Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 4 ciekawy problem z przyciskiem "wycisz dzwonek"

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Piórko1000

Piórko1000
  • 77 posts

Posted 29 September 2013 - 09:48

Jestem posiadaczem iPhone'a 4 32Gb telefon bez sim-locka kupiony w Polsce, działał bez zarzutów mam ostatnią wersje IOS 6, telefon cały czas milczy gdy ktoś dzwoni lub dostaje sms-a telefon milczy nic żadna melodia nie gra mimo, że przycisk jest w górnym położeniu czyli normalnie dzwonki powinny być włączone, przyciski głośności działają poprawnie, na wideo YouTube oraz piosenkach w bibliotece dźwięk działa poprawnie, a przycisk wycisz dzwonek nie reaguje, zwracam się z prośbą o rozwiązanie tego problemu gdyż nie słyszę czy ktoś do mnie dzwoni czy nie, myślałem, że może to być wina oprogramowania ale wcześniej po aktualizacji wszystko było w porządku, nie chce go zanosić do żadnego komisu do naprawy gdyż pewnie wyniesie mnie to od 150zł w górę więc staram się doszukać problemu sam.

#2 robertolix

robertolix
  • 89 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 September 2013 - 10:56

Spróbuj na początek odtworzyć telefon w iTunes bez przywracania kopii zapasowej tylko pamiętaj że wgra Ci od razu iOS 7.0.2.

#3 Piórko1000

Piórko1000
  • 77 posts

Posted 29 September 2013 - 12:34

No właśnie a cały problem w tym też, że chce uniknąć tego IOS 7 bo jest tak beznadziejny, i nie wiem czy jest inny sposób jak odtworzyć go w iTunes a jeśli by to nie pomogło to komis ;/. Czytałem dużo o takich przypadkach to rzadkość ale jednak i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi.

#4 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 29 September 2013 - 12:57

Podczas przełączania w jedną czy drugą stronę na ekranie na chwile pojawią się odpowiednia ikonka dzwonka. Jeśli u Ciebie podczas przełączania nic się nie dzieje to raczej oznacza uszkodzenie przełącznika. Nie liczył bym na to, że problem rozwiąże restore.

#5 Piórko1000

Piórko1000
  • 77 posts

Posted 29 September 2013 - 21:51

A gdyby wgrać nowy IOS 7 też nie wiadomo, jaki koszt naprawy orientujecie się?

#6 Piórko1000

Piórko1000
  • 77 posts

Posted 30 September 2013 - 07:46

A czy istnieje tak opcja aby zmienić opcje dzwonka z wyciszonego do normalnego dzwonka nie używając manualnie przesuwanego przycisku tylko za pomocą jakiegoś programu, słyszałem o tym tylko nie wiem czy istnieje tak możliwość i iPhone 4.

#7 radkor

radkor
  • 4 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 October 2013 - 21:41

No właśnie a cały problem w tym też, że chce uniknąć tego IOS 7 bo jest tak beznadziejny

Wyciągnij z iPhona SHSH do 6.1.3 iFaithem i zrób sobie własnoręcznie podpisany 6.1.3 i przeinstaluj w iTunes 10.7. Proste.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users