Witam
Od niedawna jestem posiadaczem iPhone 4-miał przywrócone ustawienia fabryczne i jest na Szwedzkiej sieci Tele2.
Kupiłem nową kartę sim Tele2 i telefon ruszył. Żeby w pełni móc korzystać /dzwonić/ z iPhone'a przeprowadziłem jailbreak evasiOn wersja 1.0 /iOS iPhone'a to 6.0.1/ by później ominąć sim redsnOw... Wszystko przebiegło pomyślnie/ pojawiły się ikony iClaryfied,cydia/ czekałem do końca i odłączyłem iPhone'a od komputera. Lecz po odłączeniu od kompa iPhone zgubił wszystkie ikony nawet systemowe jak ustawienia,telefon,mail,safari,muzyka... Zostały tylko ikony aplikacji pobranych wcześniej ze sklepu/nc+go i takie jak kiosk, dyktafon, giełda, activator./ Chciałem zrobić restore z iTunes ale cały czas wyskakuje komunikat /Nie można odtworzyć iPhone'a ponieważ serwer aktualizacji oprogramowania jest tymczasowo niedostępny lub nie można się z nim połączyć./ Chciałem przeprowadzić jeszcze raz jailbreak ale w połowie powinna pokazać się ikona na wyświetlaczu by ja zaakceptować by dokończyć jailbreak-NIE WYŚWIETLA SIĘ/
Jak by było mało zablokowałem pierwszy ekran tel. aplikacją Activator-/nie znajomość języków!!!/
Teraz przy próbie zwykłego odblokowania tel./przesuwając palcem odblokuj wyskakują komunikaty Nieobsługiwany URL, URL nie został wczytany:mobilephone-recents:keypad, Settings Activated./ Następują one po sobie bardzo szybko po czym iPhone blokuje się i nic nie można zrobić!!!!
Czy jest jakaś szansa by go odblokować zrobić restore iOS/ bez iTunes bo go nie puszcza/ lub jakkolwiek odblokować???
Proszę o pomoc.

Zablokowany iPhone 4
Rozpoczęty przez
laik60
, 17 wrz 2013 10:39
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 17 września 2013 - 10:39
Napisano 17 września 2013 - 10:48
Komunikat o niedostępności serwera pojawia się bo albo nie masz połączenia z Internetem albo błędne wpisy w pliku hosts. Poszukaj o tym pliku.
W jaki sposób chcesz ominąć simlocka redsn0wem?
Napisano 17 września 2013 - 11:06
Mam połączenie z internetem na innych komputerach taki sam komunikat.
- - - Połączono posty - - -
błędne wpisy w pliku hosts??
Jeżeli mogę prosić to co mam zmienić, wpisać i gdzie by móc połączyć się z serwerem aktualizacji??
błędne wpisy w pliku hosts??
Jeżeli mogę prosić to co mam zmienić, wpisać i gdzie by móc połączyć się z serwerem aktualizacji??
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych