Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS7 - pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1490 odpowiedzi w tym temacie

#1001 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 października 2013 - 17:03

Ich program czy system? Bo to 2 różne sprawy. Żadna większa firma nie rzuca się na aktualizację oprogramowania. To norma.

#1002 Ruczaj

Ruczaj
  • 3 528 postów
  • SkądPoznan

Napisano 04 października 2013 - 20:09

Patrzę na męża samsunga galaxy i w tej chwili mu zazdroszczę...

Po przeczytaniu stu tysięcy postów na różnych forach o ios7 postanowiłem się wstrzymać z instalacją. Poszedłem do iSpota i pobawiłem się ipadami: 2 i 4, oba z iosem7. Nie było strasznych lagów, ipad 2 trochę wolniej mimo to wciąż do zaakceptowania. Ale co innego mnie uderzyło: szpetota tego systemu. Porównałem z Galaxy małżonki - niestety, ale ten nowy Android bardziej mi się podoba. Co najlepsze, gość z obsługi iSpota odradził mi instalowanie iosa 7 ;)

#1003 ZlyPL

ZlyPL
  • 229 postów

Napisano 04 października 2013 - 21:29

Na iPhone 5 zdążyłem wrócić do 6.1.4 na iPad 4 nie instalowałem ale na obu urządzeniach mam po 3GB zajęte przez nowy soft przygotowany do instalacji i się tego nie da pozbyć :(

#1004 Olivia91

Olivia91
  • 1 postów

Napisano 04 października 2013 - 22:59

Brak dzwiekow Mam pewien problem. Mam iphone'a 4s i odkad zainstalowalam ios7 stracilam dzwieki. Wszystkie dzwieki... Polaczen przychodzacych sms wideo muzyka, youtube, kiedy rozmawiam nie moge przelaczyc na glosnomowiacy poniewaz tez nie dziala. Natomiast koedy podlacze sluchawki slysze wszystko. Rowniez kiedy rozmawiam z kims przez tel a mam normalny tryb wlaczony, czyli glosny to w tle rozmowy slysze dzwiek sms jednakze nie slysze go na zewnatrz. Dzialaja tylko wibracje. Spotkal sie juz ktos z takim problemem? Pomocy!!!;(

#1005 Jolaos

Jolaos
  • 1 036 postów

Napisano 04 października 2013 - 23:48

Mam pewien problem. Mam iphone'a 4s i odkad zainstalowalam ios7 stracilam dzwieki. Wszystkie dzwieki... Polaczen przychodzacych sms wideo muzyka, youtube, kiedy rozmawiam nie moge przelaczyc na glosnomowiacy poniewaz tez nie dziala. Natomiast koedy podlacze sluchawki slysze wszystko. Rowniez kiedy rozmawiam z kims przez tel a mam normalny tryb wlaczony, czyli glosny to w tle rozmowy slysze dzwiek sms jednakze nie slysze go na zewnatrz. Dzialaja tylko wibracje. Spotkal sie juz ktos z takim problemem? Pomocy!!!;(

Prawdopodobnie masz uszkodzony port słuchawkowy. Niestety nie znam innego rozwiązania tego problemu jak oddać do serwisu.

#1006 0perator

0perator
  • 110 postów
  • Skądobywatel świata

Napisano 05 października 2013 - 00:51

Dzieci powiem wam jedno,przestańcie się bawić telefonami a zacznijcie z nich korzystać ! tj.. dzwonić ,ew,wysyłać e-mail,no ale sorry zapomniałem o milionowej społeczności zwanej fuckbook

#1007 artursz

artursz
  • 95 postów

Napisano 05 października 2013 - 08:23

Proszę o radę w następującej kwestii, w iPhonie 5 po aktualizacji do ios7 miałem duży problem z wydajnością baterii. Po kilku ładowaniach sytuacja wróciła do normy i było bardzo dobrze. Niestety od kilku dni widzę ze bateria wariuje. Przeczytałem wszystkie wątki zastosowałem sie do wszystkich wskazówek powyłaczalem chyba wszystkie możliwe opcje. A telefon po nocy potrafi stracić 40% baterii. I o dziwo pokazuje ze w użyciu jest przeszło 9 godzin. Jak moge jeszcze sprawdzić co jest używane?

#1008 pawelnrg

pawelnrg
  • 525 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 05 października 2013 - 08:45

Wgraj jeszcze raz system przez odtworz w itunes,na czysto bez zadnych kopii.powinno pomoc.

#1009 artursz

artursz
  • 95 postów

Napisano 05 października 2013 - 09:02

Po podłączeniu telefonu ma wybrać odtwórz czy nowy telefon?

#1010 0perator

0perator
  • 110 postów
  • Skądobywatel świata

Napisano 05 października 2013 - 09:16

Po podłączeniu telefonu ma wybrać odtwórz czy nowy telefon?

Jako nowy.

#1011 Zielony_M

Zielony_M
  • 300 postów
  • Skąd0-22

Napisano 05 października 2013 - 10:54

No to w takim razie po cholerę kopia zapasowa, jak na wszystkie bolączki ma pomóc konfiguracja "jako nowy"? Powinni z tym też zrobić porządek :-/ Czym sie różni zatem wgranie kopii z iCloud od tej z iTunes?

#1012 clarnet

clarnet
  • 291 postów
  • SkądŻory

Napisano 05 października 2013 - 11:34

Dostałem jakiegoś zaćmienia Ip4s 7,02 i nie mogę strumieniowac muzyki na atv Coś sie zmieniło w iOS 7 ?

#1013 Pieka

Pieka
  • 647 postów

Napisano 05 października 2013 - 13:06

Dostałem jakiegoś zaćmienia
Ip4s 7,02 i nie mogę strumieniowac muzyki na atv
Coś sie zmieniło w iOS 7 ?

Nic się nie zmieniło. U mnie cały czas działają wszystkie wersje przesyłania dźwięku, w tym również ww.

#1014 clarnet

clarnet
  • 291 postów
  • SkądŻory

Napisano 05 października 2013 - 14:06

ok. można strumieniować muzykę do atv, ale nie można airplay włączyć z aplikacji muzyka, tylko z ekranu wysuwanego od dołu. A w 6.1.4 można to zrobic bezposrednio z aplikacji.

#1015 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 05 października 2013 - 14:55

ok. można strumieniować muzykę do atv, ale nie można airplay włączyć z aplikacji muzyka, tylko z ekranu wysuwanego od dołu.
A w 6.1.4 można to zrobic bezposrednio z aplikacji.

Tak to teraz działa.

#1016 mikoko

mikoko
  • 496 postów

Napisano 05 października 2013 - 15:08

Witajcie od paru dni obserwuje wifi po zainstalowaniu ios7 i prosze Was o potwierdzenie moich spostrzeżeń. Wydaje mi sie ze teraz wifi nie jest usypiane po wygaszenie ekranu potwierdzi ktoś? Teraz po wyburzenia telefonu ikonka wifi rozjaśnia sie wraz z całym ekranem a nie pojawia sie po chwili jak to było w ios 6. Jeśli tak jest to mnie to cieszy. Być moze wpływ na to ma włączone odświeżanie w tle? Jak sądzicie. Jak pisałem na początku nie jestem tego pewny i proszę o potwierdzenie lub wyprowadzenie mnie z błędu

#1017 Pieka

Pieka
  • 647 postów

Napisano 05 października 2013 - 17:18

...Wydaje mi sie ze teraz wifi nie jest usypiane po wygaszenie ekranu potwierdzi ktoś?... Jak pisałem na początku nie jestem tego pewny i proszę o potwierdzenie lub wyprowadzenie mnie z błędu

Zdecydowanie jest wyłączane po wygaszeniu ekranu, więc to kwestia błędu bądź specyficznych ustawień Twojego aparatu.

#1018 mikoko

mikoko
  • 496 postów

Napisano 05 października 2013 - 17:32

Zabiłeś mi teraz ćwieka. Czy jeśli obudzisz ekran (rozswietlanie ekranu) ikonka wifi pojawia sie po chwili tak jak było w iOS 6 czy już jest włączona? U mnie nie widzę pojawiającego sie symbolu. On pojawia sie wraz z ekranem. Nie wiem czy zrozumiale to opisałem. Teoretycznie iMessage nie powinno dochodzić przy wygaszonym ekranie (sieć komórkowa wyłączona) a dochodzą

#1019 Pieka

Pieka
  • 647 postów

Napisano 05 października 2013 - 17:35

Zabiłeś mi teraz ćwieka. Czy jeśli obudzisz ekran (rozswietlanie ekranu) ikonka wifi pojawia sie po chwili tak jak było w iOS 6 czy już jest włączona?...

Po wybudzeniu jest "E", dopiero po chwili pojawia się zamiennie WiFi.

#1020 mikoko

mikoko
  • 496 postów

Napisano 05 października 2013 - 17:43

Pisałem wcześniej sieć komórkowa mam wyłączona żadnego E czy 3G. Moze w takich warunkach wifi nie jest wyłączane (usypiane). Czyżby nowe odkrycie funkcji ios7?

#1021 Pieka

Pieka
  • 647 postów

Napisano 05 października 2013 - 17:48

Wiem, co pisałeś, ale pytałeś o wyłączanie WiFi, więc moja odpowiedź jest jak najbardziej prawidłowa. W Twoim przypadku zapewne nie wyłącza sieci domowej, bo połączenie jakieś musi mieć.

#1022 mikoko

mikoko
  • 496 postów

Napisano 05 października 2013 - 18:09

Na iOS 6 wifi usypialo sie wraz z ekranem majac wylaczona siec komorkowa. Na 7 nie usypia i to jest bardzo dobra wiadomosc. Np majac bardzo kiepski zasieg lub nie majac go wcale a bedac w zasiegu wifi jestesmy caly czas online :)

#1023 Pieka

Pieka
  • 647 postów

Napisano 05 października 2013 - 18:19

Z ciekawości sprawdziłem na 3GS-ie z iOS 6 i faktycznie wyłącza WiFi bez względu na to, czy jest włączona sieć komórkowa. Racja, w przypadku iOS 7 to zdecydowanie krok w dobrym kierunku.

#1024 mikoko

mikoko
  • 496 postów

Napisano 05 października 2013 - 18:20

Rozmawiałem właśnie z kolega dev i wyjaśnił mi ze to nowatorskie rozwiązanie Apple nigdzie indziej nie stosowane tz multipoint IP Jednym słowem ekran uśpiony wifi włączone pakiet internetowy wyłączony a ja jestem online - bajer :-)

#1025 GordonShumway

GordonShumway
  • 17 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 października 2013 - 20:01

W końcu zaryzykowałem. Mimo przeczytania całego wątku, zapomniałem się i iOS7 się ściągnął. W pracy pobawiłem się jeszcze Samsungiem S4 zoom i stwierdziłem - gorzej nie będzie. Nie jest. Odtworzenie telefonu i kopia z iCloud i jest ok. Szału nie ma, owszem. Lagu z klawiaturą nie było od samego początku. Kontrast, wyłącznie dokumentów i danych w iCloud i jest dobrze. Oczywiście, to jest Apple, powinno być bardzo dobrze. Wygląd, do przywyknięcia, przez lata stałego wyglądu iOS to coś nowego. Póki co IP4 można normalnie używać.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych