Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Canon Lide 210 - błąd 'Nie udało się otworzyć sesji tego urządzenia'

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 Solos

Solos
  • 227 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 06 października 2013 - 18:04

Witam, Niedawno sam z siebie przestał mi działać na Mac-u skaner Canon CanoScan Lide 210. Przy próbie skanowania pojawia się komunikat "Nie udało się otworzyć sesji tego urządzenia". Na pewno nie jest to kwestia aktualizacji do 10.8.5, bo na pewno na tej wersji systemu działał. Próbowałem usunąc skaner i dodać go ponownie ale nadal jest tak samo. W tej chwili skaner jest chyba zainstalowany na sterownikach systemowych (PrinterProxy wersja 8.3). Ściągnałem i zainstalowałem sterowniki ze strony Canon-a, ale nie wiem jak zainstalować skaner używając sterowników Canonowskich. Gdy dodaję skaner to od razu jest to wersja na sterownikach od Apple. Skaner pod Windowsem działa bez zarzutu. Macie może jakiś pomysł i pożecie pomóc? Z góry dzięki.

#2 McTom

McTom

All work and no play...

• 3 827 postów

Napisano 07 października 2013 - 00:11

Zasady umieszczania wpisów na forum
Uważnie wybierz miejsce gdzie umieścisz swój post. Staraj się wybrać prawidłowy dział dla Twojego postu. (…) Duplikaty, źle umieszczone posty lub wątki mogą być przeniesione lub usunięte bez powiadomienia.

Wątek założony w złym dziale, przenoszę. Przed utworzeniem tematu zapoznaj się z drzewem kategorii naszego forum i postaraj się wybrać miejsce najlepiej pasujące do Twojego problemu. Pozwoli Ci to szybciej uzyskać pomoc i w przyszłości ułatwi innym użytkownikom, szukającym odpowiedzi na takie samo pytanie, znaleźć Twój wątek wraz z rozwiązaniem problemu. Pamiętaj również, aby zapoznać się w wybranym przez Ciebie dziale z ogłoszeniami i tematami podklejonymi u góry. Często są to odpowiedzi na najczęstsze pytania i wskazówki dotyczące zakładania nowych tematów.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych