Find my friends problem z lokalizacją
Rozpoczęty przez
SuchyTp103
, 25 wrz 2013 11:50
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 25 września 2013 - 11:50
Używałem Find my friends z rodzicami i znajomi i na ios 6 wszystko działało. ( można było lokalizować innych nawet jak mieli zablokowany ekran urządzenia ) Po aktualizacji do ios 7 nikt nie może lokalizować mojego telefonu jak jest zablokowany. Wyświetla się jedynie informacja że położenie jest niedostępne. Aby można było zlokalizować telefon muszę mieć uruchomioną aplikację. Jest to jednak bardzo uciążliwe :/ Taka sama sytuacja jest z ipad3 który jest powiązany na tym samym koncie. Miał ktoś taką sytuację ? Dodam żę wszystkie usługi lokalizacji i odświeżania w tle są aktywne.
Edit:
restore był robiony i reinstalacja aplikacji
Edit:
po kolejnym restore i założeniu całkowicie nowego apple ID więc ten sam problem, co dziwniejsze na iphonie 4 s ios7 wszystko działa

Napisano 26 września 2013 - 14:18
my mamy tak samo. Wkurza mnie to strasznie. Mam nadzieje ze szybko zrobią jakąś poprawkę.
Napisano 26 września 2013 - 14:57
Ja nie mam takich kłopotów.
Właśnie obserwuje swoją małżonkę i jest tam gdzie być powinna :-) czyli w pracy. Ona ma jeszcze w iP4S wersję ios 6.xx
Bardzo ładnie przełącza się na Mapy w celu wytyczenia trasy drogowej.
Tylko jak dochodzi do finału trasy to w ios 6 zawsze kreską przerywaną podpowiadał Ci nawet podejście do pineski (celu) a teraz w ios 7 tego brak. Trasa i pineska w oddali.
Cholernie przydatna funkcja kiedy żona złapie tzw gumę i nie ma z sobą zapasu. Raz mi się tak zdarzyło i ku mojej radości przy przełączeniu Find my friends na Mapy idealnie dotarłem do mojej przestraszonej małżonki.
Napisano 26 września 2013 - 17:17
No ale właśnie o to chodzi, na wszystkich urządzeniach działa
iphone 4 ios6.1.3
iphone 4 ios7
iphone 4s ios7
a na moim apple ID na
ipad 3 ios7
iphone 5 ios7
nie chce działać
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych