Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Ucięty tekst po wydrukowaniu.

• Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 xchomik

xchomik
  • 129 posts
  • SkądSuwałki

Posted 20 October 2007 - 18:30

No i znowu zwracam się z problemem do braci Macowej. Komputer jak w podpisie, system 10.4.10 ze wszystkimi update'ami i do tego drukarka HP DeskJet 840C. Nie wiem czy się załadowało zdjęcie ale jest tak: drukarka drukuje mi wszystko rozciągnięte, nie ważne czy z neooffice'a czy z podglądu systemowego (pdf) a do tego obcina od dołu każdą linijkę tekstu/tabelki etc. Co się może dziać i jak to poprawić żeby drukowała normalnie?

#2 grzegor

grzegor
  • 1125 posts
  • SkądKRK

Posted 20 October 2007 - 18:50

Miałem to samo z HP 895Cxi. U mnie zadziałało jak odinstalowałm ciężkie, zamulające i niedziałające sterowniki HP i zainstalowałem http://www.linux-fou...ng/MacOSX/hpijs

Dwa dni później i tak oddałem drukarkę dziewczynie a sam kupiłem wifi HP.

#3 xchomik

xchomik
  • 129 posts
  • SkądSuwałki

Posted 20 October 2007 - 19:47

Super dzięki, jeszcze jakby jakiś oblatany w linuxach powiedział mi jak skożystać z tego czegoś co jest potrzebne a czego nie dołączają i trzeba sobie samemu zainstalować to byloby super bo ja ni w ząb niczego co trzeba instalować z konsoli czy w ogóle jakoś inaczej niż większosć programów mac-owych :(

#4 grzegor

grzegor
  • 1125 posts
  • SkądKRK

Posted 20 October 2007 - 20:17

ściągasz z tej stronki: hpijs-2.7.6.U.dmg foomatic-rip-3.43.2.15.ppc.dmg espgs-7.07.1.ppc.dmg i instalujesz jak każdą aplikację z instalatorem dla maka. Potem w ustawieniach wybierasz podłączoną drukarkę i wybierasz dla niej właśnie zainstalowane sterowniki. Tyle :)

#5 xchomik

xchomik
  • 129 posts
  • SkądSuwałki

Posted 20 October 2007 - 20:28

nie wiem jak się to ma do rzeczy ale ja mam intela, więc to chyba nie są pakiety dla mnie.

---- Dodano 20-10-2007 o godzinie 21:35 ----
Kurde, jednak wyszło. Sory za moje zniecierpliwienie ale dzisiaj mam naprawdę ciężki Macowy dzień, cały ten komputer dzisiaj mnie wkurza maksymalnie, wszystko jest nie tak, po prostu załamka psychiczna, ale rzeczywiście działa. Jeszcze raz dzięki za pomoc :)

#6 grzegor

grzegor
  • 1125 posts
  • SkądKRK

Posted 20 October 2007 - 21:17

Są dla Ciebie. Główny sterownik jest universal, reszta idzie przez rosette. Może są gdzieś na sieci UB, ale nawet mi się nie chce szukać - to jest coś co się włącza raz na tydzień i działa przez pół minuty więc mam gdzieś jak wydajnie działa :) Cieszę się że pomogłem (dostnę plusika?? :P ) Aha - i lubię wesołe avatary, aż miło odpowiadać :)

#7 xchomik

xchomik
  • 129 posts
  • SkądSuwałki

Posted 21 October 2007 - 21:56

Dostaniesz dostaniesz plusika, jak tylko się dowiem jak Ci go dać, bo ja jestem takim częstym gościem na forach że nie mam pojęcia jak one działają ;). Powiedz mi gdzie tego szukać a gwarantuję Ci, że ode mnie dostaniesz plusa jak nic :) bo Ci się należy jak nikomu do tej pory tutaj :). Ja dużo też nie drukuję, ale jestem na ostatnim roku studiów i będę musiał na czymś wydrukować tą swoją pracę inżynierską, więc w świetle obowiązujących cen w punktach ksero ten sterownik jest dla mnie zbawieniem i ogromną oszczędnością pieniędzy :).

#8 grzegor

grzegor
  • 1125 posts
  • SkądKRK

Posted 21 October 2007 - 22:02

To był żart z mojej strony, bo tak cały czas dziękowałeś etc. :) Większość osób to i tak ignoruje - za te plusy się w końcu nic nie dostaje prócz "listy" podziękowań w panelu opcji. Cieszę się po prostu że komuś pomogłem.

Ale skoro pytasz: http://www.myapple.p...49&postcount=71
  • LASERman and xchomik like this

#9 xchomik

xchomik
  • 129 posts
  • SkądSuwałki

Posted 21 October 2007 - 22:09

Ok, ale dla mnie to jest w sumie poważna sprawa, pomogłeś należy Ci się chociażby taka nic niedająca zapłata. Szanuję Twój wysiłek włożony w szukanie rozwiązania niezależnie czy robiłeś to kiedyś dla siebie i tylko teraz przypomniałeś czy specjalnie dla mnie ;). Teraz już wiem jak dodawać reputacji użytkownikom i będę z tego kożystał za każdym razem gdy otrzymam tutaj pomoc i to także jest Twoja zasługa :).
  • grzegor likes this

#10 menelek

menelek
  • 1210 posts
  • Skądolsztyn

Posted 22 October 2007 - 07:36

Tylko nie mów, że teraz nie ucina Ci tekstu z dołu, bo nie uwierzę...

#11 grzegor

grzegor
  • 1125 posts
  • SkądKRK

Posted 22 October 2007 - 08:56

??? Ale czemu? Mi nie ucinało...

#12 xchomik

xchomik
  • 129 posts
  • SkądSuwałki

Posted 22 October 2007 - 20:45

Ja nie wiem co menelek bredzi (sory) ale jeśli o mnie chodzi to działa. A przynajmniej jedną stronę jak wydrukowałem to było ok.

#13 mr-hammond

mr-hammond
  • 479 posts

Posted 01 December 2007 - 22:09

Potwierdzam dziala , 840c wydrukowala 7 stron bez problemu Dziekuje plusik dodany

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users