Pytanie pewnie banalne ale uczę się obsługi . Czy jak uśpie iPada przy włączonej karcie wifi to iPada jest w sieci pobiera maile i bateria się więcej zużywa ? Na razie przed uśpieniem wyłączam wifi . Czy ktoś z was wymieniał baterie ? Po jakim czasie ?

Usypianie IPada
Rozpoczęty przez
Mirosław Butajło
, 30 wrz 2013 17:57
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 30 września 2013 - 17:57
Napisano 30 września 2013 - 18:13
Urządzenia są po to, żeby je używać a nie wyłączać WiFi czy inne pierdoły, bo to się mija z celem posiadanie takiego urządzenia. Bateria jest niewymienialna.
Napisano 30 września 2013 - 18:43
Jeśli uśpisz ipada z włączonym Wifi to tak zużywa więcej energii, więc jeśli używasz kilkanaście minut a potem odkładasz na cały dzień to warto wyłączyć Wifi.
Napisano 30 września 2013 - 19:03
bzdury... czy z wifi czy bez wifi ipad wytrzymuje 10-12 godzin... nie ma sensu klikać ciągle dla ilu - parunastu minut dłużej?
Napisano 30 września 2013 - 19:18
Może z Ipadem 2 jest inaczej, ale z mojego ciągnie zdecydowanie więcej energii przy uśpieniu z Wifi. Poza tym jakie 10-12 godzin ? Chyba używania, a tu mówimy o uśpieniu.
Ogólnie mojego czasem nie wyciągam z szuflady przez 5 dni i jak go wyciągam to bateria z reguły ma jakieś 10/15 % mniej. A jak czasem zapomnę sobie wyłączyć Wifi i uśpię, to po 2/3 dniach Ipad jest zgonem. Więc jest różnica.
Napisano 30 września 2013 - 19:28
To masz coś rozpieprzone, albo baterię, albo jakieś programy ciągnące baterię (JB?) albo iPad prosi o restore.
Mój przeleżał z włączonym WiFi miesiąc (przypomniało mi się w samolocie, że go nie zabrałem
) i nie zaliczył zgonu (co więcej miał jeszcze kilka procent).

Napisano 30 września 2013 - 20:00
w uśpieniu z włączonym wifi nie spadają żadne procenty przez noc, czasem po 24h uśpienia spadnie o 2-3 max?
bateria 2 letnia, nigdy nie wyłączany ipad, nigdy nie wyłączane wifi, co 2-3 dzień ładowana...
Napisano 30 września 2013 - 20:14
A od kiedy to uśpiony iPad korzysta w jakikolwiek sposób z Wifi?
Napisano 30 września 2013 - 20:29
Ja to nie wiem co wy wymyślacie, Ja mam Mini wszystko ustawiłem raz, i więcej tego nie tykam. W wakacje miałem 5dni w gotowości 10h w użyciu i 10-20% baterii. Grałem, pisałem, przeglądałem, wszystko. Ustaw sobie pobieranie poczty Fetch na 1h i co godzinę Ci będzie pobierał pocztę. WiFi nie wyłączaj bo się nie opłaca(sam usypia po kilku/kilkunastu minutach kiedy jest zablokowany), Ustawienia Lokalizacji sobie włącz tylko dla tych Apek w których Ci to będzie potrzebne i masz wszystko ustawione. Teraz tylko używaj i się ciesz. Jak Ci bateria przestanie trzymać to będziesz wymieniał, na razie to używaj ile się da

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych