Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Rozmówca nigdy nie słyszy pierwszego słowa, które wypowiadam podczas odbierania telefonu..

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 fiodor1993

fiodor1993
  • 80 postów
  • SkądŁódź, PL

Napisano 30 września 2013 - 10:14

Witam, posiadam od jakiegoś czasu iPhone'a 5. Niestety nie używałem go na sofcie iOS 6, tylko do razu na iOS 7 więc nie mam porównania. O co chodzi? Chodzi o to, że gdy ktoś do mnie dzwoni i odbieram mówiąc "halo" nikt tego "halo" nie słyszy. Gdy powiem po raz drugi jakieś słowo, dopiero wtedy następuje wymiana dźwięku między telefonami. Co ciekawe gdy odbiorę i nawet 10 s nic nie będę mówił, to pierwszy wyraz jaki wypowiem po tych 10 s też jest niesłyszalny i dopiero po nim można słyszeć się nawzajem. Czy wie może ktoś o co z tym chodzi? Pozdrawiam!

#2 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 30 września 2013 - 10:27

Myślę, że to jest celowe, ponieważ jak wiemy istnieje coś takiego jak PRISM Musisz dać czas systemowi na pełną inwigilacje twojej rozmowy, dlatego takie opóźnienie:) Rozwiązanie odbierając powiedz halo ułamek sekundy później :) A tak na poważnie, nie spotkałem się z takim problemem, może jestem wolniejszy od Ciebie i dlatego tak jest

#3 michak80

michak80
  • 430 postów
  • SkądKijów ( Ukraina )

Napisano 30 września 2013 - 10:37

ja mam podobnie jak @fiodor1993. Po odebraniu telefonu rozmówca nie słyszy pierwszego "halo". I nie miałem tego na iOS 6.

#4 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 30 września 2013 - 10:40

Może w iOS7 pierwsze słowo jakie się mówi działa na zasadzie "say to unlock" dla mikrofonu...

#5 skarekrow

skarekrow
  • 33 postów

Napisano 30 września 2013 - 10:56

Dokładnie mam to samo! Musze dwa razy sie powtarzać bo pierwszego "halo" nikt nie slyszy

#6 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 30 września 2013 - 10:56

Ja mam tak z każdym rozmówcą, który rozmawia ze mną z iPhona. Ciągle są problemy ze słyszalnością. Dociera do 2, 3 słowo.

#7 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 30 września 2013 - 11:03

Oj Irek, Ty to już jesteś tak wyczulony, że na słuch rozróżniasz, czy rozmawiasz z iPhonem 3GS, czy 5, że o kolorze nie wspomnę :)

#8 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 30 września 2013 - 11:34

Norma, ja tak mam nie tylko na iPhone, ale również na służbowym LG L7, miałem tak na SGSIII, u żony to samo na LG L5. Nie wiem z czego to wynika ale po prostu trzeba odczekać dosłownie 0,5 sekundy od odebrania do powiedzenia halo :). Wszystkie telefony poza moim służbowym w T-Mobile, służbowy w Plusie.

#9 MRCOFFEE

MRCOFFEE
  • 463 postów

Napisano 30 września 2013 - 11:43

Mam to samo. Druga strona nie słyszy mojego "Halo". Muszę powtarzać.

#10 saek1985

saek1985
  • 125 postów

Napisano 30 września 2013 - 16:34

Mam tak na iphonie 4s, iOS 7. Na iOS 6 to samo, więc w tym przypadku na pewno nie chodzi o iOS 7.

#11 wojtekoz

wojtekoz
  • 30 postów
  • SkądKomorów

Napisano 30 września 2013 - 19:42

U mnie pojawiło się to po przejściu z Plusa do T-mobile. Telefon nie ma znaczenia.

#12 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 01 października 2013 - 08:07

Również mam problem z rozmowami przez iphona 5. Zarówno w ios 6 jak i ios 7 rozmówca nie słyszał pierwszego słowa halo... Każdy się na to skarży. Na dodatek w chwili obecnej nie moęgę wykonać dwóch telefonów jeden po drugim, gdy skończę pierwszą rozmowę, to nikt nie może się do mnie dodzwonić. Dopiero restart telefonu umożliwia kolejne połączenia... Zastanawiam się nad oddaniem go do serwisu. Na dodatek mam luźne ekran w górnej prawej części telefonu....

#13 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 01 października 2013 - 08:23

Oj Irek, Ty to już jesteś tak wyczulony, że na słuch rozróżniasz, czy rozmawiasz z iPhonem 3GS, czy 5, że o kolorze nie wspomnę :)

Jasne.
Jak mi w słuchawce głos przerywa, to na 99% jest to użytkownik iPhona.

Apple wyprodukowało urządzenie wielofunkcyjne, ale do rozmów raczej się nie nadaję.

#14 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 01 października 2013 - 09:03

Jasne.
Jak mi w słuchawce głos przerywa, to na 99% jest to użytkownik iPhona.

Apple wyprodukowało urządzenie wielofunkcyjne, ale do rozmów raczej się nie nadaję.

Czasem też mam takie wrazenie. U mnie jedna rozmowa powyzej minuty i z tela nie idzie dzwonic, ba nawet dodzwonic sie na mij nr nie idzie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych