Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Blueconnect

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 makaroni

makaroni
  • 1 posts

Posted 16 October 2007 - 19:42

Witam, jak poprzednicy ja rowniez z problemem :) nie dziala mi Blueconnect na USB. Mam ten nowy modem Huawei e-220, wogole nie chce sie polaczyc z operatorem, mimo, ze wszystko robie zgodnie z instrukcja. Macie jakis pomysl? pozdrawiam!

#2 macdesk

macdesk
  • 849 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 October 2007 - 19:47

Witam, jak poprzednicy ja rowniez z problemem :)
nie dziala mi Blueconnect na USB. Mam ten nowy modem Huawei e-220, wogole nie chce sie polaczyc z operatorem, mimo, ze wszystko robie zgodnie z instrukcja. Macie jakis pomysl?
pozdrawiam!

A czy łączy się gdy włożysz kartę do telefonu?

#3 iMark

iMark
  • 1249 posts
  • SkądGlobalna wioska

Posted 16 October 2007 - 22:26

pierwsze primo to zdjąć żądanie kodu pin z karty sim a druga sprawa to trzeba urzyć programu HuaweiApp ktory pojawia sie w folderze z aplikacjami po zainstalowaniu sterowników. Używając HuaweiApp podajesz APN: erainternet.

#4 s0828

s0828
  • 76 posts

Posted 17 October 2007 - 14:11

U mnie połączył się bez żadnej HuaweiApp, tylko poprostu przez InternetConnect (oczywiście po zainstalowaniu drivera modemu). Problem mam tylko taki, ze po odłączeniu modemu od komputera co rusz (kazde logowanie, budzenie z uspienia) InternetConnect rzuca komunikat o błędzie.

#5 menderoso

menderoso
  • 6 posts
  • Skądz jaskini

Posted 23 October 2007 - 19:44

...obserwuje wszystkie watki ws. huawei od 4. dni!! rowniez walczylem z tym dzikim modemem bez efektu pomyslnego. Wczoraj nastapil przelom. AppDelete'm wywalilem aplikacje HuaweiApp, nastepnie zgodnie z instrukcja wylaczylem wszystkie widgety z db (..) przeszeldem przez cala instalacje i ....supa! :) po podlaczeniu modemu ustalilem reszte polaczenia czyli 3xerainternet, ppp itd (..) wszystko dziala ok!

#6 rodagon

rodagon
  • 89 posts
  • SkądWarszawa / Tarnobrzeg

Posted 24 October 2007 - 18:41

Ja walczyłem długo i na końcu zadziałało tak: 1. ściągnięcie spakowanych sterowników ze strony Ery 2. rozpakowanie ich na jakimś PC (rada fachowców z Ery, pomogło) 3. rozpakowany plik przenieść na Mac 4. zainstalować 5. podłączyć modem, działa od tej pory, tylko czasem wybiera EDGE zamiast UMTS gdy EDGE ma dużo silniejszy sygnał 6. kartę sim blueconnecta skonfigurowalem pod aplikacją winowsową, tam zdjąłem żądanie PIN-u, włączyłem preferowanie sieci 3G Jeżdże z nim po całej Polsce i w pociągach zawsze jestem on-line. Działa. Płynnie przełącza się pomiędzy EDGE a UMTS czy HSDPA

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users