Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone4 Orange UK

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Patryk Nowicki

Patryk Nowicki
  • 1 postów

Napisano 08 września 2013 - 02:50

Witam, jakiś miesiąc temu zakupiłem iphone 4 w UK (Orange). Wszystko działa, telefon nie jest zablokowany, jedyny problem jest taki, że myślałem ze będzie mi czytał polski SIM orange... Niestety tak się nie stało, dlatego zwracam się z prośbą udzielenia mi jakiejkolwiek informacji czy mogę np. pójść do orange żeby zmienili mi tzw. sieć macierzystą z Orange UK na Orange PL? Bo zdjęcie simlocka kosztuje 550zl, co się trochę nie opłaca ;/ Wytłumaczy mi ktoś co mogę zrobić w takiej sytuacji? Proszę o wypisanie każdej możliwości, z góry dziękuje. Pozdrawiam

#2 DanielF

DanielF
  • 5 786 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 08 września 2013 - 05:51

" czy mogę np. pójść do orange żeby zmienili mi tzw. sieć macierzystą z Orange UK na Orange PL?" - zapomnij, niestety musisz następnym razem pytać na forum, a później kupować zostają Ci tylko jailbreaki lub zapłacenie za zdjęcie simlocka 550 zł. Najlepiej sprzedaj go i kup coś bez simlocka

#3 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 08 września 2013 - 06:25

W przypadku 4 JB nic nie daje… Tylko 550 zł jak chcesz odblokować telefon.

#4 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 08 września 2013 - 13:15

czy mogę np. pójść do orange żeby zmienili mi tzw. sieć macierzystą z Orange UK na Orange PL?

Simlock to simlock, nie da się zamienić jednego simlacka na inny, nigdy nie dało i nigdy nie będzie dało się tego zrobić. Na tym polega simlock, żeby była blokada na konkretną sieć.

Bo zdjęcie simlocka kosztuje 550zl, co się trochę nie opłaca

Trzeba było myśleć przed zakupem.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych