Czarna lista sprostowanie +(sciągniecie simlocka na stałe)
Posted 26 August 2013 - 22:33
Posted 26 August 2013 - 22:56
Posted 27 August 2013 - 08:55
Posted 27 August 2013 - 09:04
Posted 27 August 2013 - 12:54
simlock24.pl , pozatym napisali ze telefon w polsce z blacklist jest LegalnyAbstrahując już co do legalności, to większość serwisów nie ściągnie simlocka z telefonu na czarnej liście.
rozszczenie ubezpieczeniowe?Polecam allegro. Zdjąłem simlocka z 4S z 3UK za 279zł Black List. Czekałem 2 tygodnie

Ogólnie moja teza sie potwierdza.
Posted 27 August 2013 - 13:23
simlock24.pl , pozatym napisali ze telefon w polsce z blacklist jest Legalny
Nic tylko jechać za granice okraść np. sklep i wrócić do kraju i już wszystko legalne. Myślisz czasem?
Posted 27 August 2013 - 13:59
po co simlock24.pl miałby oszukiwać klientów? pozatym napisałem do 3 osob które zajmują sie sciaganiem takiego simlocka 2/3 osoby napisały o legalności, 1 napisała ze taki telefon jest w bazie.Nic tylko jechać za granice okraść np. sklep i wrócić do kraju i już wszystko legalne. Myślisz czasem?
2.Czyli to co napisałem wyżej " Ściągniecie simlocka nie jest nielegalne na terenie Europy nie ma
nigdzie zakazu sciagniecia simlocka z nielegalnego telefonu" - to prawda?
Posted 27 August 2013 - 14:20
po co simlock24.pl miałby oszukiwać klientów?
Hmmm... pomyślmy... żeby wyciągnąć kasę z klienta i na tym zarobić?
Posted 27 August 2013 - 14:31
Rozjechani kradzionego telefonu walcem też nie jest nielegalne, ale to nie zmienia nadal faktu, że telefon jest zgubiony/kradziony, czyli posiadanie świadome takiego telefonu i nie zwrócenie go właścicielowi jest już nielegalne.
To jest oczywiste, ale chyba tylko w kraju w jakim zgłoszono ten fakt, dlatego ludzie pozbywaja się ich za granice.
a co do simlock24.pl oczywiście mogą naciągać klienta... ale dla marnych groszy aż tak komuś uprzykrzac życie? chyba mają doświadczenie z telefonach i są obeznani.
Posted 27 August 2013 - 15:19
To jest oczywiste, ale chyba tylko w kraju w jakim zgłoszono ten fakt, dlatego ludzie pozbywaja się ich za granice.
To pewnie dlatego Polacy tyle samochodów w Niemczech kradną, bo automatycznie po przekroczeniu granicy stają się legalne... Pytałem już wcześniej, czy Ty czasami myślisz zanim coś powiesz?
a co do simlock24.pl oczywiście mogą naciągać klienta... ale dla marnych groszy aż tak komuś uprzykrzac życie? chyba mają doświadczenie z telefonach i są obeznani.
A co ich obchodzi czy klient ma kradziony telefon czy nie? To nie ich problem.
Posted 27 August 2013 - 17:43

Posted 27 August 2013 - 18:59
Posted 23 March 2015 - 12:37
a jeżeli telefon został wzięty na kontrakt w sieci(O2 UK) i okazało się , że jest zgłoszony jako zgubiony/skradziony ? To sieć sama zgłosiła coś takiego zanim sprzedała ten telefon ?
Posted 23 March 2015 - 12:55
a jeżeli telefon został wzięty na kontrakt w sieci(O2 UK) i okazało się , że jest zgłoszony jako zgubiony/skradziony ? To sieć sama zgłosiła coś takiego zanim sprzedała ten telefon ?
nie, to oznacza, że właściciel kontraktu zgłosił, że zgubił telefon do sieci lub przestał płacić abonament więc sieć zablokowała telefon bo to dalej jej własność aż do skończenia się kontraktu czy spłacenia kwoty za sam telefon
Posted 23 March 2015 - 13:18
Jeśli telefon jest na czarnej liście to znaczy, że z jakiego powodu na niej się znalazł. Należy przyjąć, że jest nielegalny, bo może pochodzić z przestępstwa, wyłudzenia.
Żadne ściąganie simlocka nie czyni go nagle legalnym. Po co w ogóle interesować się takim sprzętem i stwarzać sobie ewentualne problemy.
- jasiecki likes this
Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl
ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków
kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91
Posted 23 March 2015 - 21:56
ale jakim cudem z przestępstwa/ wyłudzenia ? to sieć O2 daje ludziom nielegalne telefony ? Jeżeli w Polsce przedłuża się umowę np z Orange i dostaje się telefon w ramach abonamentu to sieci nie interesuje , co się dzieje z telefonem. Ważne, żeby płacić rachunki. Tak samo jest z tym telefonem. Abonament normalnie płacony co miesiąc, telefon wzięty dokładnie 14 lutego 2015 w salonie. Więc jak mam się nie interesować tym telefonem ? To tak jakby wziąć w Polsce telefon na abonament i nie móc z niego korzystać, bo jest zgłoszony jako kradziony.
Posted 23 March 2015 - 22:23
w play np masz doliczana rate za telefon do abo wiec...
o czym zreszta ten temat - zdjecie smilocka nie sprawi ze telefon bedzie legalny. Ciesze sie ze udupiles 400 pln. to tak jak złodziej okrada złodzieja.
Dobrze ci tak.
Edited by jasiecki, 23 March 2015 - 22:24.
Black 3gs/8 ---> Black 4s/16 ---> Black 4/16 ---> White 4s/16 ---> White 5/32 ---> Sliver 5s/64 -->Sliver 6 PLUS/16 ---> Sliver 6s/16 --> Rose gold 6s/64 ---> Black mat 7/128 ---> Black X/64 --> Black 12/128
Posted 23 March 2015 - 22:25
Ty tak poważnie czy tylko udajesz? Wyobraź sobie sytuację, w której przychodzi do salonu klient z kradzionym dowodem osobistym i bierze na niego umowę. Po kilku dniach oszustwo wychodzi na jaw, sieć blokuje telefon. Inna możliwość, to, że ktoś sprzedaje ten telefon i zgłasza jego kradzież, bo ma wykupione ubezpieczenie - telefon zostaje zablokowany. Mam Ci więcej opcji przedstawić?
Zrozum, że sprzęt nie trafia na czarną listę bez powodu. Koniecznie chcesz go używać, to używaj ale nie staraj się usprawiedliwiać i wymyślać, że wszystko z nim w porządku.
Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl
ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków
kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91
Posted 23 March 2015 - 23:08
Dobra dość tej zabawy. Lewy telefon nigdy nie będzie w porządku, obojętnie jakby zaklinać rzeczywistość. Zamykam.
- jasiecki likes this
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users