Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Awaryjna Ładowarka i Kabelek Lighting

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 supreme33

supreme33
  • 45 postów

Napisano 21 września 2013 - 01:56

Witam chciałbym zainwestować w taką przenośna , mała ładowarke do iphone. Wiedziałem wiele w sieci , ale nie bylo tam opinii i nie mogę się zdecydować która kupić więc licze , że mi pomożecie . Chciałbym wydać kolo 110 zł (nie więcej) . Prosze o jakieś sprawdzone firmy ewnetualnie linki do takich ładowarek Ostatnio zepusły mi się 2 kabelki lighting ; 1 oryginalny i 1 za grosze z allegro. Warto kupić nowy za 180 zł?,Bo to chyba troche przesadza. Na allegro jest pełno tych kabelków , ale czy te podróbki nie wpływają jakoś źle na telefon? Szukam jakiegoś odpowiednika tych kabelków. Liczy się jakosć i cena . Prosiłbym bardzo o jakieś sklepy/linki z zaufanymi rzeczami Z góry dziękuje

#2 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 21 września 2013 - 07:34

Ładowarka nokia DC16 i kabelek pqi, który jest moim zdaniem trwalszy od applowego.

ORYG BEZPRZEWODOWA PRZENOŚNA ŁADOWARKA NOKIA DC-16 (3547991709) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
PQI Lightning czarny kabel do iPhone, iPad, iPod (3494586445) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

#3 supreme33

supreme33
  • 45 postów

Napisano 21 września 2013 - 08:10

Ok dzięki , a tą ładowarką naładuje raz do pełna czy jak?

#4 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 21 września 2013 - 08:46

Napewno naładuje do 95% z 5%. Używam jej na codzień.

#5 braknazwy

braknazwy
  • 45 postów
  • Skądappcake

Napisano 21 września 2013 - 11:57

Co do kabla lightning, ja zdecydowałem się nie inwestować w te awaryjne kable... Zdecydowałem się na przejściówke lightning to micro usb adapter i kabel micro usb Działa jak złoto a prz tym końcówka lightning nie ma nic ruchomego w sobie wiec nie powinna się posypać teraz

#6 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 21 września 2013 - 13:09

Witam chciałbym zainwestować w taką przenośna , mała ładowarke do iphone. Wiedziałem wiele w sieci , ale nie bylo tam opinii i nie mogę się zdecydować która kupić więc licze , że mi pomożecie . Chciałbym wydać kolo 110 zł (nie więcej) . Prosze o jakieś sprawdzone firmy ewnetualnie linki do takich ładowarek
Ostatnio zepusły mi się 2 kabelki lighting ; 1 oryginalny i 1 za grosze z allegro. Warto kupić nowy za 180 zł?,Bo to chyba troche przesadza. Na allegro jest pełno tych kabelków , ale czy te podróbki nie wpływają jakoś źle na telefon? Szukam jakiegoś odpowiednika tych kabelków. Liczy się jakosć i cena . Prosiłbym bardzo o jakieś sklepy/linki z zaufanymi rzeczami
Z góry dziękuje

Większość podróbek kabelków jest bardzo słabej jakości & rozpadają się bardzo szybko. Jeśli chodzi o kabelki polecam np. (aukcje przykładowe):
F8J023bt04-BLK | Belkin Business = Kabel ładujący Belkin lightning 2.1A czarny FV! (3523877422) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
3-metrowy kabel Lightning-USB firmy Griffin - Apple Store (Polska) = Griffin Kabel USB ze złączem Lightning 3m iPhone 5 (3523491528) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

ew: iPhone5 kabel data link do komputera HAMA 1,5m (3564959161) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Jeśli chodzi o podróbki ładowarek - podobnie jak z kabelkami - omijać szerokim łukiem. Polecam oryginalne - może... poszukać używanej na allegro? Ew. jak masz możliwość: sprawdź czy będzie działać np. ta na usb od samsunga, kindla, noki czy blackberry - jeśli tak - będzie kosztować mniej niż oryginalna apple.

#7 supreme33

supreme33
  • 45 postów

Napisano 21 września 2013 - 14:13

Zakupie ten pqi bo jest spoko cena. Co do ładowarek to nikt nie mówił o podróbkach , chce jakas spoko do 100 zł po prostu - )

#8 emilus100

emilus100
  • 180 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 25 września 2013 - 22:46

A jak to jest z IP 5 (iOS7), rzeczywiście nie chce się ładować nieoryginalnym kablami? Czy kable typu Belkin, PQI, Griffin będą współpracować?

#9 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 26 września 2013 - 22:29

W markowych jest chip z certyfikatem, będą działać. Problemem są zamienniki po 5zł z allegro, z nimi różnie bywa aczkolwiek powiem, że i ipad jak i iphone 5 na 7-demce ładują się 2 kablami za grosze, sprawdzałem ;)

#10 barnio

barnio
  • 41 postów

Napisano 17 listopada 2013 - 10:51

Uwaga na podróbki Griffina - są już na Allegro. Za 39 złotych można mieć rzekomo oryginalny kabel iPhone5 z ładowarką samochodową. Sprzedają je jako oryginalne, nawet są opakowane w identyczne sztywne pudełko jak oryginał. Tymczasem ładowarka padła po kilku dniach, po kolejnych zaczął się rozpadać kabel. Oczywiście IOS7 meldował go jak nieoryginalny. Dobrze, ze chociaż sprzedający zachował się OK i zwrócił kasę.

#11 emilus100

emilus100
  • 180 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 17 listopada 2013 - 12:43

Fakt, jest sporo podróbek na allegro tej firmy za cenę nawet niższą niż 39zł. Niestety, jak cena jest dwa czy nawet trzy razy niższa od tych sprzedawanych u resselerów Apple'a to coś jest nie tak.

#12 Pablowej

Pablowej
  • 531 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 17 listopada 2013 - 13:05

Kiedyś dla próby kupiłem 3 kable do iPada mini. Ceny na allegro od 3-10 zł + przesyłka za sztukę. Efekt był taki, że te dwa najtańsze nie działały a ten trzeci ładował, ale czuć było na obudowie lekkie mrowienie jakby prąd przebijał. Innym razem zakupiłem przejsciówkę ze starej wtyczki Apple od iPhone 4 do tej w iPhone 5. Też nie działała - koszt 10zł. Wnioski można samemu wysnuć.

#13 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 20 listopada 2013 - 14:00

ja planuje kupic to

Ładowarka Sieciowa + Lightning USB iPhone 5, iPod (3657807031) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

co sadzicie?

#14 emilus100

emilus100
  • 180 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 20 listopada 2013 - 14:08

Podróbka jak nic. Za ta kasę to nie kupisz oryginału. Poza tym większość tanich chińskich kabelków nie będzie współpracowała z iOS7 (wypróbowane przeze mnie w sklepie) i szkoda kasy imho na takie wynalazki. Z resztą bałbym się używać tego na codzień. Dlatego wziąłem ori.

#15 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 20 listopada 2013 - 14:19

no wlasnie:/ chyba kupie sam kabel ori

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych