Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[1.1.1] Aktywacja i usunięcie SIMlocka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
140 odpowiedzi w tym temacie

#101 audiopain

audiopain
  • 332 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 listopada 2007 - 18:01

dodaj do zrodel http://i.unlock.no i zrob refresh sources. w installerze pojawi ci sie zakladka "unlocking tools", tam tez bedzie crack do youtube - u mnie dziala.

#102 stanglex

stanglex
  • 24 postów

Napisano 02 listopada 2007 - 19:47

dodaj do zrodel http://i.unlock.no i zrob refresh sources. w installerze pojawi ci sie zakladka "unlocking tools", tam tez bedzie crack do youtube - u mnie dziala.

Zrobiłem jak pisałeś, crack niby się zainstalował bo zniknął z listy plików do zainstalowania. W menu głównym nic nowego się nie pojawiło, You tube nadal nie działa - "You must first connect to itunes with an internet connection to enable youtube"
Restartowałem tel.

#103 zbieraj

zbieraj
  • 1 016 postów

Napisano 02 listopada 2007 - 21:14

hej, nie mogę spełnić:

Oprócz firmware w pliku ipsw potrzebna będzie też wersja rozpakowana, zmieniamy rozszerzenie pliku na .zip, rozpakowujemy, ponownie zmieniamy rozszerzenie na .ipsw.

, gdyż pojawia mi się po ściągnięciu folder, w którym nie ma żadnego pliku o rozszerzeniu *.ipsw.
Help! :(

#104 stanglex

stanglex
  • 24 postów

Napisano 02 listopada 2007 - 21:14

mam jeszcze dodatkowe pytanie, czy istnieje jakaś możliwość upgradowania kalkulatora żeby choćby procenty liczył?

#105 koval12

koval12
  • 8 postów

Napisano 04 listopada 2007 - 01:28

Probowalem rozwalic tego simlocka ta metoda na macku kolegi ale sie nie udalo, w koncu zaplacilem i ciesze sie swoja zabawka. Jakos mam wrazenie ze trzeba sie troszeczke znac na tych sprawach a juz na pewno malo ludzi ma macka w naszym kraju. Jak cos to moge podac namiar na faceta co mi zrobil tego simlocka moj mail: koval12@autograf.pl
Powodzenia!

#106 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 04 listopada 2007 - 08:12

Kupiłem 1.0.2.. Upgradowałem do 1.1.1 i poleciałem zgodnie z opisem. Po 30 telefon był już wolny. Wielki dzięki!!!!

#107 audiopain

audiopain
  • 332 postów
  • SkądPoznań

Napisano 04 listopada 2007 - 11:43

Zrobiłem jak pisałeś, crack niby się zainstalował bo zniknął z listy plików do zainstalowania. W menu głównym nic nowego się nie pojawiło, You tube nadal nie działa - "You must first connect to itunes with an internet connection to enable youtube"
Restartowałem tel.

nie umiem ci powiedziec, u mnie zadzialalo :/

#108 stanglex

stanglex
  • 24 postów

Napisano 04 listopada 2007 - 12:40

nie umiem ci powiedziec, u mnie zadzialalo :/

Proszę napisz co zainstalowałeś w tel, może to zadziałą dopiero w połączeniu za jakąś inna instalacją.

Czy opcja iTunes/Featured/ Ci działa? U mnie komunikat " The iTunes Store is temporarily unavailable. Please try again later"?

#109 audiopain

audiopain
  • 332 postów
  • SkądPoznań

Napisano 04 listopada 2007 - 15:56

cracka do youtube zainstalowalem jko trzeciego, po bsd i anySim. poprosil o restart iphona i dzialalo. nic wiecej nie robilem. itunes dziala (tzn uruchamia sie, nie probowalem nic kupowac ;)) - mam tam konto zalozone sposobem podanym gdzies tu na forum edit: sorry, jednak itunes dziala bez jakiegokolwiek konta

#110 wizja

wizja
  • 132 postów
  • SkądKraków, Katowice

Napisano 04 listopada 2007 - 16:48

macdesk! Przede wszystkim bardzo bardzo dziękuję za napisanie tego wątku! Mój iPhone działa! Dzięki takim ludziom jak Ty tacy jak ja nie znający dobrze angielskiego mogą poradzić sobie z tą bądź co bądź trudną operacją. Dzięki też za linki do oprogramowania! Mam działającego iPhone'a ;-) Mam jednak problem! Wszystko jak mówiłeś. Oprogramowanie działa, sieć widoczna w lewym górnym rogu (Orange PL) ale telefon nie dzwoni, ani nie wysyła sms'ów! Czy wiesz może co dalej z tym zrobić ? Też tak masz ? Po wybraniu telefonu wyskakuje ending call i call filed! Nie wiem co robić! Pomożesz ? Pozdrowionka

#111 rafael

rafael
  • 1 postów

Napisano 08 listopada 2007 - 09:40

Witam Mam bardzo poważny problem , może ktoś pomoże. Miałem 1.1.1 przystąpiłem do zapakowania irbrickerem 9.1 softu 1.0.2. zgodnie z procedurą którą prowadził irbric potem Itunes restore wskazanie pliku 1.0.2. wszystko szło ok jakieś 15 min a następnie ituses wyswietlił error i jestem teraz w takim punkcie że nie mogę wogóle włączyć iphona , trzymając dwa przyciski po ok 25 sek wyskakuje żółty trójkąt ( nie kabelek ) czyli wnioskuję że soft 1.0.2 w jakiś sposób zastąpił 1.1.1 ale błędnie bo nadal nic nie można zrobić po włączeniu pojawia się jabłko na dole ekranu kręci się kóło ładowania przez chwilę , wyskakuje pasek w poprzek ekranu i ponownie jabłko, kręci się kóło ładowania przez chwilę , wyskakuje pasek i tak w kółko ( stan zawieszenia ) Proszę o pomoc - sugestie , co poszło nie tak. Jaki powinienem mieć rodzaj itunes'a ( miałem 3. coś tam - ten który był potrzebny do odblokowania iphona we wrześniu ) co teraz ??? please pomocy

#112 stanglex

stanglex
  • 24 postów

Napisano 09 listopada 2007 - 12:07

A po co to zrobiłs? Nie lepiej mieć soft 1.1.1? Powracając do mojego tematu (odblokowanie you tube) trzeba zainstalować cracka będąc podłączonym do itunes i wtedy wszystko działa.

#113 krygu

krygu
  • 32 postów

Napisano 11 listopada 2007 - 16:09

Mam pytako: Czy po odblokowaniu tą metodą będzie w pełni działać YouTube i technologia EDGE? czy należy zrobić coś jeszcze? Z góry dzięki za odpowiedż! Pozdrawiam:)

#114 io.

io.
  • 19 postów
  • SkądWar Saw

Napisano 12 listopada 2007 - 17:27

Mam pytako: Czy po odblokowaniu tą metodą będzie w pełni działać YouTube i technologia EDGE? czy należy zrobić coś jeszcze?

Z góry dzięki za odpowiedż!

Pozdrawiam:)

Jezeli robisz to metoda z pierwszej strony, to dziala wszystko jak nalezy

#115 PAM

PAM
  • 1 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 listopada 2007 - 18:17

simlock Szukam kogos we Wroclawiu do zdjecia simlock'a z iPhone. Prosze o kontakt. GG: 1752533

#116 rzeziol

rzeziol
  • 279 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 listopada 2007 - 20:26

Panowie... pytanie... co zrobic? Jestem na pkt 18... oczywiscie itunes chce mi wgrac nie 1.1.1 tylko 1.1.2... jakies pomysly??? Mam jeszcze 3 iphony do odblokowania bo przyszla nowa dostawa ;) Odblokowalem juz 4 ale w tym momencie jestem w kropce.. jakies pomysly jak zrobic zeby update itunes robilo w wersji 1.1.1 a nie 1.1.2?

#117 sonicgt

sonicgt
  • 1 321 postów

Napisano 14 listopada 2007 - 20:32

Panowie... pytanie... co zrobic? Jestem na pkt 18... oczywiscie itunes chce mi wgrac nie 1.1.1 tylko 1.1.2... jakies pomysly??? Mam jeszcze 3 iphony do odblokowania bo przyszla nowa dostawa ;) Odblokowalem juz 4 ale w tym momencie jestem w kropce.. jakies pomysly jak zrobic zeby update itunes robilo w wersji 1.1.1 a nie 1.1.2?

Podobna zasada do RESTORE. Wciskasz na windowsie SHIFT i klikasz w iTunsie UPDATE, wtedy będziesz miał możliwość ręcznego wybrania softu 1.1.1 (wcześniej ściągniętego na dysk)

Na macu oczcywiście ALT wciskamy (dla pewności można sprawdzić tak jak restore na macu)

#118 rzeziol

rzeziol
  • 279 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 listopada 2007 - 21:05

Niestety cos jest nie tak... sciagnelem soft... zrobilem tak jak w RESTORE... ale pojawil sie blad... w dodatku iphone ma teraz tylko 300MB pojemnosci... wiec cos jest nie tak... co zrobic?

---- Dodano 14-11-2007 o godzinie 23:19 ----
Zrobilem restore... czyli wracam do pkt 8.... jak ktos wpadnie na pomysl (moze zly soft 1.1.1 sciagnelem... nie mam pojecia) to niech napisze...bede zobowiazany...

#119 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 14 listopada 2007 - 21:37

Wszystko jest na forum wystarczy poszukać. Problem z pamięcią można bez większych komplikacji rozwiązać. Wgraj jeszcze raz 1.1.1.

#120 rzeziol

rzeziol
  • 279 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 listopada 2007 - 21:42

A skad to 1.1.1... bo jest wiele tego w sieci a ja nie chce przezywac kolejnego stresu ;)

#121 sonicgt

sonicgt
  • 1 321 postów

Napisano 14 listopada 2007 - 21:44

Niestety cos jest nie tak... sciagnelem soft... zrobilem tak jak w RESTORE... ale pojawil sie blad... w dodatku iphone ma teraz tylko 300MB pojemnosci... wiec cos jest nie tak... co zrobic?

---- Dodano 14-11-2007 o godzinie 23:19 ----
Zrobilem restore... czyli wracam do pkt 8.... jak ktos wpadnie na pomysl (moze zly soft 1.1.1 sciagnelem... nie mam pojecia) to niech napisze...bede zobowiazany...

Połącz się przez wi-fi z iphonem i na windowsie w putty wpisz:

rm /var/root/Media
mv /var/root/Media.old /var/root/Media

Możesz tak samo zrobić to z terminala na iphonie tylko musisz go zainstalować z installera, oczywiście najpierw BSD subsystem, open ssh i term-vt100
i wtedy na pulpicie iphonabędziesz miał terminal i w nim to samo możesz wpisać
rm /var/root/Media
mv /var/root/Media.old /var/root/Media

OSTATNIO zauważyłem że jest też na to sposób poprzez installera, bo widziałem taki pakiet "300mb FIX" ale nie powiem czy nie trzeba dodać do SOURCE jakiegoś źródła. Trochę ich już u siebie mam.

#122 rzeziol

rzeziol
  • 279 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 listopada 2007 - 21:44

Ok... juz mam ;)

#123 sonicgt

sonicgt
  • 1 321 postów

Napisano 14 listopada 2007 - 21:47

A skad to 1.1.1... bo jest wiele tego w sieci a ja nie chce przezywac kolejnego stresu ;)

Tylko jedno jest 1.1.1 ze strony Appla, tylko może dużo linków widziałeś w różnych postach.

#124 rzeziol

rzeziol
  • 279 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 listopada 2007 - 22:03

Niestety 2 raz wracam do pkt 8 :/... wszystko idzie pieknie ale ciagle przy wgrywaniu softu 1.1.1 pojawia sie blad... tym razem 1604 :/ W terminalu niestety sie gubie... ma ktos jakies rozwiazanie dotyczacego tego tutoriala na pierwszej stronie tematu i najnowszej wersji oprogramowania 1.1.2 w itunes ktorej nie chcemy zainstalowac? Soft 1.1.1 sciagnelem z myapple- programy i aplikacje.... ale tak jak juz mowilem wyskoczyl blad 1604 i znowu mialem stresa bo sie zawiesil iphone :/

---- Dodano 15-11-2007 o godzinie 22:54 ----
Zrobione... dalem rade... troszke trwalo ale za 5 razy sie udalo ;)

#125 tricky

tricky
  • 2 postów

Napisano 16 listopada 2007 - 14:32

antySim Tutorial wporzo iphone zlamany w ciagu 15 min. MAm tylko problem jakby tu pzreniesc kontakty z karty sim do telefonu ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych