Czy tylko ja zauważyłem, że zdjęcia robione iphonem po przejściu na aktualną wersję softu, są dużo(DUUUŻO) gorszej jakości?
aplikacja dużo gorzej łapie ostrość, nie doświetla i w ogóle zdjęcia wychodzą z jakością jak robione kartoflem.

iphone 5 - dużo gorsza jakość zdjęć po przejściu na iOS7
Rozpoczęty przez
caspar
, 26 wrz 2013 17:58
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 26 września 2013 - 17:58
Napisano 26 września 2013 - 18:11
O jakości się niestety nie wypowiem, ale zauważyłem w moim 4S, że zdjęcia są "niedoświetlone". Tak jakby lampa oświetliła część miejsca, a zaraz obok jest czarno

Napisano 26 września 2013 - 18:19
o zdjęciach przy użyciu lampy się nawet nie wypowiadam, chodzi o takie zwykłe, przy w miarę dobrym oświetleniu i bez lampy - porównując z robionymi przed aktualizacją.. no nie ma co porównywać, widać że jest gorzej. I zastanawiam się czy to może zbieg okoliczności i po prostu coś się popsuło, czy może to jednak wina softu
Napisano 26 września 2013 - 18:33
Mam tak samo w iPhonie 4, wyraźnie gorsza jakość zdjęć.
Zastanawiam się, czy przypadkiem nie jest to efekt zmiany sposobu robienia zdjęć w nowym systemie. Poprzednio zdjęcie było robione po oderwaniu palca od przycisku, teraz robione jest od razu po dotknięciu, więc być może ruch palca powoduje poruszenie telefonu i w efekcie rozmazanie?
Napisano 26 września 2013 - 19:08
@Gregory, raczej to nie to. Przy swojej 4 porównywałem zdjęcia robiąc nawet bez ruchowo i wychodzi to samo. Niech ten Jailbreak wychodzi coraz szybciej...
Napisano 26 września 2013 - 19:31
To normalna opcja w nowym iOS. Wkońcu musi być wyraźna przewaga w jakości aparatu nowiutkiego iphone 5s na starą piątką.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych