Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 (T-Mobile / iOS 7), nie łączy (nie można dzwonić :(

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 maalta

maalta
  • 24 postów
  • SkądGdynia

Napisano 29 września 2013 - 13:56

Witam Może ktos spotkal sie z podobnym problemem, od kilku godzin nie moge wykonac zadnego polaczenia, caly czas wyskakuje mi polaczenie nieudane (czasami od razu , czasami po kilku, kilkunastu sekundach laczenia), bez problemow odbieram polaczenia, wysylam sms itd, telefon uzywany od prawie roku i do tej pory zadnych problomow, w nocy wyladowal sie kompletnie, naladowany i do tamtej pory nie moge dzwonic. Jakies sugestie ?? Pozdrawiam

#2 robertolix

robertolix
  • 89 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 września 2013 - 14:21

Wyłącz i włącz telefon lub wyjmij i włóż ponownie kartę sim jak to nie pomoże to potem idź do ustawienia -> ogólne -> wyzeruj -> ustawienia sieciowe a jak i to nie pomoże to wgraj na nowo systemu przez iTunes bez przywracania kopii i zobacz czy działa.

#3 maalta

maalta
  • 24 postów
  • SkądGdynia

Napisano 30 września 2013 - 08:04

Witam ponownie Praktycznie wszystko co mozliwe zrobione czyli restarty, wylaczanie sieci 3 G , tryby samolotowe, zerowanie ustawien sieciowych, zerowanie iphona przez itunes i dalej nie mozna dzwonic, odbieranie rozmow, sms-y, mms-y , facetime, internet wszystko dziala idealnie, macue jeszcze jakies pomysly, moze to karta sim i trzeba ja wymienic ??

#4 Pietruszex

Pietruszex
  • 141 postów

Napisano 30 września 2013 - 08:50

Napewno karta sim, ja sam wymieniałem karty sim 3 razy w T-Mobile, oni mają takie słabe te karty że to szkoda gadać :D .

#5 Slithered

Slithered
  • 189 postów

Napisano 30 września 2013 - 10:51

Niczego nie trzeba wymieniać ani "restorować" ;). Wczoraj po aktualizacji iPhone 4S do 7.0.2 pojawił się u mnie ten sam problem - mogłem robić wszystko tylko nie dzwonić. To wina nowego iOS. Zadzwońcie pod numer *#31# i problem zniknie.

#6 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 30 września 2013 - 11:44

Również mam 4S z 7.0.2 i żadnych problemów tego typu nie doświadczyłem.

#7 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 30 września 2013 - 11:51

jesli to play to wymien karte tez tak miałem

#8 Slithered

Slithered
  • 189 postów

Napisano 30 września 2013 - 11:57

Również mam 4S z 7.0.2 i żadnych problemów tego typu nie doświadczyłem.

Problem nie występuje u każdego. Na forum Apple'a wątek również jest świeży.

#9 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 30 września 2013 - 12:04

Niczego nie trzeba wymieniać ani "restorować" ;). Wczoraj po aktualizacji iPhone 4S do 7.0.2 pojawił się u mnie ten sam problem - mogłem robić wszystko tylko nie dzwonić. To wina nowego iOS. Zadzwońcie pod numer *#31# i problem zniknie.

Czyli wynika z tego, ze ludzie mają powłączane ukrywanie numeru, bez aktywnej usługi u operatora. Stąd problem.

#10 Slithered

Slithered
  • 189 postów

Napisano 30 września 2013 - 12:50

Dokładnie. Co ciekawe u siebie w iPhone cały czas "na sztywno" (nie mogę tego przełączyć) mam ustawione pokazywanie numeru, a problem i tak wystąpił.

#11 maalta

maalta
  • 24 postów
  • SkądGdynia

Napisano 30 września 2013 - 14:50

Witam ponownie Wymienilem karte SIM i dalej mialem problem, okazalo sie to o czym pisze OleYek, chodzilo o ukrywanie numeru, juz teraz wszystko ok :) aha i soft 7.02 wrzucielem dopiero jak mialem juz problem z dzwonieniem Pozdrawiam

#12 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 01 października 2013 - 18:09

U mnie problem z dzwonieniem z iphona pojawił się już w ios 6. Mam iphona 5. Obecnie mogę wykonać tylko jedno połączenie. Następnie by odebrać lub wykonać tel, musze ponownie wyłączyć/włączyć telefon. Jak ktoś do mnie dzwoni od razu załącza się poczta głosowa. Restart urządzenia - jedna rozmowa - poczta głosowa. Tel w sieci plus.

#13 cbull

cbull
  • 11 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 października 2013 - 13:09

Iphone 5. Objawy identyczne. Jeżeli ktoś zadzwoni, po jednym sygnale załącza się poczta. Wyłączyłem pocztę i po jednym sygnale , pojawia się sygnał zajętości. Do tego dochodzi zawieszanie podczas wybierania numeru, próba zakończenia połączenia trwa kilka minut. Po takim połączeniu , nie można już nawiązać innego połączenia i muszę restartować telefon. Sieć Plus.

#14 pawelsz

pawelsz
  • 1 postów

Napisano 11 października 2013 - 08:21

ten sam problem u mnie również, zauważyłem że telefon sam ukrywa mój numer, mimo iż mam włączone pokazywanie numeru...., iPhone 5, ios7, plus.....

#15 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 13 października 2013 - 18:35

Ma ktoś sposób na ten problem. Mam 5S od tygodnia i zaczęły się problemy, jak dzwonię to często jest połączenie nieudane, ale mimo tego telefon drugiej osoby dzwonił przez chwilę. Dodatkowo często nie słyszę sygnału łączenia. Mam włączone pokazywanie numeru. Sieć PLAY.

#16 lookatmi

lookatmi
  • 2 postów

Napisano 18 kwietnia 2014 - 22:41

Dzięki Ci! Pewnie bym jutro serwis odwiedziła, gdyby nie Twoja pomoc :)

#17 Qendo

Qendo
  • 26 postów

Napisano 19 sierpnia 2014 - 16:54

podłączę sie do problemu mam iphone 5 w sieci njumobile od zeszłego tygodnia (wtorek) gdy rozmawiałem przez telefon nagle zerwało połączenie , gdy chcę się z kimś połączyć słychać pikający dźwięk . sms , internet ,3g działa , próbowałem metodę podaną przez kolegę wyżej z *#31# ale niestety nic nie pomogła , tak samo zerowanie ustawień sieciowych czy tryb samolotowy . może ktoś w inny sposób sobie poradził z tym ?

#18 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 19 sierpnia 2014 - 17:11

Może najpierw sprawdź kartę w innym telefonie a później szukaj dopiero problemów z iPhone.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych