Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[1.1.1] Aktywacja i usunięcie SIMlocka

• Please log in to reply
140 replies to this topic

#26 SP1D3R

SP1D3R
  • 90 posts
  • SkądWrocław

Posted 21 October 2007 - 22:57

Znowu mega zamieszanie na forum ale z tego co zrozumialem to wszyscy majacy iPhony 1.0.2 wczesniej odblokowane jeszcze musza troche poczekac azeby go do 1.1.1 zaktualizowac Tak? Pozdrawiam

#27 tukan

tukan
  • 772 posts

Posted 21 October 2007 - 23:07

Znowu mega zamieszanie na forum ale z tego co zrozumialem to wszyscy majacy iPhony 1.0.2 wczesniej odblokowane jeszcze musza troche poczekac azeby go do 1.1.1 zaktualizowac Tak?
Pozdrawiam

tak i nie. jest juz metoda zeby zrobic virginizer na iphone`ie, ale jest ryzyko zbrickowania go. tak przynajmniej potwierdza dev team. wiec lepiej poczekac az wydzadza virginizera jako aplikacje. wtedy bedzie wszystko robione za jednym kliknieciem...

#28 iSzym

iSzym
  • 1244 posts
  • SkądRadom / New York

Posted 21 October 2007 - 23:07

Szym, jakim cudem masz teraz iPhone 1.1.1 skoro miałeś 1.0.2 ze zdjętym simlockiem?

http://hackint0sh.or...ead.php?t=12038

+

http://hackint0sh.or...ead.php?t=11833

:)

Działa wszystko - YouTube, iTunes WiFi Music Store, International Keyboard (polskie znaki) i wszystko inne ;)

Szukam teraz tylko sposobu na przesunięcie ikony iTunes z prawego dolnego rogu, w lewy dolny róg :P

#29 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 21 October 2007 - 23:14

Może jakiś turotial po polsku?? ;)

#30 iSzym

iSzym
  • 1244 posts
  • SkądRadom / New York

Posted 21 October 2007 - 23:17

Ok - ale jutro..

#31 wicius

wicius
  • 852 posts
  • SkądPoznań

Posted 22 October 2007 - 00:05

Może na Maca? :P a słyszałem, że ten virginizer który podałeś coś psuje... nie pamiętam już, gdzie, ktoś coś pisał tu w innym temacie... no i przydałaby się instrukcja jak po virignize'owaniu updateowac i odblokowac na macu... Ale i tak za 2 tyg. dopiero to zrobię, jak już będę miał neta bezprzewodowego... nadal z macbooka nie mogę udostępnić iPhone'owi.

#32 tukan

tukan
  • 772 posts

Posted 22 October 2007 - 06:24

Może na Maca? :P
a słyszałem, że ten virginizer który podałeś coś psuje... nie pamiętam już, gdzie, ktoś coś pisał tu w innym temacie...
no i przydałaby się instrukcja jak po virignize'owaniu updateowac i odblokowac na macu...
Ale i tak za 2 tyg. dopiero to zrobię, jak już będę miał neta bezprzewodowego... nadal z macbooka nie mogę udostępnić iPhone'owi.

no dev team potwierdzilo ze tym virginizerem mozna zbrickowac iphone`a. skoro bedziesz to robil za 2 tygodnie to i tak bedzie juz napewno oficjalnie wydanie virginizera przez dev team wiec zakladam ze bedzie wystarczylo tylko wcisnac ikonke programu i reszta bedzie zrobiona za ciebie. tutoriale sie tez do tego czasu zmienia...

http://www.tuaw.com/...windows-posted/

#33 iSzym

iSzym
  • 1244 posts
  • SkądRadom / New York

Posted 22 October 2007 - 15:44

a słyszałem, że ten virginizer który podałeś coś psuje... nie pamiętam już, gdzie, ktoś coś pisał tu w innym temacie...

Nic nie psuje - niektórzy twierdzą, że wysyłanie danych z iPhone na czyjś serwer może być niebezpieczne (trzeba to zrobić, żeby zdobyć jeden plik), ale metoda jest skuteczna i nie brick'uje iPhone..

P.S. Opis gotowy :)

#34 some0NE

some0NE
  • 178 posts
  • SkądW-wa

Posted 22 October 2007 - 23:33

wlasnie odblokowalem swojego iPhone'a... stokrotne dzieki!!!

#35 cardash

cardash
  • 96 posts

Posted 23 October 2007 - 15:04

przepraszam ze truje :) ale zaraz kupie iphone, i nie chce miec niespodzianek, czy jesli kupie 111, i zgodnie z instrukcja zrobie downgrade do 102, to strace wszystkie funkcje ktore przyszly z upgradem?? czy jest na to metoda? czy downgrade jest obligatoryjny. pytam, bo watpie zeby w sklepie www US, mieli iphone z 102.

#36 macdesk

macdesk
  • 849 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 October 2007 - 15:16

przepraszam ze truje :) ale zaraz kupie iphone, i nie chce miec niespodzianek, czy jesli kupie 111, i zgodnie z instrukcja zrobie downgrade do 102, to strace wszystkie funkcje ktore przyszly z upgradem?? czy jest na to metoda? czy downgrade jest obligatoryjny.

pytam, bo watpie zeby w sklepie www US, mieli iphone z 102.

Czy przeczytałeś dokładnie opis??? wnioskuję, że nie zadałeś sobie tego trudu.
Przecież jest wyraźnie podane:

"Mając już wgrane oprogramowanie 1.0.2 możemy przygotować iPhone do ponownego wgrania 1.1.1 po czym będziemy mogli już je gładko aktywować/odblokować."

Wywnioskuj już sam co oznacza "do ponownego wgrania 1.1.1".

#37 cardash

cardash
  • 96 posts

Posted 23 October 2007 - 15:35

Wywnioskuj już sam co oznacza "do ponownego wgrania 1.1.1".

no nie wiem czy sobie sam poradze :)) ale jak cos to poprosze Cie o pomoc :)
luz, dzieki, prawda nie czytalem calosci, bo szybciej ty mi odpowiedziales.

dziekuje!

#38 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Posted 23 October 2007 - 15:55

Odblokowalem iPhona z firmowym softem 1.1.1 i mam dwa pytania .... Gdzie ew. podgrać plik ABPhoneFormats.plist który odpowiadał za poprawne wyswietlanie formatu numeru dzwoniacego i co mam zrobić zeby zadziałał yutube .... W youtube mam komunikat "You must first Connect to iTunes witch a inteernet connections to enable Youtube"

#39 iSzym

iSzym
  • 1244 posts
  • SkądRadom / New York

Posted 23 October 2007 - 16:03

co mam zrobić zeby zadziałał yutube .... W youtube mam komunikat "You must first Connect to iTunes witch a inteernet connections to enable Youtube"

http://myapple.pl/sh...ead.php?t=46490

Alternatywnie - zamiast WinSCP użyj CyberDuck

#40 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Posted 23 October 2007 - 16:07

http://myapple.pl/showthread.php?t=46490

Alternatywnie - zamiast WinSCP użyj CyberDuck

Ok znalazłem ale :) youtube zadziałał po tym jak wykonałem wszystkie kroki do D

a) Ściągnij TE PLIKI i wgraj do folderu /private/var/root/Library/Lockdown (przez WinSCP)

B) Następnie utwórz folder w /private/var/root/Library/Lockdown - /activation_records - tam również zamieść te trzy pliki.

c) Usuń wszystkie pliki z katalogu /pair_records

d) Zrestartuj iPhone

YouTube działa

teraz pytanie ( bo w pair_records po tym jak skasowałem plik jest pust) za co były odpowiedzialne kolejne kroki ??

#41 lantiz

lantiz
  • 1118 posts
  • SkądGdansk, Poland, Poland

Posted 23 October 2007 - 16:11

czy po tym wszystkim dziala youtube i 3rd apps?

---- Dodano 23-10-2007 o godzinie 17:12 ----
ok, juz wiem :)

#42 iSzym

iSzym
  • 1244 posts
  • SkądRadom / New York

Posted 23 October 2007 - 16:20

Ok znalazłem ale :) youtube zadziałał po tym jak wykonałem wszystkie kroki do D

a) Ściągnij TE PLIKI i wgraj do folderu /private/var/root/Library/Lockdown (przez WinSCP)

B) Następnie utwórz folder w /private/var/root/Library/Lockdown - /activation_records - tam również zamieść te trzy pliki.

c) Usuń wszystkie pliki z katalogu /pair_records

d) Zrestartuj iPhone

YouTube działa

teraz pytanie ( bo w pair_records po tym jak skasowałem plik jest pust) za co były odpowiedzialne kolejne kroki ??

Dziwne - ja musiałem wykonać wszystkie :P

Pozostałe kroki odpowiedzialne są za wgranie domyślnych danych do pliku "JAKIEŚ-CYFERKI.plist" (w /pair_records) ;)

Ale skoro Ci już działa - pozostałe kroki nie są potrzebne.. Ja potrzebowałem wykonać wszystkich, dlatego tak podałem w opisie ;)

Może ma to jakiś związek z 're-virginized', a nowymi 1.1.1..

#43 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Posted 23 October 2007 - 16:23

Dziwne - ja musiałem wykonać wszystkie :P

Pozostałe kroki odpowiedzialne są za wgranie domyślnych danych do pliku "JAKIEŚ-CYFERKI.plist" (w /pair_records) ;)

Ale skoro Ci już działa - pozostałe kroki nie są potrzebne.. Ja potrzebowałem wykonać wszystkich, dlatego tak podałem w opisie ;)

Może ma to jakiś związek z 're-virginized', a nowymi 1.1.1..

możliwe moj jest dziewiczo 1.1.1 ... gdybys jednak wpadł na coś i stweirdził ze jednak trzeba to jakimś cudem zrobić napisz PW (bo mam jeszcze kilka do odblokowania)

Jak skalowałes plika w pair_records to on ci sie odtworzył tam jakos ?? :)

#44 iSzym

iSzym
  • 1244 posts
  • SkądRadom / New York

Posted 23 October 2007 - 16:33

możliwe moj jest dziewiczo 1.1.1 ... gdybys jednak wpadł na coś i stweirdził ze jednak trzeba to jakimś cudem zrobić napisz PW (bo mam jeszcze kilka do odblokowania)

Jak skalowałes plika w pair_records to on ci sie odtworzył tam jakos ?? :)

Na pewno nie trzeba skoro YouTube już Ci działa :)

Jak skasowałem zawartość folderu /pair_records to po ponownym uruchomieniu iPhone pojawił się nowy plik ;)

#45 lewin

lewin
  • 166 posts
  • SkądPoznań

Posted 23 October 2007 - 16:48

Pojawil mi sie komunikat:

Couldn't remove entry from /Users/lewin/.ssh/known_hosts. Please edit that file by hand and remove the line containing your phone's IP address.

Czym go wydeytowac?

#46 Szejker

Szejker
  • 214 posts
  • SkądKraków / Cieszyn

Posted 23 October 2007 - 21:24

Czy jeśli nie posiadam karty AT&T dodawanej do iPhone, to mogę jakoś przeprowadzić ten unlock? Tzn, zakładając, że jestem po revirginize i mam prawie świeżego iPhone 1.1.1, ale bez karty AT&T. Da się czy bez niej nawet się nie zabierać?

#47 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Posted 23 October 2007 - 22:07

Pojawil mi sie komunikat:

Czym go wydeytowac?

Wywal (a raczej przenieś go w bezpieczne miejsce - na pulpit na przykład) i srawdz - powinno zadziałac

---- Dodano 23-10-2007 o godzinie 21:08 ----

Czy jeśli nie posiadam karty AT&T dodawanej do iPhone, to mogę*jakoś przeprowadzić ten unlock? Tzn, zakładając, że jestem po revirginize i mam prawie świeżego iPhone 1.1.1, ale bez karty AT&T. Da się czy bez niej nawet się*nie zabierać?

jak sie nie da to wal jak w dym odstapie Ci jedna z moich :)

#48 tukan

tukan
  • 772 posts

Posted 23 October 2007 - 22:28

Wywal (a raczej przenieś go w bezpieczne miejsce - na pulpit na przykład) i srawdz - powinno zadziałac

---- Dodano 23-10-2007 o godzinie 21:08 ----

jak sie nie da to wal jak w dym odstapie Ci jedna z moich :)

tygrysio tak sie skalda ze sam potrzebuje jedna wiec jezeli bylbys tak laskaw odstapic to bylbym wdzieczny ;) skad wogole jestes??

#49 lewin

lewin
  • 166 posts
  • SkądPoznań

Posted 23 October 2007 - 22:33

Poradzilem sobie z .ssh. Teraz pojawil sie problem po update firmware do 1.1.1. iPhone z karcta AT&T wywala mi komunikat invalid sim card. Do tego anySIM nie moze zrobic unlocka :( Ktos sobie z tym poradzil?

#50 luqasz

luqasz
  • 78 posts
  • SkądPoznań*

Posted 23 October 2007 - 23:06

help

Pomocy

wykonałem wszystko według http://appleblog.pl/...locka#more-2160
i utknąłem na 8 punkcie ,a konkretnie wskazując teczkę z plikami "iPhone1,1_1.0.2_1C28_Restore.ipsw" i nie nie mogę tego wybrać !

co robię źle ???

Pomocy
Pozdrawiam

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users