Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Martwy - zielony pixel - MacBook

• Zamknięty Temat jest zamknięty
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 Tommaszzo

Tommaszzo
  • 27 postów

Napisano 25 października 2007 - 22:03

Hej. Szukałem na forum jakiś informacji na ten temat... ale nie znalazłem. Mam MacBooka nie cały tydzień i już mam problem. Dzisiaj zapalił mi się martwy pixel. Świeci się na zielono. Czy ktoś z was miał podobny przypadek?? pzdr i czekam na odpowiedzi. Tomek

#2 AppleFAN

AppleFAN
  • 371 postów
  • SkądKielce

Napisano 25 października 2007 - 22:08

Jesli nie minal tydzien to postaraj sie oddac ... jesli np kupowales w mm. Powiesz ze zepsute i nie beda pytac. Masz 7 dni na test sprzetu. Z gwarancja bedzie problem.. bo tych pixli musi byc chyba kilka zeby uwzglednili.. QUOTE=Tommaszzo;403197]Hej. Szukałem na forum jakiś informacji na ten temat... ale nie znalazłem. Mam MacBooka nie cały tydzień i już mam problem. Dzisiaj zapalił mi się martwy pixel. Świeci się na zielono. Czy ktoś z was miał podobny przypadek?? pzdr i czekam na odpowiedzi. Tomek[/QUOTE]

#3 Tommaszzo

Tommaszzo
  • 27 postów

Napisano 25 października 2007 - 22:10

Kupowałem w iSpocie... Chyba się tam jutro wybiore i się wypytam jak to załatwić... dzięki za odpowiedź ;-)

#4 misioslaw

misioslaw
  • 1 595 postów
  • SkądTychy

Napisano 25 października 2007 - 22:30

Może da sie go wyleczyć:
www.jscreenfix.com/JScreenFix.jnlp

#5 Nymite

Nymite
  • 228 postów

Napisano 25 października 2007 - 22:35

Piksel swiecacy w kolorze nie jest martwy, tylko zablokowany (martwe sa po prostu czarne) - programy do odblokowywania jak np. podany przez kolege wyzej moga pomoc (mialem podobny problem z monitorem stacjonarnym i pomoglo).

#6 misioslaw

misioslaw
  • 1 595 postów
  • SkądTychy

Napisano 25 października 2007 - 22:38

masz simlocka na pikselu, działa tylko z jednym kolorem :D

#7 Tommaszzo

Tommaszzo
  • 27 postów

Napisano 25 października 2007 - 22:47

Dzięki ale jak długo on będzie go "leczyć/odblokowywać? pzdr.

#8 voitek

voitek
  • 925 postów

Napisano 25 października 2007 - 23:55

Hej, tu gdzieś był wątek o zablokowanych pikselach. Autor twierdził, że trzeba lekko postukać w ekran. Myślałem, że to jakiś absurd, ale gdy mi się kiedyś taki włączył to sam postukałem i najpierw zgasł ten zablokowany, a zablokował się inny, a po drugim stuknięciu już wszystko wróciło do normy. Nic nie gwarantuję, ale u mnie ta prześmieszna metoda zadziałała.

#9 toki

toki
  • 1 211 postów
  • SkądPL

Napisano 26 października 2007 - 08:26

u mnie na stacjonarnym LCD niestety ani głaskanie ani programy nie pomogły i 2 tygodnie po zakupie zapalił się jasnoniebieski na dole ekranu. Na szczęście widoczny tylko na białym tle i jakoś mi bardzo nie przeszkadza

#10 Nymite

Nymite
  • 228 postów

Napisano 26 października 2007 - 11:08

@Tommaszzo: Dosc dlugo, przynajmniej kilkanascie godzin - najlepiej zostawic na noc.

#11 altcomputing

altcomputing
  • 1 098 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 26 października 2007 - 11:10

http://myapple.pl/sh...ead.php?t=44254

#12 Tommaszzo

Tommaszzo
  • 27 postów

Napisano 26 października 2007 - 17:29

Byłem dzisiaj w serwisie. Poklepali, pomacali i jest ok ;-) Wczoraj próbowałem sam ale mi nie wyszło :-) Wszystko jest juł ok :-) pzdr i dzięki za pomoc. Tomek

#13 ebeneben

ebeneben
  • 22 postów

Napisano 13 listopada 2011 - 17:25

Hej, tu gdzieś był wątek o zablokowanych pikselach. Autor twierdził, że trzeba lekko postukać w ekran. Myślałem, że to jakiś absurd, ale gdy mi się kiedyś taki włączył to sam postukałem i najpierw zgasł ten zablokowany, a zablokował się inny, a po drugim stuknięciu już wszystko wróciło do normy. Nic nie gwarantuję, ale u mnie ta prześmieszna metoda zadziałała.

Nie wierzę ... zadziałało ...
popukałem od tyłu w ekran na wysokości pixela
macbook pro mid 2009

#14 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 13 listopada 2011 - 19:10

Nie odświeżaj wątków starszych niż 6 miesięcy

...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych