Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak usunąć ikonkę modemu z paska menu?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 voitek

voitek
  • 925 postów

Napisano 21 października 2007 - 00:14

Nie wiem, jakiś przemęczony jestem chyba, ale nie mogę wyłączyć wyświetlania ikonki modemu (taka słuchawka z jakimiś kropkami) w pasku menu systemu. Zdaje mi się, że gdzieś to włączałem, ale sam już nie wiem gdzie...:confused: Pomóżcie

#2 Hex

Hex
  • 2 660 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 21 października 2007 - 00:18

kliknij na ikonkę airport->Open Internet connect, chyba że nie masz to z applications\utilities Internet Connect, wybierz Bluetooth i odznacz show...
  • voitek lubi to

#3 auss

auss
  • 84 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 października 2007 - 00:19

System preferences -> network -> wybierasz modem -> i w ostatniej zakladce odznaczasz "Show ... status in menu bar"
  • voitek lubi to

#4 iMark

iMark
  • 1 249 postów
  • SkądGlobalna wioska

Napisano 21 października 2007 - 01:54

jest łatwejszy sposób - wciskasz jabko i łapiesz myszką ikonkę w menu barze którą chcesz wyrzucić, przeciągasz ją na biurko a następnie zwalniasz przycisk myszy :)
  • voitek lubi to

#5 voitek

voitek
  • 925 postów

Napisano 21 października 2007 - 06:16

Ha, no to jeszcze doprecyzuję, bo może ktoś się zaplącze tak jak ja. Już wiem, czemu nie mogłem tego odznaczyć. Hex, u mnie po otwarciu Internet Connect (logiczne rozwiązanie, bo właśnie to się otwiera po kliknięciu na tej ikonie) nie było Bluetooth, tylko Airport, VPN i 802.1X, a tam nigdzie nie można tej ikony usunąć. Podobnie w preferencjach, miałem włączony dla tej lokalizacji tylko Airport, a pozostałe interfejsy wyłączone. Na liście interfejsów z kolei żadnego modemu i szukając tej ikony nie wpadłbym na to, że to Bluetooth, bo przecież ikonę BT znam, a nie przywykłem do pc-towego szukania po omacku po wszystkich możliwych miejscach. Musiałem to sobie najpierw dodatkowo włączyć (czyli najpierw odblokować kłódkę), dopiero wtedy znalazłem pole wyboru "Show modem status in menu bar". Dziękuję za naprowadzenie! @iMark -- szczególne dzięki, bo tego sposobu nie znałem.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych