witam wszystkich.
windowsa na moim iMacku uzywam sporadycznie, glownie do grania no i wlasnie powstal problem.. po uruchomieniu bootcampa windows pokazuje komunikat ze Panel ATI nie moze zostac wyswietlony i aplikacja zostanie zamknieta ( czy cos w tym stylu)... nie wazne do tej pory mi to nie przeszkadzalo bo wszystko hulalo ladnie..
dzisiaj sciagnalem demo Call of Duty 4, zainstalowalem i lipa.. z kolei wyskakuje komunikat: "DirectX encountered an unrecoverable error..." i dupsko. mam DirectX 9.0c
A moj sprzet to iMac Core 2 Duo 2.16 Ghz, 2GB RAM, Radeon X1600 256MB
ktos ma jakis pomysl co by tu mozna z tym zrobic????
z gory dzieki za pomoc..

problem ATI/directX
Started by
miostreet
, 17 Oct 2007 20:34
6 replies to this topic
Posted 17 October 2007 - 20:34
Posted 17 October 2007 - 21:35
Może przełącz się na OpenGL, jeśli się da.
Posted 17 October 2007 - 22:15
no tylko problem w tym ze srednio wiem jak to zrobic
Posted 19 October 2007 - 04:09
Jesli gra obsluguje OpenGL, to prawdopodobnie mozna to zmienic w jej ustawieniach graficznych. Jesli nie da rady, to zawsze mozesz sprobowac ponownie zainstalowac windowsowe sterowniki BootCampa z plytki, ktora wypalales przy tworzeniu partycji dla Windows.
Posted 13 November 2007 - 00:17
nameczylem sie jak glupi a i tak nic z tego... przy starcie gry wyskakuje taki komunikat:
----- Initializing Renderer ----
----- Client Initialization Complete -----
Attempting 44 kHz 16 bit [Windows default] sound
----- R_Init -----
Getting Direct3D 9 interface...
Pixel shader version is 0.0
Vertex shader version is 0.0
Video card or driver doesn't support fullscreen gamma.
Video card or driver doesn't support alpha blending.
Error during initialization:
Video card or driver doesn't support alpha blending.
------------- a czytalem opis radeona1600 i obsluguje shader 3.0 .. HEELPP!!!
Posted 14 November 2007 - 01:48
moze problem w sterach . zaistaluj catalysta sterowniki powinno pomoc .. moze i ubgrade dx do 10 ? tylko nie wiem czy to cos da
ta gra czasmi nie dziala pod 10 tka ?

Posted 14 November 2007 - 04:17
witam miałem to samo. Nagrałem po raz kolejny sterowniki przez program bootcamp i reinstalowałem je pod windowsem (z naciskiem na sterowniki pod ati) i co o dziwo zadziałało. Zobacz czy przy teście directx 3d wyskakuje Ci błąd nie pamiętam już numeru.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users