Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Usuwam aplikacje, a pamięć maleje!

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 RudziN

RudziN
  • 28 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 October 2013 - 19:49

Siemano, mam problem z iPhonem 5 iOS 6.1.2 JB. Problem dotyczy tego, że usuwam aplikację, która waży np. 20 mb, lecz pamięci mi nie przybywa, lecz mam jej jeszcze mniej. Na pasku Programy w iTunes'ie ubywa mała ilość tego co skasowałem, ale przybywa megabajtów to paska Inne. iPhone ma 16 GB, a na pasku Inne znajduje się ponad 5 GB danych! Najlepsze jest to, że przebadałem wszystkie foldery w programie iTunes, a w programie PhoneClean wyszukuje mi tylko 500 mb danych do usunięcia. W dodatku wydaję mi się, że gdzieś są ciągle filmy w pamięci telefonu, które wgrałem do programu PlayerXtreme, ale po usunięciu programu, GB po filmach nie zniknęły. Może macie jakieś inne programy do czyszczenia iPhone'a lub jakąś radę bez potrzeby odtwarzania urządzenia? Jeżeli nie ma innej możliwości wyczyszczenia sprzętu to czy jest możliwość zrobienia restore'a, bez uaktualnienia iPhone'a do 7.0.2?

#2 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 04 October 2013 - 20:54

Jeżeli nie ma innej możliwości wyczyszczenia sprzętu to czy jest możliwość zrobienia restore'a, bez uaktualnienia iPhone'a do 7.0.2?

Nie.

#3 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 05 October 2013 - 10:22

iClarified - iPhone - How to Wipe Your iPhone Without Losing Your Jailbreak Using Semi-Restore [Windows]

#4 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 05 October 2013 - 11:26

iClarified - iPhone - How to Wipe Your iPhone Without Losing Your Jailbreak Using Semi-Restore [Windows]

Mój błąd.

#5 RudziN

RudziN
  • 28 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 October 2013 - 13:26

Używałeś? Masz pewność co do tego programu? ;) Bo jak użyje a iPhone stanie dęba to nie będzie fajnie x) + Przy okazji zapytam się czy jest możliwość wgrania softu 6.1.2 na iPadzie 2 przy sofcie 6.1, oczywiście tak, żeby nie weszło na iOS 7? :P

#6 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 06 October 2013 - 19:09

Używałeś? Masz pewność co do tego programu? ;) Bo jak użyje a iPhone stanie dęba to nie będzie fajnie x) +

Osobiście nie używałem... Ale wszystko co publikowane na stronach iClarified ma opinie rozwiązań solidnych i sprawdzonych. Większość rozwiązań dotyczących iPhone/iPad pochodzi od Dev Teamu lub grup/osób współpracujących a to oznacza wysoką jakość produktów/rozwiązań.

Przy okazji zapytam się czy jest możliwość wgrania softu 6.1.2 na iPadzie 2 przy sofcie 6.1, oczywiście tak, żeby nie weszło na iOS 7? :P

Się nie da.

#7 hepta

hepta
  • 80 posts

Posted 06 October 2013 - 19:28

Ja ostatnio usunąłem po prawie 2 latach skrzynkę mailową i odzyskałem ... 4 gb pamięci. Później założyłem ją od nowa i jest ok, pobrało tylko najnowsze maile.

#8 RudziN

RudziN
  • 28 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 October 2013 - 16:54

Dzięki za rady, co do tego iClarified jeszcze się powstrzymam, bo najpierw chciałbym znaleźć problem rosnącej ilości pamięci w "Innych" wraz z każdą kolejną synchronizacją? Może jest to zabieg Apple, żeby uaktualnić iOS do 7 i iTunes do najnowszej wersji? + problem pojawił się w dwóch iPadach 2 i iPhonie 4 o.O

#9 dario13d

dario13d
  • 530 posts

Posted 07 October 2013 - 19:14

RudziN to powinno rozwiązać twój problem.
http://myapple.pl/ip...restore-jb.html

#10 RudziN

RudziN
  • 28 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 October 2013 - 18:36

Dobra, dzięki na razie wyczyściłem iPhone'a 5 (nie odzyskałem prawie nic :/ ) i 4 (tutaj 700 mb pamięci) + Cydia nadal działa. Tylko dodam fakt, że strasznie dziwny jest ten program i działa on jak chce hehe. Raz wywala błędy, raz zatrzymał się w miejscu, a raz zrobił wszystko od A do Z ;) Wydaję mi się, że temat do zamknięcia, jak coś będę zakładał nowy x)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users