Cześć, we wtorek kupiłem iPada 4, w środę go zaktualizowałem do iOS 7, a w czwartek przyszła do mnie paczka z Apple Store zawierająca m. in. klawiaturę Logitecha. Mój problem polega na tym, że pisząc na klawiaturze nie działa mi autokorekta. Nigdzie, ani na Facebooku, ani w Pages, ani w przeglądarce. Natomiast pisząc na klawiaturze ekranowej pokazują mi się podpowiedzi i autokorekta sama je zamienia. Czy to jest kwestia tego, że pisząc na klawiaturze po prostu autokorekta nie działa, czy jest to może wina nowego systemu? Bo z tego co widzę, to w ustawieniach mam wszystko pozaznaczane, w końcu przy klawiaturze ekranowej autokorekta działa bez problemów.

Nie działa autokorekta
Rozpoczęty przez
Langva
, 20 wrz 2013 20:22
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 20 września 2013 - 20:22
Napisano 20 września 2013 - 23:16
Autokorekta jest częścią klawiatury ekranowej. W zewnętrznej klawiaturze autokorekta nie jest potrzebna, bo w końcu po to używasz dużej klawiatury.
A swoją drogą na przyszłość zauważ, że są też inne działy na forum niż iPhone i iPad. Przenoszę do właściwego.
Napisano 21 września 2013 - 01:49
Rozumiem, dzięki.
Co do działu, to nie wiedziałem. Mam problem z autokorektą i iPadem, to skąd mogłem wiedzieć, że to jest jednak problem z klawiaturą. W każdym razie dzięki. Pozostaje przyzwyczaić się do tego, że alt jest trochę dalej, niż w PC-towej klawiaturze.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych