Witajcie!
Przeglądając zagraniczne oferty sprzedaży najnowszej słuchawki od Wielkiego Jabłka natknąłem się na taką ofertę:
[url=http://www.ebay.co.uk/itm/iPhone-5S-16GB-Black-White-or-Gold-Factory-Unlocked-Brand-New-/271275241165?hash=item3f2943aecd]iPhone 5S 16GB Black, White or Gold (Factory Unlocked) Brand New | eBay[/url]
Sprzedawca oferuje nowe iPhone'y w dowolnym kolorze za praktycznie pół ceny. Ma też doskonały rating transakcji na eBayu oraz znaczek "eBay Top-rated Seller".
Kontaktowałem się z nim w sprawie kupna i oto jakie otrzymałem informacje:
1. Telefony są kupowane bezpośrednio od fabryki (brzmi bardzo jak scam) dlatego są tańsze od tych retailowych.
2. Są w oryginalnie zapakowanych pudełkach, odblokowane, bez umów z abonentami.
3. Dostępne są wersję US, UK i EU (różnicą jest wtyczka, też brzmi dziwnie).
4. Darmowa dostawa z Glasgow bez opłat celnych (ale to chyba z uwagi na to że my i UK jesteśmy w UE, prawda?)
5. Sprzedający zaznacza że nie wysyła jakichkolwiek zdjęć IMEI, numeru seryjnego itd. przed wpłatą PayPal.
Oferuję cenę 1200 USD za 2 x 32 GB iPhone 5s w dowolnym kolorze.
Co o tym sądzicie? Na pierwszy rzut oka śmierdzi szwindlem na kilometr, ale biorąc pod uwagę historię sprzedającego brzmi zbyt pięknie.
Pozdrawiam,
toke7.

iPhone 5S z eBaya UK za (relatywnie) bezcen — możliwe?
Rozpoczęty przez
toke7
, 11 wrz 2013 10:44
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 11 września 2013 - 10:44
Napisano 11 września 2013 - 10:55
To historię sprzedającego nie patrz. Ja sam się naciąłem z eBay na osobe, która miała 99,9% i bardzo dużo opinii. Cały czas kontakt. A potem po kontakcie, nie kupowałem przez eBay, ale przez PayPal z fakturą, ale i Ci co kupowali przez eBay nic nie dostali. Kolejny przykład to Johnyvodka.
Napisano 11 września 2013 - 11:32
Ktoś włamał się na ich konto i postawił aukcję. Właśnie rozmawiałem z nimi przez telefon. Wątek do zamknięcia

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych