Mac Pro - Dziwne brzeczenie
Napisano 22 października 2007 - 18:34
Napisano 22 października 2007 - 19:11

Napisano 22 października 2007 - 19:35
Widocznie zaczynasz mieć to samo co ja niestety - po niespełna pól roku użytkowania pojawiło się brzęczenie obudowy, czasem tak niemiłosierne, ze słychać w całym domu
Widocznie gdy klikasz na Dashboard to wiatraki zaczynają kręcić się odrobinę szybciej i przez co paradoksalnie jest ciszej, gdyż rezonans znika.
Moją metodą jest unoszenie maka( z 4 dyskami bardzo dobre ćwiczenie bicepsów) lub ściskanie obudowy dłońmi, na chwilę hurgot ustępuje
Ja wiem, może to wszystkich czytających to bawi, ale naprawdę znam ten ból już od stycznia i mi nie jest do śmiechu, bo gdy nad ranem po pracy wyłączam maka to odczuwam ulgę nie do opisania :/
Nie wiem, czy to podlega gwarancji, ja po przeczytaniu paru postów o SADzie nie próbowałem nawet zgłosić się z tą "błahostką" do nich, za dużo projektów na warsztacie, tymczasem gwarancja mi mineła...:/
Niestety pozostaje albo blacharz, albo zatyczki do uszu
Przepraszam za sarkazm, niedowiarków wszystkich zapraszam na ten "metalowy koncert" i gorąco pozdrawiam
hehe mocne
ale u mnie to jest takie minimalne trudno to nazwac w ogole czymkolwiek w sensie buczenia.
Ale jest

A macka mam na wysokosci glowy niedaleko prawego ramienia bo tak mam miejsce na biurku...
Napisano 22 października 2007 - 19:39
Napisano 22 października 2007 - 19:49
Napisano 22 października 2007 - 20:34
No ja też mam takie ustawienie po prawej, choć idealnie byłoby mieć go po lewej(lewa ręka unosi obudowę lekko nad biurkiem, zaś prawa operuje myszką- rozmarzyłem się...A macka mam na wysokosci glowy niedaleko prawego ramienia bo tak mam miejsce na biurku...

A tak na poważnie, to obudowa jest bardzo dokładnie dopasowna i jej domknięcie, ze nie sposób domknąc krzywo czy coś, wydaję mi się , że to kwestia tych dziurek w obudowie, tak czy siak, to nie pochodzi z wiatraków, tylko z aluminium :/
Napisano 22 października 2007 - 20:41
Ja to olałem. Z resztą komputer mam pod stołem a wiatraki na pracownię szmerają. Słīszę to tylko jak się wsłucham. Myślałem, że z czasem się to rozklekocze czy może powiększy ale nic, cały czas tak samo, więc spoko.No witos wlasnie ja mam cos takeigo jak Ty. Takie delikatne brzeczenie jakby ktos papierek w wiatrak delikatnie wlozyl. Ale jest to uciazliwe bo brzeczy fakt faktem cichutko ale jest:)
Napisano 22 października 2007 - 20:45
Napisano 22 października 2007 - 20:57
Napisano 22 października 2007 - 21:51

Napisano 22 października 2007 - 21:53
Napisano 22 października 2007 - 22:03
Oo .. to może w G5 tak samo jest. Sprawdzę.
W G5 zasilacz jest na spodzie wiec to bedzie cos innego. Aczkolwiek mozliwe ze jakis inny kabel sie styka z wiatrakami.
Napisano 22 października 2007 - 23:42

Napisano 22 października 2007 - 23:47
Napisano 22 października 2007 - 23:55
Spoko, zrobi się zimno to i wiatraki się uspokoją.
Nie no z tą wiosną to mi chodziło, że może już się pojawią nowe Maci Pro

U mnie im większe obroty, tym ciszej, jak już pisałem - czysto sprawa rezonansu obudowy.
Napisano 24 października 2007 - 11:16

Napisano 24 października 2007 - 11:48
Kiedy narzekam patrze na swojego starego PC którego nie chce już włączać....ale teraz np dręczy mnie dlaczego płyty dvd nagrane pół roku temu nie czyta mi Mac Book a w zwykłym lapie np Asusa te same płyty czyta mi normalnie? Może to następny temat ?
Pozdrawiam wszystkich
Chciałbym , żeby to był papierek u mnie, ale niestety to raczej wada konstrukcyjna obudowy. Możliwe, że konstruktorzy tego cacka nie przewidzieli wszystkich zależności między temperaturą (i tu naprężeniem obudowy) a obrotami wiatraczków w stanie jałowym :/
No niestety, w Macach Pro też są montowane bardzo niskiej jakości napędy "super-drive".
Staram się z tym pogodzić - moim zdaniem, warto mieć takiego PC pod ręką jako deskę ratunku, jeśli coś nie działa, także na odwrót (PC->MAC) choć to dość nietanie rozwiązanie

Nic nie jest idealne - także maki choć ładne i drogie

Tak już jest, gdyby wszystko działało idealnie to ani Apple ani Microsoft nie zarobiłby na update'ach

Napisano 24 października 2007 - 20:37

Napisano 04 maja 2009 - 05:50
Gość_owca666_*
Napisano 04 maja 2009 - 14:48

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych