Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPod Touch - kilka pytan

• Please log in to reply
105 replies to this topic

#76 ivenesco

ivenesco
  • 25 posts

Posted 06 November 2007 - 22:23

Witam! Mam takie pytanie, na które nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi: Ile kolorów wyświetla touch? Nigdzie w specyfikacji nie jest to podane... Jeśli nikt nie wie, to może chociaż opiszcie jakość obrazu (również kontrast) ;)

#77 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 06 November 2007 - 23:47

zdaje sie ze 65k. najprosciej by bylo skoczyc do sklepu i sprawdzic na wlasne oczy. roznica miedzy 65k a wieksza iloscia jest latwa do zauwazenia.

#78 iLambert

iLambert
  • 118 posts
  • SkądPolska

Posted 07 November 2007 - 07:29

Chyba 16 milionow o.0

#79 mls

mls

• 1313 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 November 2007 - 09:42

Powiem tak - kolorów wyświetla na pewno więcej, niż mój macbook ;) (na mb widać dithering przy gradientach, na itouchu nic takiego nie występuje na szczęście)

#80 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 07 November 2007 - 12:45

chodzilo ci chyba o banding. dlaczego tej informacji nie ma w specyfikacji?

#81 mls

mls

• 1313 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 November 2007 - 13:07

O dziwo nie, chodziło mi właśnie o dithering. Przynajmniej ja tak to widzę. Żadnego bandingu.

#82 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 07 November 2007 - 13:34

zdawalo mi sie ze dithering to metoda pozbywania sie bandingu...

#83 goodboy25

goodboy25
  • 4354 posts
  • SkądWaWa

Posted 15 November 2007 - 10:52

Pseudo bo nie ma możliwości dodawania informacji do Kalendarza, nie ma programu pocztowego, nie ma jak zrobić notatki itd. Na szczęście można to "naprawić" z użyciem wspomnianego przez migrenę Jailbreak'a.

Zależy jak kto postrzega touch'a i jakie miał wobec niego oczekiwania ;)
Ipod touch nie jest organizerem, więc porównywanie go do palmtopów/PDA mija się z celem.
Jeśli chodzi o mnie to jeszcze nie wgrałem jailbreak'a i się z tym nie spieszę. Funkcje takie jak wpisywanie eventów do kalendarza, notatki są dla mnie mało przydatne na ipodzie. Te wszystkie rzeczy ustawiam sobie w mojej nokii 6300, więc nie ma sensu tego dublować na ipodzie. Do pozostałych funkcji takich jak pogoda na pulpicie wcale nie trzeba jailbreaka (no może poza faktem, żeby była ona na pulpicie) - po prostu wchodzę sobie na pogoda/interia.pl robię zakładkę i mam pogodę :) Podobnie z innymi jailbreakowymi aplikacjami. Zresztą większość z nich to tak na dobrą sprawę mało przydatne pierdoły. Czekam na coś lepszego, na więcej przydatniejszych aplikacji, wtedy być może skuszę się na jailbreaka. Póki co jednak nie jest mi to potrzebne, a touch'a kupiłem przede wszystkim z myślą o internecie, filmach i podcastach. Cała reszta nie jest mi potrzebna w takim urządzeniu :)

ps: gdzieś czytałem, że apple planuje w lutym 2008 zapodać wreszcie pare użytecznych dodatkowych aplikacji na touch'e :)

#84 echolab

echolab
  • 22 posts

Posted 15 November 2007 - 13:00

Witam!, A ja mam mały problemik z moim touchem. Nie mogę wgarć tapety. Po prostu jej nie wczytuje. Mam na myśli deafultowe tapetki, ktore sa na ipodzie. Czy ktos wie co z tym zrobic. Jak to naprawić?

#85 goodboy25

goodboy25
  • 4354 posts
  • SkądWaWa

Posted 15 November 2007 - 13:05

Jak nie wczytuje? Może spróbuj wyłączyć i włączyć ipoda, wtedy powinieneś zobaczyć tapete, bo są one widoczne tylko w oknie jak masz pasek "odblokuj". U mnie one działają :)

#86 echolab

echolab
  • 22 posts

Posted 15 November 2007 - 13:19

Ale ze mnie lama:) Dzięki. Sodziewałem się, że tapeta będzie pod buttonami juz w systemie. Dzieki!!!

#87 goodboy25

goodboy25
  • 4354 posts
  • SkądWaWa

Posted 16 November 2007 - 10:33

Ale ze mnie lama:) Dzięki. Sodziewałem się, że tapeta będzie pod buttonami juz w systemie. Dzieki!!!

Proszę :)
A co do tapety pod przyciskami na pulpicie ekranu to liczę na to, że pozwolą na to w jednym z kolejnych upgradów softu ipoda:)

#88 echolab

echolab
  • 22 posts

Posted 24 November 2007 - 19:32

a czy jest jakis myk, aby przeskakiwac do danego momentu utworu, bez uciazliwego przytrzymywania strzalki przesuwania? edit; mam! jakiez to banalne:D

#89 born2fight

born2fight
  • 443 posts
  • SkądILL WIND US

Posted 24 November 2007 - 20:08

jailbreak daje mozliwosc wgania funkcji summerboard w ktorej mozna zmieniac wyglad ikonek tapety themy kolejnosci ikonek itd.. mozna tez ustawic tapete pod ikonkami i nie trzeba czekac na soft od apple...

---- Dodano 25-11-2007 o godzinie 16:53 ----
a ten 2 myk to wystarczy ze (klikniesz) palcem na okladke podczas odtwarzania muzyki i otworzy ci sie taki maly pasek odtwarzania...

#90 Kuba15pl

Kuba15pl
  • 21 posts

Posted 28 November 2007 - 21:27

witam mam pytanie dzis kupiłem sobie ipod touch i chciałem sprawdzić jak działa funkcja Cover Flow, wgrałem muzyke przechyliłem ipoda i nic moze musze wlaczyć coś w opcjach lub wgrać zdjecia tzn wiem ze mam wgrać zdjecia ale jak zbym mugł kożystać z cover flow czy raczej ta funkcja jest tylko jak wejde w internet? a i czmu jak ogladam zdjecia i przechyle ipoda to obraz mi się nie dopasowywuje do wielkości ekranu?

#91 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 28 November 2007 - 21:59

polecam poczytac instrukcje obslugi ipoda.

#92 celati

celati
  • 64 posts
  • SkądKowary

Posted 02 December 2007 - 23:52

Czy można dokupić jakąś zewnętrzną baterie do iPod Touch? 5 godzin wideo (oficjalnie) to trochę mało :(

#93 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 03 December 2007 - 02:05

teoretycznie powinny pasowac batterypacki dostepne na allegro bo daja po prostu zasilanie jak usb. mozn sobie cos takiego samemu tez zmontowac. na stronach apple jeszcze takich dodatkow do touch'a nie widzialem, ale do innych sa wiec pewnie sie pojawia.

#94 marciaa90

marciaa90
  • 4 posts

Posted 04 December 2007 - 18:54

hej ja tez mam taki mały problemik mam od paru dni iPod touch ale za china nie mogę rozszyfrować jak sie z niego kasuje utwory... 9 czy mzona to wogle robic bez posrednio czy trzeba pzrez i tunes ?? Plz odpiszcie

#95 mls

mls

• 1313 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 December 2007 - 21:47

Po pierwsze - czytać instrukcję!
Po drugie - nie, nie da się usuwać utworów bezpośrednio z iPoda. Usuwać można tylko klipy video. Reszta zarządzana tylko poprzez iTunes.
Po trzecie - czy to taki problem trochę się wysilić i napisać posta ładnie, składnie i bez błędów?...

#96 goodboy25

goodboy25
  • 4354 posts
  • SkądWaWa

Posted 04 December 2007 - 23:21

Po drugie - nie, nie da się usuwać utworów bezpośrednio z iPoda. Usuwać można tylko klipy video. Reszta zarządzana tylko poprzez iTunes.
.

Tak tylki video można usuwać, ale nawet to jest skopane, bo nawet jak sie usunie na touchu to trzeba też to zrobić w iTunes bo inaczej jak podłączymy ipoda do itunes to znów nam wgra wszystkie pliki video na ipoda... Touch po usunięciu video z poziomu urzedenia, po podłączeniu do iTunes powinien "inforomować" program o zmianach/usunięciu plików, a nie z powrotem je wgrywać...

#97 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 04 December 2007 - 23:21

uprzedze ewentualne pytanie - instrukcje znajdziesz w linku z mojej sygnatury. @goodboy25 jak zaimplementujesz odwrotna synchronizacje do itunes i ipoda to stefan cie ozloci :D.

#98 German!

German!
  • 48 posts
  • SkądPoznań

Posted 06 December 2007 - 19:30

przeczytałem prawie wszystkie posty z tego tematu.Bardzo mnie przekonaliście do zakupienia iPod'a Touch. Zastanawiałem się nad iPhonem. Ale chyba jeszcze zadużo bawienia się z tym.I troche za drogi jak na mnie- osobe młodą i niezarabiającą ;) . W tej chwili mam iPod'a video 30GB i jestem bardzo zadowolony z produktu Apple. Pozdrawiam Applowiczów ;)

#99 marciaa90

marciaa90
  • 4 posts

Posted 07 December 2007 - 13:56

ok czytalam instrukcje i wiem jak kasowac video czy tam zdjecia ale nie moglam nic znalesc o kasowaniu piosenek troche sie pobawilam w itunes ale nadal nie wiem jak skaowac piosenki wiec moglby mi ktos napisac jak to sie robi bo te komentraze ktore mi nbapisaliscie byly zupelnie nie przydatne i nie rozwiazaly mojego problemu

#100 German!

German!
  • 48 posts
  • SkądPoznań

Posted 07 December 2007 - 16:07

w iTunes masz liste piosenek i po lewej stronie kolo nich masz takie male kwadraciki z zaznacznym ptaszkiem. musisz ten ptaszek odznaczyc. i wtedy podlanczasz iPoda i Ci kasuje. A Ja mam pytania do iPoda Touch : 1.czy jesli sprowadze z USA to w opcjach bede mial mozliwosc ustawienia jezyka polskiego?( mam iPoda video ze stanow i byla taka mozliwosc.) 2.chcialbym sie cos wiecej dowiedziec na temat ' jailbreak ' co to jest i o co w tym chodzi ;) widzialem ze pojawia sie to w waszych postach ale nie zabardzo rozumiem. moze podacie mi jakiegos linka zeby mogl sobie poczytac . !? :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users