Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

problem ATI/directX

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 miostreet

miostreet
  • 26 posts
  • SkądKielce/Warszawa

Posted 17 October 2007 - 20:34

witam wszystkich. windowsa na moim iMacku uzywam sporadycznie, glownie do grania no i wlasnie powstal problem.. po uruchomieniu bootcampa windows pokazuje komunikat ze Panel ATI nie moze zostac wyswietlony i aplikacja zostanie zamknieta ( czy cos w tym stylu)... nie wazne do tej pory mi to nie przeszkadzalo bo wszystko hulalo ladnie.. dzisiaj sciagnalem demo Call of Duty 4, zainstalowalem i lipa.. z kolei wyskakuje komunikat: "DirectX encountered an unrecoverable error..." i dupsko. mam DirectX 9.0c A moj sprzet to iMac Core 2 Duo 2.16 Ghz, 2GB RAM, Radeon X1600 256MB ktos ma jakis pomysl co by tu mozna z tym zrobic???? z gory dzieki za pomoc..

#2 Witos

Witos
  • 4400 posts

Posted 17 October 2007 - 21:35

Może przełącz się na OpenGL, jeśli się da.

#3 miostreet

miostreet
  • 26 posts
  • SkądKielce/Warszawa

Posted 17 October 2007 - 22:15

no tylko problem w tym ze srednio wiem jak to zrobic

#4 Nymite

Nymite
  • 228 posts

Posted 19 October 2007 - 04:09

Jesli gra obsluguje OpenGL, to prawdopodobnie mozna to zmienic w jej ustawieniach graficznych. Jesli nie da rady, to zawsze mozesz sprobowac ponownie zainstalowac windowsowe sterowniki BootCampa z plytki, ktora wypalales przy tworzeniu partycji dla Windows.

#5 miostreet

miostreet
  • 26 posts
  • SkądKielce/Warszawa

Posted 13 November 2007 - 00:17

nameczylem sie jak glupi a i tak nic z tego... przy starcie gry wyskakuje taki komunikat: ----- Initializing Renderer ---- ----- Client Initialization Complete ----- Attempting 44 kHz 16 bit [Windows default] sound ----- R_Init ----- Getting Direct3D 9 interface... Pixel shader version is 0.0 Vertex shader version is 0.0 Video card or driver doesn't support fullscreen gamma. Video card or driver doesn't support alpha blending. Error during initialization: Video card or driver doesn't support alpha blending. ------------- a czytalem opis radeona1600 i obsluguje shader 3.0 .. HEELPP!!!

#6 hubiii

hubiii
  • 1341 posts
  • Skądwroclaw

Posted 14 November 2007 - 01:48

moze problem w sterach . zaistaluj catalysta sterowniki powinno pomoc .. moze i ubgrade dx do 10 ? tylko nie wiem czy to cos da :D ta gra czasmi nie dziala pod 10 tka ?

#7 arkadiusm

arkadiusm
  • 544 posts
  • SkądKraków / StalowaWola

Posted 14 November 2007 - 04:17

witam miałem to samo. Nagrałem po raz kolejny sterowniki przez program bootcamp i reinstalowałem je pod windowsem (z naciskiem na sterowniki pod ati) i co o dziwo zadziałało. Zobacz czy przy teście directx 3d wyskakuje Ci błąd nie pamiętam już numeru.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users