Witam,
zarejestrowałem się gdyż szukam pomocy.
Mam Iphone 4S 16GB, kupiony ok 1,5 roku temu w salonie T-mobile na firmę.
W zeszłym tygodniu zewnętrzne głośniki przestały działać, w ciągu dnia mają przebłyski i potrafią zadzwonić, ale zaraz burczą i charczą i odmawiają współpracy.
Na dodatek w tym tygodniu padł Blutooth i jestem w kropce, gdyż bardzo dużo czasu spędzam za kierownicą i nie mam jak rozmawiać (ani słuchawka, ani głośnik...)
Dzwoniłem do T-mobile i zostałem poinformowany że Apple daje 1 rok gwarancji na Iphona. Wyczytałem gdzieś że prawo stanowi, że na towar nabyty nowy przysługują 2 lata gwarancji wg prawa europejskiego.
Czy ktoś z Was spotkał się z taką sytuacją ? Co dalej robić ? Czy jestem zmuszony naprawić telefon na własny koszt ? Czy może jest szansa aby oddać go do serwisu ?
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Cadi
Iphone 4S Gwarancja w T-mobile
Rozpoczęty przez
Cadi
, 11 paź 2013 19:29
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 11 października 2013 - 19:29
Napisano 11 października 2013 - 19:38
Prawo prawem, ale rzeczywiście Apple daje na swój sprzęt rok gwarancji - jesteś skazany na naprawę na koszt własny.
Próbowałeś rozwiązać problem poprzez aktualizację telefonu? Może burczą i charczą, ponieważ jest jakiś problem z systemem? Spróbować nie zaszkodzi, a jak to nic nie da, znajdź jakiś serwis
Napisano 11 października 2013 - 20:05
Jak ja lubię, jak ktoś gdzieś coś czytał i już jest mądry. Kupowałeś na firmę, więc masz rok rękojmi. Apple daje rok gwarancji, zgodnie z prawem. Resztę doczytaj chociażby http://myapple.pl/ip...przedwacy_.html i tyle w temacie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Temat jest zamknięty