Witam.
Mam iphone 4s z simlockiem. Posiadam do niego karte x-sim ultra s.
Gdy włożę karte z play i kartę x-sim,telefon szuka sieci i resetuje sie po ok.2min.
Gdy włączy się na nowo,iphone informuje by aktywować telefon.
Dodam,ze w ustawieniach jest napisane
Sieć: Niedostępna
Operator; Meteor 13.0 albo Play 13.0 i czasami T-Mobile
Nr ICCID jest.
Proszę o pomoc.

Iphone resetuje się po włożeniu karty sim.
Rozpoczęty przez
raptor997
, 28 sie 2013 16:31
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 28 sierpnia 2013 - 16:31
Napisano 28 sierpnia 2013 - 16:38
To normalne, że się resetuje i wymaga aktywacji po włożeniu innej karty niz macierzystej - przy simlocku. Napisz jaki soft i baseband i w jakiej sieci chcesz używać telefonu. Choć przyznam, że instrukcje na youtubie są jasno nagrane.
Napisano 28 sierpnia 2013 - 17:01
Baseband 3.0.04
Soft 6.0.1
Telefonu chcę używać w Play
Próbowałem postępować zgodnie z instrukcjami zamieszonymi na yt,ale nie mogłem znaleźć nr IMSI do Play,wiec wpisałe, z polskiej Ery.
- - - Połączono posty - - -
Jaki podać IMSI do Playa?
Soft 6.0.1
Telefonu chcę używać w Play
Próbowałem postępować zgodnie z instrukcjami zamieszonymi na yt,ale nie mogłem znaleźć nr IMSI do Play,wiec wpisałe, z polskiej Ery.
Jaki podać IMSI do Playa?
Napisano 28 sierpnia 2013 - 17:02
Dziwne, że próbowałeś z YT skoro nie wiesz takiej rzeczy. IMSI wpisujesz na sieć którą jest simlock, nie której chcesz używać!
Napisano 28 sierpnia 2013 - 17:53
Ale czy wpisuje IMSI gdy mam moją karte włożoną z Play czy gdy w telefonie jest karta macierzysta?
coś chyba pomieszałem;//
Gdy wkładam karte macierzystą wraz z kartą x-sim,nie pokazuje mi sie żadne okienko.Natomiast gdy włoże kartę z play i karte x-sim wyskkuje okienko z wyborem"learn sim" itd.
[url][/url] zrobiłem dokładnie tak jak na filmiku.Po całej operacji telefon szukał sieci przez ok.3min a następnie wyskoczyło "brak sieci"
zmieniłem w ustawieniach na wyszukiwanie ręczne sieci.Wyskoczyły mi 4, Plus,T-Mobile.pl;Orange PL i Play.Gdy wybieram jakąkolwiek,obok zaznacza się i nadal jest brak sieci...
Sieć niedostępna>karta SIM niedozwolona
Na forum zabronione jest sztuczne podbijanie tematu nic niewnoszącymi postami. Jest to traktowane jako spam i karane ostrzeżeniem. Posty podbijające usunąłem, następnym razem ukarzę ostrzeżeniem. renqien
coś chyba pomieszałem;//
Gdy wkładam karte macierzystą wraz z kartą x-sim,nie pokazuje mi sie żadne okienko.Natomiast gdy włoże kartę z play i karte x-sim wyskkuje okienko z wyborem"learn sim" itd.
[url][/url] zrobiłem dokładnie tak jak na filmiku.Po całej operacji telefon szukał sieci przez ok.3min a następnie wyskoczyło "brak sieci"
zmieniłem w ustawieniach na wyszukiwanie ręczne sieci.Wyskoczyły mi 4, Plus,T-Mobile.pl;Orange PL i Play.Gdy wybieram jakąkolwiek,obok zaznacza się i nadal jest brak sieci...
Sieć niedostępna>karta SIM niedozwolona
Na forum zabronione jest sztuczne podbijanie tematu nic niewnoszącymi postami. Jest to traktowane jako spam i karane ostrzeżeniem. Posty podbijające usunąłem, następnym razem ukarzę ostrzeżeniem. renqien
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych