Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5S - Pierwsze wrażenia

• Please log in to reply
2007 replies to this topic

#576 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 11 November 2013 - 13:27

U Was też jest coś takiego, że jak 5S leży na jakiejś twardej powierzchni i naciskamy mocniej ekran, to boki ekranu się trochę odkształcają? Tak jakby delikatnie smugi na sekundę się pojawiały podczas nacisku?

Ktoś coś? :)

#577 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 posts
  • SkądPL

Posted 11 November 2013 - 14:26

Ktoś coś? :)

Hej, też tak mam i wszystkie iPhone 5S tak mają, testowałem na 10 (jak nie więcej) egzemplarzach, nawet w Apple Store. iPhone'y 5 też miały taki feature. Pytałem też o to w Genius Bar i zapewnili że nie jest to wada telefonu.

- - - Połączono posty - - -

Tez mam pytanie odnośnie wymiany. Mam od nowości na swoim 5s taka lekka smugę pod szybka, widać ja na jasnym tle np. W SMS. Jak oddam do T mobile to wymienia mi na nowy telefon, czy takie coś nie podlega gwarancji ? Nie przeszkadza w użytkowaniu, ale wkurza taka smuga około 2cm w telefonie za 3 tysiące. Proszę o odpowiedz kogoś kto tak ma, lub miał podobnie i oddał na gwarancje

Jak wyślesz zdjęcie to zapytam znajomego w Apple Store.

#578 tomciopaluch123

tomciopaluch123
  • 988 posts
  • SkądEarth

Posted 11 November 2013 - 14:56

Jak wyślesz zdjęcie to zapytam znajomego w Apple Store.

Próbuje ogarnąć jakiś telefon/ aparat który to dobrze chwyci :)

Ale się boje oddawać trochę do T mobile, bo dostane pewnie nie wiadomo kiedy z powrotem iPhone, albo mi dadzą rebufa który będzie miał tysiąc innych wad :(

#579 Arturo90

Arturo90
  • 252 posts
  • SkądSpain

Posted 11 November 2013 - 14:57

w przyszlym miesiacu bede w apple store to zareklamuje. dostane nowy czy bede musial czekac ? poza tym telefon jest idealny. mam zabrac ze soba sam telefon czy razem z pudelkiem ?

Arturo90:Jedno pytanie, w moim 5s, siateczka która jest przy słuchawce ma lekkie wybrzuszenie , tzn nie jest idealnie plaska i to widać jak się dobrze przyjrzymy, czy takie coś kwalifikuje się do reklamacji ???? dodam ze mam to od samego początku

Moim skromnym zdaniem to siateczka kwalifikuje się,bo to błąd w produkcji,u mnie nie ma czegoś takiego w ip5 i 5s.

Tomciopaluch możesz zrobić zdjęcia i dać je tutaj ?

#580 Gość_oneghost_*

Gość_oneghost_*

Posted 11 November 2013 - 16:14

Jakbyś dostał refuba to raczej by właśnie był już bez wad, bo one są chyba dokładniej sprawdzane przed ponownym trafieniem na rynek. Ja po gwarancji dostałe refuba iPada mini (Niby nie pisze, że to refub, ale taka polityka, więc na pewno jest) i cieszę się z tego. Jest tak samo dobry jak nowy.

#581 tomciopaluch123

tomciopaluch123
  • 988 posts
  • SkądEarth

Posted 11 November 2013 - 16:22

A po sprawdzeniu na stronce IMEI tego " rebufa " to będzie pokazane, że nie był aktywowany czy jak to wygląda wtedy ?

#582 Gregory

Gregory

• 2734 posts
  • Skądᴧ̊

Posted 11 November 2013 - 16:30

@up, u mnie nie ma błędu z klawiaturą.

Ale absolutnie zupełnie na pewno i dajesz sobie obciąć prawą rękę?

iPhone 5s, zablokowany kodem/odciskiem palca. Włącz iPhone'a przyciskiem u góry, ale nie odblokowuj ekranu. Przesuń ikonę aparatu w górę, gdy pojawi się widok aparatu, odwróć iPhone'a poziomo, zaczekaj chwilę, naciśnij znów górny przycisk, aby zablokować ekran (nie wychodząc z aparatu), zaczekaj chwilkę, naciśnij górny przycisk, aby włączyć ekran.

U mnie na iPhonie 5s błąd występuje za każdym razem. Na iPadzie — nie.

#583 casti

casti
  • 437 posts
  • SkądWarszawa

Posted 11 November 2013 - 16:39

@up ja również nie mam takiego błędu w 5s.

#584 buldoggg

buldoggg
  • 544 posts
  • SkądKatowice

Posted 11 November 2013 - 17:11

Robiłem tak jak piszesz i nie mam takiego błedu w iphonie 5s jak również w 5(robiłem po pare 5-6 razy)

#585 Paprochwbody

Paprochwbody
  • 462 posts
  • SkądWarszawa

Posted 11 November 2013 - 17:38

To nie jest chyba na każdym urządzeniu, na 5s u mnie też tego nie ma...

#586 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 posts
  • SkądPL

Posted 11 November 2013 - 17:47

Ale absolutnie zupełnie na pewno i dajesz sobie obciąć prawą rękę?

iPhone 5s, zablokowany kodem/odciskiem palca. Włącz iPhone'a przyciskiem u góry, ale nie odblokowuj ekranu. Przesuń ikonę aparatu w górę, gdy pojawi się widok aparatu, odwróć iPhone'a poziomo, zaczekaj chwilę, naciśnij znów górny przycisk, aby zablokować ekran (nie wychodząc z aparatu), zaczekaj chwilkę, naciśnij górny przycisk, aby włączyć ekran.

U mnie na iPhonie 5s błąd występuje za każdym razem. Na iPadzie — nie.

u mnie tez nie ma tego błędu.

#587 Gregory

Gregory

• 2734 posts
  • Skądᴧ̊

Posted 11 November 2013 - 18:11

Trzeba jeszcze wyłączyć Ustawienia > Ogólne > Touch ID > Prosty kod (tak, aby do odblokowania iPhone'a wyświetlała się pełna klawiatura, a nie tylko klawiatura liczbowa). Błąd nie występuje, jeśli iPhone jest blokowany prostym, czterocyfrowym kodem.

#588 Hawken12

Hawken12
  • 250 posts
  • SkądGorzów Wlkp. Polska

Posted 11 November 2013 - 18:30

Trzeba jeszcze wyłączyć Ustawienia > Ogólne > Touch ID > Prosty kod (tak, aby do odblokowania iPhone'a wyświetlała się pełna klawiatura, a nie tylko klawiatura liczbowa). Błąd nie występuje, jeśli iPhone jest blokowany prostym, czterocyfrowym kodem.

Hmm... faktycznie (sprawdzone na iPhonie 4).

#589 Pablowej

Pablowej
  • 531 posts
  • SkądGdańsk

Posted 11 November 2013 - 18:45

Ani u mnie na 5C ani u żony na 5S błąd nie występuje..

#590 bubupn

bubupn
  • 49 posts
  • Skądz nienacka

Posted 12 November 2013 - 00:49

Tak szukałem rzeczy, do której chciałbym się przyczepić i albo ją znalazłem, albo nie odkryłem odpowiedniej opcji w ustawieniach. Otóż jak na zablokowanym ekranie pojawia się powiadomienie np. z Twittera, Facebooka czy o nowym SMS / iMessage, to w celu natychmiastowego sprawdzenia / odpisania trzeba wbić kod na odblokowanie ekranu pomimo skonfigurowanego TouchID. Czy można tak skonfigurować telefon żeby nie chciał ode mnie kodu tylko przy pomocy odblokowywania TouchID przechodził od razu do aplikacji? Obecnie jeśli użyję TouchID przy zablokowanym ekranie z wyświetlonym powiadomieniem, to wyświetla mi ekran menu i muszę dodatkowo jeszcze uruchamiać daną aplikację. Wiem, że to pierdoła, ale skoro już jest wygodnie, to mogłoby być uber wygodnie :D

#591 kdworaczyk

kdworaczyk
  • 262 posts
  • SkądPsary

Posted 12 November 2013 - 07:22

Tak szukałem rzeczy, do której chciałbym się przyczepić i albo ją znalazłem, albo nie odkryłem odpowiedniej opcji w ustawieniach. Otóż jak na zablokowanym ekranie pojawia się powiadomienie np. z Twittera, Facebooka czy o nowym SMS / iMessage, to w celu natychmiastowego sprawdzenia / odpisania trzeba wbić kod na odblokowanie ekranu pomimo skonfigurowanego TouchID.

Czy można tak skonfigurować telefon żeby nie chciał ode mnie kodu tylko przy pomocy odblokowywania TouchID przechodził od razu do aplikacji?

Obecnie jeśli użyję TouchID przy zablokowanym ekranie z wyświetlonym powiadomieniem, to wyświetla mi ekran menu i muszę dodatkowo jeszcze uruchamiać daną aplikację. Wiem, że to pierdoła, ale skoro już jest wygodnie, to mogłoby być uber wygodnie :D

Też mnie to bardzo denerwuje. Przy oddzwanianu już nie trzeba odblokowywać a przy odpisywaniu na sms trzeba !

#592 saek1985

saek1985
  • 125 posts

Posted 12 November 2013 - 09:24

Tak szukałem rzeczy, do której chciałbym się przyczepić i albo ją znalazłem, albo nie odkryłem odpowiedniej opcji w ustawieniach. Otóż jak na zablokowanym ekranie pojawia się powiadomienie np. z Twittera, Facebooka czy o nowym SMS / iMessage, to w celu natychmiastowego sprawdzenia / odpisania trzeba wbić kod na odblokowanie ekranu pomimo skonfigurowanego TouchID.

Czy można tak skonfigurować telefon żeby nie chciał ode mnie kodu tylko przy pomocy odblokowywania TouchID przechodził od razu do aplikacji?

Obecnie jeśli użyję TouchID przy zablokowanym ekranie z wyświetlonym powiadomieniem, to wyświetla mi ekran menu i muszę dodatkowo jeszcze uruchamiać daną aplikację. Wiem, że to pierdoła, ale skoro już jest wygodnie, to mogłoby być uber wygodnie :D

Też mnie to bardzo denerwuje. Przy oddzwanianu już nie trzeba odblokowywać a przy odpisywaniu na sms trzeba !

A próbowaliście po przesunięciu ekranu (tam gdzie pojawia się klawiatura do wpisania kodu, np. po przesunięciu po nowej, jeszcze nie odczytanej wiadomości) przyłożyć palec do touch ID?

#593 Kamyk69

Kamyk69
  • 18 posts

Posted 12 November 2013 - 10:23

Jak kogoś to nadal interesuje to właśnie przyszła paczka z Apple Store, dzień przed terminem :P

#594 dekob

dekob
  • 1 posts

Posted 12 November 2013 - 10:47

120fps jest swietne

Zgadzam się, będzie można niezły efekt zwolnienia uzyskać:)

#595 tomekkrakow

tomekkrakow
  • 73 posts

Posted 12 November 2013 - 11:51

Kamyk69 kiedy zamówiłeś?

#596 soczekpl

soczekpl
  • 3288 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 12 November 2013 - 12:03

Jak kogoś to nadal interesuje to właśnie przyszła paczka z Apple Store, dzień przed terminem :P

Też masz luźny włącznik? W 5 tak nie było.

#597 Kamyk69

Kamyk69
  • 18 posts

Posted 12 November 2013 - 12:21

Zamawiałem godzinę po pojawieniu się w sklepie. A guzik raczej luźny nie jest, dopiero jak się mocno potrząśnie blisko ucha to słychać takie cichutkie grzechotanie.

#598 zibi2000

zibi2000
  • 181 posts

Posted 12 November 2013 - 13:03

I ja dostałem swojego 5S gold z T-mobile, niestety nie mieli 32GB a 16 to dla mnie mało. Miałem wszystkie modele i stwierdzam, że materiały i wykonanie fantastyczne, kolor genialny, wcale nie razi, ktoś wcześniej napisał, że ...subtelny, zgadzam się i jest to wyjątkowo trafne określenie. Kupiłem skórzane case w brązie, które świetnie pasuje do tego koloru, niestety jest bardzo trudne do zdejmowania i nie pasuje do firmowej stacji dokującej - szkoda.

#599 Kamyk69

Kamyk69
  • 18 posts

Posted 12 November 2013 - 14:04

Śmiszny ten nowy homebutton, trochę trzeba będzie się przyzwyczajać, bo chodzi zupełnie inaczej. Odciski palców śmigają bajecznie. Reszta do dalszych testów. A przycisk uśpienia faktycznie luźnawy :P

#600 kdworaczyk

kdworaczyk
  • 262 posts
  • SkądPsary

Posted 12 November 2013 - 14:26

Luźny przycisk to chyba normalna przypadłość ip5s. Też mam luźny.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users