Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Błąd przy formatowaniu - nie można odmontować dysku

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 14 października 2013 - 22:54

Witam. Z góry przepraszam, ale piszę z iPhone, ciężko mi przeryć całe forum, choć mniej więcej szukałem i nie znalazłem. Mam następujący problem. Jakiś rok temu postawiłem sobie Windowsa na bootcampie na moim MBA. Podzieliłem 220GB na OSX i 30GB na WIN. Około 2 miesiące temu wywaliłem partycję z Windowsem, tutaj nie do końca mogę powiedzieć jak. Próbowałem przez Bootcampa, ale już teraz nie pamiętam czy zrobiłem to tam czy wywaliłem go inaczej. Niemniej jednak Windowsa nie ma, partycja też nie jest nigdzie widoczna. Następnie chcąc powiększyć partycję z OSX o te 30GB które się zwolniło, w Narzędziach dyskowych, wyskoczył błąd i komunikat: "Podział dysku na partycje się nie powiódł, Podział dysku na partycje zakończył się błędem: Nie można było odmontować dysku." Uznałem wtedy, że pomimo, że niby można to robić przy pełnym dysku to jednak to jest utrudnieniem i olałem temat do dziś, kiedy to miałem więcej czasu i postanowiłem wyczyścić cały dysk, potem zrobić tą jedną partycję, żeby była takiej wielkości jak cały dysk i odtworzyć z TM. Niestety nic to nie dało. Odpaliłem komputer z ALTem, wszedłem w Narzędzia dyskowe, sformatowałem całą partycję, i nadal nie da się podzielić dysku na jedną partycję o pojemności 250GB... To znaczy jest jedna, cały czas ta od OSX 220GB, ten na której kiedyś był WIN nie widać, a próba zrobienie jednej o pojemności 250GB za każdym razem kończy się tym samym komunikatem.... Ktoś ma pomysł co to jest? Próbowałem wciskać sprawdź dysk, napraw dysk, niby wszystko jest ok... Oczywiście jest opcja postawienia ponownie OSX z TM na tych 220GB, ale zależy mi właśnie na tych 30 dodatkowych które gdzieś zniknęły...

#2 ebeneben

ebeneben
  • 22 postów

Napisano 07 maja 2014 - 23:44

Dołączam się do pytania. Mam podobny sam problem. stroner30 - poradziłeś sobie?

#3 Michall569

Michall569
  • 18 postów

Napisano 29 października 2014 - 19:02

Mam ten sam problem :/

#4 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1 548 postów
Napisano 29 października 2014 - 19:16

Witam. Z góry przepraszam, ale piszę z iPhone, ciężko mi przeryć całe forum, choć mniej więcej szukałem i nie znalazłem.

Odpaliłem komputer z ALTem, wszedłem w Narzędzia dyskowe, sformatowałem całą partycję, i nadal nie da się podzielić dysku na jedną partycję o pojemności 250GB...

A wchodziłeś w Narzędzia dyskowe z partycji odzyskiwania czy z instalacyjnego pendriva z systemem?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych