Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5C - Pierwsze wrażenia

• Please log in to reply
208 replies to this topic

#1 blazejchwiecko

blazejchwiecko
  • 45 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 15 October 2013 - 22:20

Czy nikt nie ma tego iPhone'a? Nie powstał jeszcze taki temat, a tematy dla 5S i 5, dawno istnieją. :) Zapraszam do dyskusji.

#2 wolfik41

wolfik41
  • 214 posts

Posted 15 October 2013 - 22:41

No to może coś Nam napiszesz o swoich wrażeniach :) ? Bo widzę, w sygnaturce, że już posiadasz. Ja osobiście nie dałbym za plastikowy telefon 2000 zł (dałem za swój plastikowy SGS III 1200 zł i to i tak za dużo) :D No chyba, że tak jak Johnny Ive powiedział It's beautifully unapologetically plastic :D

#3 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 posts
  • SkądPL

Posted 15 October 2013 - 23:19

No to może coś Nam napiszesz o swoich wrażeniach :) ? Bo widzę, w sygnaturce, że już posiadasz. Ja osobiście nie dałbym za plastikowy telefon 2000 zł (dałem za swój plastikowy SGS III 1200 zł i to i tak za dużo) :D No chyba, że tak jak Johnny Ive powiedział It's beautifully unapologetically plastic :D

Zdziwiłbyś się jak iPhone 5C jest genialnie wykonany, sam używam na co dzień iPhone 5S ale bawiłem się 5C wiele razy i wygląda świetnie, nie popełniaj tego grzechu i nie mów że miałeś SGS III bo plastik plastikowi nie równy.

#4 blazejchwiecko

blazejchwiecko
  • 45 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 16 October 2013 - 06:16

Muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony. Nie spodziewałem się, że telefon będzie działać tak dobrze. Jest trochę cięży niż iPhone'a 5 ale wciąż daje uczucie lekkiego. Obudowa robi bardzo dobre wrażenie, jest solidna, nie wygina się i ma ładny połysk, iPhone używany trochę ponad tydzień nie złapała jeszcze żadnych rysek. System działa tak jak powinien, czyli po prostu super. Po przesiadce z 4S, różnica jest zauważalna i znaczna. Nie dostrzegłem, żadnych lagów czy spowolnień, używanie to prawdziwa przyjemność, ale to też kwestia iOS, który w tej wersji jest po prostu stworzony dla nowych 5C, a przepych i kolory idealnie odnajdują się w kolorowej bryle telefonu. Według mnie 5C jest nadzwyczaj udany, ale cena jednak jest trochę duża, mimo że chyba właśnie w takiej cenie zawsze były sprzedawane tańsze modele iPhonów (np. 5 i 4S lub 4S i 4, odpowiedni rok i 2 lata temu). Różnica jest taka, że w tym roku mamy zupełnie nowy model, których wniesie trochę świeżości do rodziny, bądź co bądź skostniałych iPhonów. ;) Jeżeli model staniałby o jakieś 100$ tańszy to byłby idealny, no ale taka polityka Apple.

#5 robgrab

robgrab
  • 1384 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 October 2013 - 12:02

Telefon fajny, przyjemnie się go używa tylko ma wadę. Obudowy są w mocno oczojebnych kolorach, po tygodniu oddałem go kobiecie bo po prostu wstydziłem się wyciągać go z kieszeni publicznie. Miałem zielony :).

#6 Dares

Dares
  • 407 posts
  • SkądKatowice

Posted 16 October 2013 - 13:19

Trzeba było wybrać biały ;p chyba bardziej znośny kolor.

#7 buldoggg

buldoggg
  • 544 posts
  • SkądKatowice

Posted 16 October 2013 - 13:54

Jak kolega dares-biały,lub zielony i dajesz do niego pumper z pleckami.

#8 robgrab

robgrab
  • 1384 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 October 2013 - 14:09

Wiem, żałowałem że białego nie kupiłem. Na to dał bym ładny gelaskin i miałbym nową wersję ip3gs.

#9 Protodermis

Protodermis
  • 11 posts

Posted 20 October 2013 - 23:24

O dobrze, ktoś tu się przesiadł z 4s na 5c. Ja też planuje taki manewr, bo polityka cenowa apple raczej nie pozwoli na większy wydatek, a różnica w nim w sieci tylko się pogłębi. Możesz mi powiedzieć jak jest z zasięgiem wifi w 5c? Bo na moim 4s to jest koszmar, laptopy i androidy widzą sieci w całym bloku, a ja tylko w moim mieszkaniu. I jak jest z baterią? Zauważalna poprawa?

#10 junior97

junior97
  • 30 posts
  • Skąd Piotrków Trybunalski 

Posted 21 October 2013 - 14:42

Słuchajcie kupiłem Sobie 5C niebieskiego. Będę go miał w piątek. I czy mógłby Mi ktoś kto ma już go dosyć spory czas, na co trzeba zwrócić w nim uwagę.? Kupować futerały czy sama folia ochronna wystarczy.?:) Jak jest z baterią.?:) Jak zasięg.? :3 Z góry wielkie dzięki.:D

#11 Protodermis

Protodermis
  • 11 posts

Posted 24 October 2013 - 23:37

Odświeżam temat, ponieważ nikt nie odpowiedział na moje pytanie, może teraz ktoś zauważy - czy widać na 5C dużą poprawę w działaniu wifi i baterii w stosunku do 4s?

#12 blazejchwiecko

blazejchwiecko
  • 45 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 25 October 2013 - 19:47

W 4S nie miałm problemu z wi-fi to nie widzę poprawy, bo działa jak powinno. Bateria za to trzyma wyraźnie dłużej, wcześniej zawsze był to jeden dzień, teraz muszę ładować co dwa dni, czyli spora poprawa.

#13 skarekrow

skarekrow
  • 33 posts

Posted 26 October 2013 - 09:57

wczoraj znalazłem 5C w Saturnie w Katowicach... bardzo średni ten telefon, nie zamieniłbym go za cholere za moją piątke. Chyba że biała wersja po prostu tak "tanio" wygląda, kolorowych nie widziałem.

#14 vokus

vokus
  • 46 posts

Posted 26 October 2013 - 10:19

te tęczowe kolory są troche pedalskie, ewentualnie jako telefon dla kobiet. Ja wolałem wybrać teraz 4s niż ten, jak ktoś słusznie zauważył, oczojebny telefon. Telefon wygląda jak zabawka, no jest po prostu cholernie brzydki. Wstyd się z tym na ulicy pokazać co dla produktów apple jest nowością. iPod też jest niby w różnych wersjach kolorystycznych, ale można też wybrać standardowy czarny. Po za tym iPod jest aluminiowy i dużo ładniejszy. Jeśli nie byłoby w ofercie iPhone'a 4s to na pewno bym 5c nie wybrał. Wziąłbym Note II albo SGS III.

#15 kompernik

kompernik
  • 264 posts

Posted 26 October 2013 - 10:44

Przepraszam posiadaczy iPhone 5c, ale miałem okazję się tym modelem pobawić i jak dla mnie ten telefon prezentuje się koszmarnie. Sam planowałem kupić sobie białego, ale po tym jak go wziąłem do ręki to się przeraziłem. Momentalnie pomysł kupna 5c został zastąpiony kupnem 5 albo zainwestowaniem w TouchID i kupnem 5s.

#16 Jolaos

Jolaos
  • 1036 posts

Posted 26 October 2013 - 11:14

Jeśli nie byłoby w ofercie iPhone'a 4s to na pewno bym 5c nie wybrał. Wziąłbym Note II albo SGS III.

Wtedy dopiero byś się popłakał. Miałem SGS III - tragedia.

#17 Protodermis

Protodermis
  • 11 posts

Posted 26 October 2013 - 11:22

W 4S nie miałm problemu z wi-fi to nie widzę poprawy, bo działa jak powinno. Bateria za to trzyma wyraźnie dłużej, wcześniej zawsze był to jeden dzień, teraz muszę ładować co dwa dni, czyli spora poprawa.

Ja mam 4s i moja dziewczyna też ma, i oboje mamy ten sam problem z wifi - beznadziejny zasięg. O ile w domu to nie ma znaczenia, to już np. jak chcę coś sprawdzić w centrum handlowym to muszę biegać i szukać gdzie mi złapie. Mamy o tyle porównanie, że poprzedni telefon z androidem łapał zasięg w takich miejscach bez żadnego problemu. Także pytanie nie było o samą jakość połączenia w 5C, tylko o to, z jakiej odległości łapie w porównaniu do 4S.

#18 Dares

Dares
  • 407 posts
  • SkądKatowice

Posted 26 October 2013 - 15:14

Co do wifi w 4s to masz racje jest kiepsko. Mój poprzedni telefon Samsung Galaxy Ace (obecnie telefon dziewczyny) miał na pewno 2 razy lepszy zasięg niż Iphone 4s. Podam przyklad: Iphone 4s obecnie widzi mi teraz w domu tylko jedną sieć a Samsung Galaxy Ace aż 4. Wifi w Iphone 4s brzydko mówiąc jest ....we:D

#19 robroyy

robroyy
  • 411 posts
  • SkądPoznań

Posted 26 October 2013 - 15:46

Co do wifi w 4s to masz racje jest kiepsko. Mój poprzedni telefon Samsung Galaxy Ace (obecnie telefon dziewczyny) miał na pewno 2 razy lepszy zasięg niż Iphone 4s. Podam przyklad: Iphone 4s obecnie widzi mi teraz w domu tylko jedną sieć a Samsung Galaxy Ace aż 4. Wifi w Iphone 4s brzydko mówiąc jest ....we:D

widzi 4 a z iloma się połączy ?? pewnie z jedna moja córa ma te badziewie z androidem i tak jak mówisz widzi duuuuuzo sieci i tylko widzi :D

#20 Protodermis

Protodermis
  • 11 posts

Posted 26 October 2013 - 19:59

Nie no dobra panowie, bez jaj, jak hejtować to chociaż z sensem. Ja miałem Xperie S i ona się łączyła ze wszystkimi sieciami gdzie zasięg był 2 kreski wzwyż, czyli miałem kilkakrotnie więcej sieci do których mogłem się normalnie podłączyć niż na Iphonie. Tylko żeby się flamewar nie wywołał, wolę Iphone'a niż telefony z androidem, ale wifi nie jest jednym z argumentów, dla których tak jest. I ciągle nie usłyszałem odpowiedzi na pytanie czy 5C ma to poprawione w jakimkolwiek stopniu? Bo widziałem że obsługuje więcej standardów na jakiejś stronie ze specyfikacjami komórek.

#21 iFan2000

iFan2000
  • 331 posts
  • SkądMałopolska

Posted 26 October 2013 - 20:17

Trochę offtopic się zrobił ...

#22 Dares

Dares
  • 407 posts
  • SkądKatowice

Posted 27 October 2013 - 10:49

widzi 4 a z iloma się połączy ?? pewnie z jedna moja córa ma te badziewie z androidem i tak jak mówisz widzi duuuuuzo sieci i tylko widzi :D

Łączy się na pewno z trzema, a z tą czwartą to nie wiem bo nie znam klucza:) Ja tam też wolę swojego Iphona ale akurat wifi ten Galaxy Ace ma lepsze.

#23 Paweł K.

Paweł K.
  • 544 posts

Posted 27 October 2013 - 15:15

Moim zdaniem ta wersja to nieporozumienie. Miała by sens, gdyby kosztowała do 1000 zł, natomiast przy tak niewielkiej różnicy w stosunku do normalnej 5 - po co?

#24 Protodermis

Protodermis
  • 11 posts

Posted 27 October 2013 - 23:47

Trochę offtopic się zrobił ...

Nie Offtopic, tylko ja ciągle nie usłyszałem od obecnych na tym forum posiadaczy Iphone'a 5C czy zasięg wifi w stosunku do 4S się poprawił. To jest na temat pierwszych wrażeń o Iphonie 5C. Odpowie ktoś wreszcie?

#25 Dares

Dares
  • 407 posts
  • SkądKatowice

Posted 28 October 2013 - 08:24

Nie Offtopic, tylko ja ciągle nie usłyszałem od obecnych na tym forum posiadaczy Iphone'a 5C czy zasięg wifi w stosunku do 4S się poprawił. To jest na temat pierwszych wrażeń o Iphonie 5C. Odpowie ktoś wreszcie?

Nikt nie chce kupić Iphona 5c bo się nie opłaca :P

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users