Mam pytanie dotyczące podłączenia telewizora Samsung jako drugiego monitora do komputera iMac. (pracuje w studio nagrań i chce mieć na iMacu przykładowo mikser a na telewizorze tracki ze ścieżkami). Na jednym monitorze już się nie mieszczę.
Jak podłączyć telewizor do komputera?
Czy takie podłączenie jest wogóle możliwe?
Przesyłam zdjęcia wejśc i wyjść w iMacu i w telewizorze
[ATTACH=CONFIG]16776[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]16777[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]16778[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]16779[/ATTACH]

Jak podłączyć do iMaca telewizor, jako drugi monitor.
Started by
LOQ
, 01 Sep 2013 11:42
9 replies to this topic
Posted 01 September 2013 - 11:42
Posted 01 September 2013 - 12:23
Kup przejściówkę Mini DisplayPort na HDMI/VGA i podłącz do niej kabel HDMI/VGA.
iMac --->przejściówką pod thunderbolt podpięta --->kabel HDMI/VGA --->TV
Mini DisplayPort to VGA Adapter - Apple Store (U.S.)
http://store.apple.c...&fh=36d5%2B3058
iMac --->przejściówką pod thunderbolt podpięta --->kabel HDMI/VGA --->TV
Mini DisplayPort to VGA Adapter - Apple Store (U.S.)
http://store.apple.c...&fh=36d5%2B3058
Posted 01 September 2013 - 12:39
Jeśli thunderbold spełnia funkcje mini display port, to czy taki kabel będzie odpowiedni?
[url=http://www.cortland.pl/kanex-mini-displayport-to-vga-male-to-male-1m.html]Akcesoria :: Kable, przejściówki i adaptery :: Kanex Mini DisplayPort to VGA Male to Male 0.9m - wyprzedaż - Apple Cortland Authorised Reseller Premium Reseller iPad iPod iPhone MacBook iMac[/url]
[url=http://www.cortland.pl/kanex-mini-displayport-to-vga-male-to-male-1m.html]Akcesoria :: Kable, przejściówki i adaptery :: Kanex Mini DisplayPort to VGA Male to Male 0.9m - wyprzedaż - Apple Cortland Authorised Reseller Premium Reseller iPad iPod iPhone MacBook iMac[/url]
Posted 01 September 2013 - 13:03
Thunderbolt to tylko trochę rozszerzony standard DP wiec, tak będzie działał. Kabel który pokazałeś również, jednak nie polecam używania kabla VGA do podłączania ekranów o wysokiej rozdzielczości tak jak np TV 1080p z tego względu, że sygnał przesyłany jest w nim analogowo i przy przesyle takich obrazów połączenie MOŻE się zachowywać nieprzewidywalnie w zależności od ilości zakłóceń w twoim otoczeniu.
DisplayPort wyprowadza sygnał cyfrowy dlatego nie ma sensu wymuszać zbędnej konwersji na analog. Zakup kabel mDP -> HDMI i oszczędzisz sobie potem ewentualnych problemów ze stabilnością połączenia. Dodatkowo będziesz mógł nim wyprowadzić również dźwięk, czego nie można zrobić z VGA.
Pierwszy lepszy z Allegro:
KONWERTER miniDisplayPort na HDMI 180cm PROMOCJA (3474207939) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
DisplayPort wyprowadza sygnał cyfrowy dlatego nie ma sensu wymuszać zbędnej konwersji na analog. Zakup kabel mDP -> HDMI i oszczędzisz sobie potem ewentualnych problemów ze stabilnością połączenia. Dodatkowo będziesz mógł nim wyprowadzić również dźwięk, czego nie można zrobić z VGA.
Pierwszy lepszy z Allegro:
KONWERTER miniDisplayPort na HDMI 180cm PROMOCJA (3474207939) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Posted 01 September 2013 - 21:13
Ja mam tak jak napisał adrixop czyli przejściówka minidisplay port na hdmi i kabelkiem hdmi do telewizora, działa super, bez problemów. Musisz sobie tylko ściągnąć aplikację (niestety teraz nie pamiętam nazwy, ale koledzy na pewno pomogą) jeśli będziesz chciał np. wygasać jeden ekran podczas używania 2giego (jeśli nie będziesz chciał żeby oba się święciły). Przy filmach np. VLC automatycznie wygasza mojego imaca jak oglądam na telewizorze.
Posted 03 September 2013 - 09:06
Kupuj jak pisze Ninetou,mam taki kabel i dzialal z MBA i plazma samsunga.
Posted 08 May 2014 - 14:57
Mam imac ale z zepsuty display. Mam kabel mini display który podłączyłem do telewizora. Mam tylko tapetę bez ikon i myszki na telewizorze i nie wiem co zrobić bo na imac nie działa mi display. Proszę o pomoc
Posted 08 May 2014 - 15:06
Włącz "klonowanie ekranu".
Posted 08 May 2014 - 15:18
Ok. Ale jak? Ja mam matrycę zepsuta i nie widzę nic na imacu
Posted 09 May 2014 - 11:49
Spróbuj Cmd+F1
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users