Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Jakie programy graficzne polecacie?

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 MacLife

MacLife
  • 198 posts
  • SkądŁódź, PL

Posted 25 August 2013 - 23:37

Witam! Myślę, że OffTopic będzie najlepszym do mojego pytania. Chciałbym rysować komixy w programie graficznym (najpierw szkice, potem malowanie itd) Lecz chciałbym wiedzieć jakie fajne i proste programy graficzne polecacie na Maca? Chciałbym stworzyć bohaterów, jakieś miejsce akcji itd, a potem pisać z tym komiks (jakoś to zrobię)... Więc, jakie programy pozwolą mi stworzyć własne postacie i tła (całą grafikę)? Pozdrawiam ;-) P.S. Przepraszam za lekko niestylistyczne zdania...

#2 pio11

pio11
  • 1700 posts

Posted 25 August 2013 - 23:52

Sprawy nie ma, przeczytać się dało choć trudność sprawiało trochę. Za lekko zdania niestylistyczne przepraszam również ;). Jeśli by tak się zastanowić to paint na bootcampie wystarczy ;). Nie wiem na ile jesteś dobry w rysunkach ale każdy program z warstwami się nada - Gimp, Photoshop to te najbardziej znane. Do tego jakiś tablet graficzny z dobrym piórem czułym na nacisk i do przodu! Bez talentu w tej dziedzinie program właściwie nie ma znaczenia ;)

#3 dm76

dm76
  • 2445 posts

Posted 25 August 2013 - 23:53

Do rysowania, inkowania najtaniej i najprościej (za darmo) sketchbook pro, sketchbook designer (wektory) od autodeska Na youtube masz setki tutoriali i speedpaintów z różnymi rysunkami w tym programie Koszerni pewnie polecą tylko Adobe illustrator i indesign...

#4 Jacek Zięba

Jacek Zięba

• 625 posts
  • SkądGdańsk

Posted 26 August 2013 - 08:25

Z płatnych Pixelmator, z darmowych Gimp, jeżeli chodzi o grafikę rastrową. Z grafiki wektorowej, jedynym moim zdaniem słusznym programem jest Artboard (rownież płatny).

#5 sebaglik79

sebaglik79
  • 4 posts
  • SkądTychy

Posted 04 September 2013 - 14:37

Photoshop, Ilustrator, Corel Photo, Corel Draw

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users