Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5S i 5C - dyskusja

• Please log in to reply
253 replies to this topic

#51 Sulinari

Sulinari
  • 165 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 10 September 2013 - 20:46

zamówiłem już 2x 5S złote na allegro, 4250 zł za sztukę. Nawet chwili się nie zastanawiałem :) 20-tego wkleję zdjęcia na MyApple i po krótce opisze co tam się wydarzyło. :) Nowy iPhone jest po prostu rewelacyjny! :) to takie typowo Polskie gadanie ze mało się zmieniło i szkoda hajsu wydawać... Stereotyp: Polak-Biedak-Nie stać jak najbardziej aktualny! Przykre ;/

#52 Jolaos

Jolaos
  • 1036 posts

Posted 10 September 2013 - 20:48

zamówiłem już 2x 5S złote na allegro, 4250 zł za sztukę. Nawet chwili się nie zastanawiałem :) 20-tego wkleję zdjęcia na MyApple i po krótce opisze co tam się wydarzyło. :)

Nowy iPhone jest po prostu rewelacyjny! :) to takie typowo Polskie gadanie ze mało się zmieniło i szkoda hajsu wydawać... Stereotyp: Polak-Biedak-Nie stać jak najbardziej aktualny! Przykre ;/

Marnie ci wyszła ta prowokacja. Jeśli naprawdę zamówiłeś za tyle to współczuję.

EDIT: Skoro piszesz, że nowy IP jest rewelacyjny to znaczy, że masz go już w ręku od kilku godzin?

#53 442ad7a801

442ad7a801
  • 49 posts

Posted 10 September 2013 - 20:49

zamówiłem już 2x 5S złote na allegro, 4250 zł za sztukę. Nawet chwili się nie zastanawiałem :) 20-tego wkleję zdjęcia na MyApple i po krótce opisze co tam się wydarzyło. :)

Nowy iPhone jest po prostu rewelacyjny! :) to takie typowo Polskie gadanie ze mało się zmieniło i szkoda hajsu wydawać... Stereotyp: Polak-Biedak-Nie stać jak najbardziej aktualny! Przykre ;/

To przepłaciłeś bo są za 3,500 tyś. zł. :D

#54 brokenmusic

brokenmusic
  • 228 posts

Posted 10 September 2013 - 20:51

Powiem tak. Iphone 5c wygląda raczej tandetnie, cena absolutnie nie do przyjęcia. Wolałbym zdecydowanie kupić wciąż świeżą 5, ma przynajmniej ten szyk i prestiż z którego iphone 5c został obdarty. Iphone 5s robi na mnie wrażenie, szczególnie aparat. Czytnik lini papilarnych fajny bajer, fajniej będzie jak dojdzie do wymiany przycisku w takim 5s. Moje plany są takie: Zostaję z tym co mam, zobacze co zaoferują operatorzy, gdyby jednak była kicha chętnie zakupię iphona 4s za te1700 zł. Dla mnie to najdoskonalszy iphone ever

#55 minimal-x

minimal-x
  • 149 posts

Pewnie kupił tutaj
iPhone 5S 64GB Wawa Bez Simlocka odbiór 20.09 (3540423839) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

#56 wieslawo

wieslawo
  • 3698 posts
  • SkądL-no/P-ń

Sulinari Ty jesteś...czy jak? Za to europejskie i postępowe jest wydawanie 2x więcej niż trzeba...dzięki, wysiadam. Ps. O tak czekamy na ten przełomowy wpis, myślę, że Majowie sie pomylili, chodziło im o ten wpis. Kiedy dosstaniesz to wyjątkowe działo ludzkiego geniuszu to Ziemia zacznie się kręcić w drugą stronę. Juz zapisuje to epokowe wydarzenie w kalendarzu i włączam minutnik. Czekam na filmy z rozpakowywamia! Buziaczki postępowy światowcu.

#57 extor

extor
  • 318 posts
  • SkądWrocław, PL

Posted 10 September 2013 - 20:52

Może nie miałem 5 i 6 z polskiego w szkole ale uczono mnie, że nie mówi się kolorowiej i tylko bardziej kolorowo. [ATTACH=CONFIG]16931[/ATTACH]

#58 Sulinari

Sulinari
  • 165 posts

Posted 10 September 2013 - 20:56

Marnie ci wyszła ta prowokacja. Jeśli naprawdę zamówiłeś za tyle to współczuję.

EDIT: Skoro piszesz, że nowy IP jest rewelacyjny to znaczy, że masz go już w ręku od kilku godzin?

Żadna prowokacja. Napisałem co uważam. A iPhone serio zamówiłem. Przekonasz się kolego 20 :)

- - - Połączono posty - - -

Sulinari Ty jesteś...czy jak? Za to europejskie i postępowe jest wydawanie 2x więcej niż trzeba...dzięki, wysiadam.

Ps. O tak czekamy na ten przełomowy wpis, myślę, że Majowie sie pomylili, chodziło im o ten wpis. Kiedy dosstaniesz to wyjątkowe działo ludzkiego geniuszu to Ziemia zacznie się kręcić w drugą stronę. Juz zapisuje to epokowe wydarzenie w kalendarzu i włączam minutnik. Czekam na filmy z rozpakowywamia! Buziaczki postępowy światowcu.

Za każdym razem gdy pokazują coś nowego... polaczki płaczą JAK DROGO ;) i tylko o to mi chodzi :)

#59 Jolaos

Jolaos
  • 1036 posts

Posted 10 September 2013 - 20:57

Żadna prowokacja. Napisałem co uważam. A iPhone serio zamówiłem. Przekonasz się kolego 20 :)

WOW! A 20 to się raczej nie przekonasz, chyba że sprzedający teleportuje ci urządzenie do ręki. 20 wrzesień to przypuszczalny czas wysyłki.

#60 Sulinari

Sulinari
  • 165 posts

Posted 10 September 2013 - 20:59

WOW! A 20 to się raczej nie przekonasz, chyba że sprzedający teleportuje ci urządzenie do ręki. 20 wrzesień to przypuszczalny czas wysyłki.

Nie jeśli 20 wraca z iPhone w ręku i o 18 czasu PL mi go wręcza ;) Ziomek jest sprawdzony. Wcześniej kupowałem u niego 4S i 5tke.

#61 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 10 September 2013 - 21:01

A jaki to problem, jeżeli kupił z aukcji wyżej to odbierze 20 września, oboje są z warszawy, w tamtym roku 5kę odebrałem w warszawie w dniu niemieckiej premiery.

#62 wieslawo

wieslawo
  • 3698 posts
  • SkądL-no/P-ń

Posted 10 September 2013 - 21:01

Po pierwsże... odp... się od Polaków. Po drugie nikt nie płacze. Po trzecie, bogaci ludzie wydają mądrze pieniądze nie przepłacając. Stąd bierze się ich bogactwo.

#63 Jolaos

Jolaos
  • 1036 posts

Posted 10 September 2013 - 21:02

A jaki to problem, jeżeli kupił z aukcji wyżej to odbierze 20 września, oboje są z warszawy, w tamtym roku 5kę odebrałem w warszawie w dniu niemieckiej premiery.

Wywnioskowałem po opisie aukcji.

#64 Sulinari

Sulinari
  • 165 posts

Posted 10 September 2013 - 21:03

Po pierwsże... odp... się od Polaków. Po drugie nikt nie płacze.

Bo? Tak uważam o Polakach i zdania nie zmienię.

#65 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 10 September 2013 - 21:04

Ja kupię 5S 64GB dopiero jak będą dostępne w sprzedaży on line dla Polski. Nigdy nie wiadomo na jaki egz. się trafi za pierwszym razem. Jak życie nauczyło może być różnie.

#66 Jolaos

Jolaos
  • 1036 posts

Posted 10 September 2013 - 21:05

Bo? Tak uważam o Polakach i zdania nie zmienię.

Sam jesteś Polakiem, więc też "polaczkiem". Poza tym nie wiem dlaczego mieszkasz w Warszawie skoro żywisz tak wielką pogardę do własnych rodaków?

#67 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 10 September 2013 - 21:06

Ja kupię 5S 64GB dopiero jak będą dostępne w sprzedaży on line dla Polski. Nigdy nie wiadomo na jaki egz. się trafi za pierwszym razem. Jak życie nauczyło może być różnie.

Ile tym razem wymian planujesz? :)

#68 klnt

klnt
  • 2043 posts
  • SkądOpole

Posted 10 September 2013 - 21:12

Oczywiście znowu żal, smutek i niezadowolenie. Wg mnie Apple się postarało, 5S zrobił na mnie wrażenie. Wszyscy narzekają, że czytnik linii papilarnych to słaby 'main feature', a o procesorze 64 bitowym to już nikt nie mówi? 5C dość neutralnie - nie dla mnie, ale bez problemu jestem sobie w stanie wyobrazić rzeszę ludzi, którzy się w nim zakochają. Natomiast bardzo mi się podobają obudowy, zarówno do 5S jak i do 5C :)

#69 dm76

dm76
  • 2445 posts

Keynote jest już do oglądania

#70 crisco

crisco
  • 1485 posts

Ile tym razem wymian planujesz? :)

Nie bądźmy pesymistami. Mam nadzieję, że wszyscy za pierwszym razem trafimy dobre sztuki:)

#71 aquatarion

aquatarion
  • 962 posts
  • SkądZabrze

Również się przesiadam z iPhone'a 4S na 5S :) czekam na polską premierę i zamawiam na apple store online. Zastanawiam się tylko nad kolorem, ale to szczegół :) kusi nowy kolor złoty, ale posiadając białego 4S chętnie pobawiłbym się czymś ciemniejszym.

#72 hisin

hisin
  • 162 posts

Posted 10 September 2013 - 21:17

Mam nadzieje, że polska premiera będzie we wrześniu a nie w grudniu :(

#73 Jolaos

Jolaos
  • 1036 posts

Posted 10 September 2013 - 21:17

Najgorsze jest to, że złoty iphone jest dla złodziei atrakcyjniejszy, gdzie złodziej pomyśli że telefon jest pokryty złotem. Może to wywołać wręcz otwarty napad z rabunkiem. To samo może się przytrafić z noszeniem zbyt dużej ilości złotej biżuterii na widoku.

#74 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 10 September 2013 - 21:23

że złoty iphone jest dla złodziei atrakcyjniejszy, gdzie złodziej pomyśli że telefon jest pokryty złotem. Może to wywołać wręcz otwarty napad z rabunkiem.

Trochę przesadzasz, analizując "modus operandi" potencjalnego złodzieja. Może już samo posiadanie iPhone jest względnie ryzykowne dla jego posiadacza LOL

#75 Nokia Lumia

Nokia Lumia
  • 2 posts

Posted 10 September 2013 - 21:24

:D

Dołączona grafika

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users