jest taki jak w 3g tylko ze nie ma tej ramki chromowanej która tak strasznie się rysowała, dobry case bo wiadomo ze ryski złapie po czasie i po sprawie, na pewno mogę dodać ze 5C bez obudowy leży lepiej w ręce jak aluminiowy 5S

#69 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 postów
  • SkądTłuszcz

Napisano 10 listopada 2013 - 18:51

Dzisiaj przez chwilę bawiłem się 5C i powiem szczerze, że nie spodziewałem się tak dobrego wrażenia. Obudowa wygląda naprawdę solidnie i ładnie :o (oglądałem kolor niebieski). W rzeczywistości wypada zdecydowanie lepiej niż na zdjęciach. Cena zaporowa, bo to Apple, ale jestem pewien, że znajdzie się wiele osób, które zdecydują się na jego zakup dopiero po oględzinach. Trzeba go zobaczyć na żywo, żeby docenić. Ja osobiście i tak biorę 5S, ale 5C naprawdę jest godny uwagi :)

#70 kosa666

kosa666
  • 322 postów

Napisano 10 listopada 2013 - 20:15

A kupno IP 5c po aluminiowej 4 i 5 IMHO nie ma sensu. Na pewno nie w tej cenie.

Nie zgodzę się z Tobą. Sam do zeszłego tygodnia miałem 4S i mając na uwadze to, że to ostatni rok wspierania tego modelu stałem przed wyborem przejścia na 5S lub 5C. Z racji tego, że chciałem coś zmienić w końcu w mojej kieszeni wybrałem zielonego 5C - powiew świeżości a nie odgrzewany kotlet (zresztą wizualnie 4/4S znacznie bardziej mi się podobał od 5/5S).

Miałem białego 3GS, czarnego 4, białego 4S i teraz mam zielonego 5C - zupełenie zrezygnowałem z designu 5/5S :)

#71 kdworaczyk

kdworaczyk
  • 262 postów
  • SkądPsary

Napisano 10 listopada 2013 - 22:13

Wczoraj byłem w Saturnie i miałem w ręce ip 5C i powiem Wam że bardzo miło mnie zaskoczył ten telefon, a właściwie jego kształt i materiał z którego został wykonany. Kształt super bardzo miło leży w ręce i fajnie się prezentuje, druga sprawa to materiał też jak najbardziej na tak bardzo miły w dotyku i fajnie się prezentujący. Na co dzień jestem posiadaczem ip5s ale wcale nie uważam modelu 5C jako gorszy ! Jest super i polecam.

#72 szela_512

szela_512
  • 450 postów
  • SkądChoszczno , PL

Napisano 10 listopada 2013 - 22:30

Wczoraj byłem w Saturnie i miałem w ręce ip 5C i powiem Wam że bardzo miło mnie zaskoczył ten telefon, a właściwie jego kształt i materiał z którego został wykonany. Kształt super bardzo miło leży w ręce i fajnie się prezentuje, druga sprawa to materiał też jak najbardziej na tak bardzo miły w dotyku i fajnie się prezentujący. Na co dzień jestem posiadaczem ip5s ale wcale nie uważam modelu 5C jako gorszy ! Jest super i polecam.

To ja Ci dam 5C a ty mi swojego 5S'a , ok ? :)

#73 tanin

tanin
  • 30 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 10 listopada 2013 - 23:28

Wczoraj kupiłem 5C, białego, myślałem jeszcze o zielonym, ale tego nie mogłem znaleźć, by się na spokojnie przymierzyć. Powiem szczerze, że jestem pozytywnie zaskoczony jakością wykonania. Szkoda, że nie ma wersji czarnej lub czerwonej, ale cóż, nie można mieć wszystkiego. Zobaczymy jak będzie z baterią, na razie jest bardzo dobrze. P.S. Sprzedam swojego Galaxy s4 :-)

#74 Dares

Dares
  • 407 postów
  • SkądKatowice

Napisano 12 listopada 2013 - 14:27

Ja ostatnio jak byłem w iSpocie w Katowicach i wziąłem Iphone 5c do ręki to powiem szczerze, że bardzo podobała mi się jakość wykonania, no i w dodatku jest to coś nowego. Iphone 5s wyglądał dla mnie i nadal wygląda jak Iphone 5 czy 4s, dla mnie te telefony nie różnią się wiele wizualnie, natomiast Iphone 5c wyglądał na solidnie wykonany i elegancki.

#75 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 12 listopada 2013 - 15:07

Ja ostatnio jak byłem w iSpocie w Katowicach i wziąłem Iphone 5c do ręki to powiem szczerze, że bardzo podobała mi się jakość wykonania, no i w dodatku jest to coś nowego. Iphone 5s wyglądał dla mnie i nadal wygląda jak Iphone 5 czy 4s, dla mnie te telefony nie różnią się wiele wizualnie, natomiast Iphone 5c wyglądał na solidnie wykonany i elegancki.

nie rozni sie wizualnie 5 od 4s? ojojojojj...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych