Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[rozwiązanie] Nie słychać rozmówcy + rozmówca nie słyszy nas

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
25 odpowiedzi w tym temacie

#1 AxelVax

AxelVax
  • 354 postów

Napisano 22 października 2007 - 13:54

Najpierw napiszę jak problem powstał, a następnie rozwiązanie. Soft: 1.0.2 Jak się zepsuło: - Wpiąłem normalne (bez mikrofonu) słuchawki i miałem zamiar włączyć muzykę (nie wiem, czy zdążyła się włączyć). - Ktoś zatelefonował (dzwonek w słuchawkach) - Odebrałem - zrobiło się głucho - Wypiąłem słuchawki (rozłączyło połączenie) Od tej chwili mogłem rozmawiać tylko przez głośnik zewnętrzny lub przez słuchawki oryginalne. Rozwiązanie: - Wpiąłem słuchawki bez mikrofonu - Włączyłem muzykę w ipodzie - Otworzyłem safari i wszedłem na jakąś stronę - Wypiąłem słuchawki (zamiast przestać grać muzyka przełączyła sięna głośnik) - Podpiąłem z powrotem (muzyka przeniosła się na słuchawki) - Kliknąłem Home, aby wyjść na pulpit - Wypiąłem słuchawki (muzyka przestała grać) i wszystko już działa. Napisałem wszystkie kroki, choć pewnie istnieje krótszy sposób Proponuje podlinkować temat w FAQ.
  • herbu lubi to

#2 Perihelion

Perihelion
  • 64 postów

Napisano 03 grudnia 2007 - 10:07

"- Wpiąłem słuchawki bez mikrofonu - Włączyłem muzykę w ipodzie - Otworzyłem safari i wszedłem na jakąś stronę - Wypiąłem słuchawki.." i tu muzyka przestaje grać tzn nie przełącza się na głośniki. jakieś rady? soft 1.0.2

#3 tukan

tukan
  • 772 postów

Napisano 03 grudnia 2007 - 13:42

"- Wpiąłem słuchawki bez mikrofonu
- Włączyłem muzykę w ipodzie
- Otworzyłem safari i wszedłem na jakąś stronę
- Wypiąłem słuchawki.."
i tu muzyka przestaje grać tzn nie przełącza się na głośniki. jakieś rady? soft 1.0.2

wepnij sluchawki, wylacz ipod`a, wypnij sluchawki i go wlacz...

#4 Perihelion

Perihelion
  • 64 postów

Napisano 03 grudnia 2007 - 18:46

też nic nie pomogło, cały czas bardzo cicho

#5 Szejker

Szejker
  • 214 postów
  • SkądKraków / Cieszyn

Napisano 03 grudnia 2007 - 18:47

Wepnij słuchawki i pokręć trochę wtyczką ;) U mnie pomogło

#6 Perihelion

Perihelion
  • 64 postów

Napisano 04 grudnia 2007 - 08:42

też brak efektów, czy jak zrobię upgrade do 1.1.1. to problem może zniknąć?

#7 AxelVax

AxelVax
  • 354 postów

Napisano 09 grudnia 2007 - 02:12

Moze.. ale to takie gdybanie ;) mozesz pomyslec troche ze sluchawkami z mikrofonem i bez..

#8 julienx

julienx
  • 3 postów

Napisano 12 grudnia 2007 - 11:16

Witam, Panowie co z tym zrobić... Strasznie słabo słychać rozmówcę, w zasadzie jak nie wezme na glośnik, to nie mogę rozmawiać, on tez raczej słabo mnie słyszy... Tak było od samego początku... Czy to wciaz kwestia gmerania z tymi słuchawkami, czy moze coś innego??? Help! Bo mnie to dobija - szczegolnie ze sporo rozmawiam przez telefon... Dzieki z gory

#9 tukan

tukan
  • 772 postów

Napisano 12 grudnia 2007 - 23:18

Witam,

Panowie co z tym zrobić...

Strasznie słabo słychać rozmówcę, w zasadzie jak nie wezme na glośnik, to nie mogę rozmawiać, on tez raczej słabo mnie słyszy...

Tak było od samego początku...

Czy to wciaz kwestia gmerania z tymi słuchawkami, czy moze coś innego???

Help! Bo mnie to dobija - szczegolnie ze sporo rozmawiam przez telefon...

Dzieki z gory

ktora wersja softu??

#10 julienx

julienx
  • 3 postów

Napisano 13 grudnia 2007 - 09:55

Iphone 1.1.1

#11 ld_ven0m

ld_ven0m
  • 96 postów

Napisano 13 grudnia 2007 - 15:15

a sciagnales folie? nie masz jakiegos etui, ktore zakrywa glosnik ?

#12 julienx

julienx
  • 3 postów

Napisano 13 grudnia 2007 - 19:36

Ale wstyd.... ale plama.... Upsss aż wstyd sie przyznać :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Dziekuje

#13 Perihelion

Perihelion
  • 64 postów

Napisano 14 grudnia 2007 - 05:28

1. folia sciągnięta? 2. mi pomogło puszczenie muzyki odczekanie aż iPhone sam się wygasi i wyjecie słuchawek tak aby ipod przełączył na głośnik

#14 malina

malina
  • 460 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 21 grudnia 2007 - 09:23

a ja mam inny problem muzyka nie chce grać na głośniku, jak dzwonię do kogoś to nic nie słyszę, kiedy przełącze na głośnik to mogę gadać. Próbowałem http://docs.info.app...l?artnum=306910 i dalej nic mam 1.1.1 ma ktoś jakiś pomysł

---- Dodano 21-12-2007 o godzinie 11:05 ----
http://www.luckow.com/iphone/ nie pryskałem windexem bo przecież nie mam :) czysty patyczek jakoś dał rade, na szczeście!

#15 tukan

tukan
  • 772 postów

Napisano 21 grudnia 2007 - 12:26

a ja mam inny problem muzyka nie chce grać na głośniku, jak dzwonię do kogoś to nic nie słyszę, kiedy przełącze na głośnik to mogę gadać. Próbowałem http://docs.info.app...l?artnum=306910 i dalej nic mam 1.1.1 ma ktoś jakiś pomysł

---- Dodano 21-12-2007 o godzinie 11:05 ----
http://www.luckow.com/iphone/ nie pryskałem windexem bo przecież nie mam :) czysty patyczek jakoś dał rade, na szczeście!

fajna solucja. podoba mi sie :D

#16 wojo2000

wojo2000
  • 121 postów
  • SkądPoland/Lodz

Napisano 19 lutego 2008 - 13:36

heh, Ja miałem problem taki jak opisany jest w doc'u od apple... Rozwiązania applowe nie pomogły, jedyne słuszne rozwiązanie to RESET ALL bez erase... Po resecie z menu a iPhone problem ustąpił!! P.s. Problem pojawił się z nikąd, wieczorem rozmawiałem przez telefon I odłożyłem go na stolik rano telefon wołał PIN (pierwszy raz mnie coś takiego spotkało) wklepałem PIN ale już wtedy nie było słychać klawiszy... zadzwoniłem testo i okazało się że w słuchawce cisza...

#17 AxelVax

AxelVax
  • 354 postów

Napisano 06 marca 2008 - 05:09

Dodam, że istnieją różne mutacje tego problemu, ale generalnie zaczyna się od wpięcia nieodpowiednich słuchawek.. Należy kombinować w kierunku przeze mnie podanym. Mogą pomóc ewentualne restarty, ale oceniam szansę na niską ;). Ważne aby przepinać słuchawki zarówno z mikrofonem (prawidłowe wejście), jak i bez (nieprawidłowe, bez przejściówek).. widać istnieje bardzo specyficzna sytuacja, która blokuje tymczasowo głośniki przez zwarcie ich z mikrofonem.

#18 greatbelow

greatbelow
  • 362 postów
  • SkądPolska

Napisano 11 kwietnia 2008 - 21:48

heh,

Ja miałem problem taki jak opisany jest w doc'u od apple...
Rozwiązania applowe nie pomogły, jedyne słuszne rozwiązanie to RESET ALL bez erase...
Po resecie z menu a iPhone problem ustąpił!!

P.s. Problem pojawił się z nikąd, wieczorem rozmawiałem przez telefon I odłożyłem go na stolik rano telefon wołał PIN (pierwszy raz mnie coś takiego spotkało) wklepałem PIN ale już wtedy nie było słychać klawiszy... zadzwoniłem testo i okazało się że w słuchawce cisza...

dokładnie próbowałem wszystkiego co wyżej, jedynie reset all pomogło.

#19 Protowiec

Protowiec
  • 17 postów

Napisano 13 kwietnia 2008 - 20:55

Witam !! Ja miałem ten sam problem. -jedyne co było słychać to sygnał dzwonka -rozmowy tylko przez speaker -muzyka i reszta dzwięków tylko przez słuchawki Rozwiązaniem było pozbycie się wielu śmieci z telefonu takich jak: iguitar,psx4all,iradio,isolitaire,icopter,NOIZ2SA,collage,convert,iapp-a-day. Po usunięciu tych głupot wszystko wróciło do normy :) Nie musiałem robić żadnego restore i tym podobnych :)

#20 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 kwietnia 2008 - 08:17

No dobra, ale niektórym nawet Restore nie pomaga. Ty miałeś akurat lepszą sytuację. ;)

#21 Protowiec

Protowiec
  • 17 postów

Napisano 21 kwietnia 2008 - 19:58

Niestety problem powrocił :) A rozwiązaniem było; jak to ktoś wcześniej napisał pokręcenie wtyczką od słuchawek w wejściu na nie.

#22 chudyy

chudyy
  • 28 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 23 kwietnia 2008 - 13:38

witam.pare minut temu instalowalem program do wysylania mms i mobli finder,w pewnym momencie tel sie zawiesil,po wyl i wl,go niema glosu niemozna sluchac muzyki,jak wybieram numer slysze sygnal ale nie slysze rozmowcy.prosze o pomoc

#23 daichu

daichu
  • 122 postów

Napisano 30 kwietnia 2008 - 15:39

gdy dzwonię to rozmówca mnie słyszy a ja nie słyszę rozmówcę jednak gdy dam na głośnomówiący lub przez słuchawki wszystko jest ok. Ten problem występuje średnio co 3-4 rozmowe.. :( co moze byc przyczyna? tez mam pokrecic tymi sluchawkami?

---- Dodano 30-04-2008 o godzinie 16:43 ----
aha dodaje ze nie mam folii

#24 gbling

gbling
  • 120 postów

Napisano 30 maja 2008 - 15:54

mam to samo co daichu, prosze o pomoc

#25 stinger

stinger
  • 329 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 maja 2008 - 16:09

RESET miękki IP - Przycisk HOME i POWER trzymać jednocześnie do momentu zgaśnięcia ekranu po tym włączamy IP jak zwykle!!! dajcie znać czy pomogło???!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych