Witam!
Myślę, że OffTopic będzie najlepszym do mojego pytania.
Chciałbym rysować komixy w programie graficznym (najpierw szkice, potem malowanie itd)
Lecz chciałbym wiedzieć jakie fajne i proste programy graficzne polecacie na Maca?
Chciałbym stworzyć bohaterów, jakieś miejsce akcji itd, a potem pisać z tym komiks (jakoś to zrobię)...
Więc, jakie programy pozwolą mi stworzyć własne postacie i tła (całą grafikę)?
Pozdrawiam ;-)
P.S. Przepraszam za lekko niestylistyczne zdania...

Jakie programy graficzne polecacie?
Rozpoczęty przez
MacLife
, 25 sie 2013 23:37
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 25 sierpnia 2013 - 23:37
Napisano 25 sierpnia 2013 - 23:52
Sprawy nie ma, przeczytać się dało choć trudność sprawiało trochę. Za lekko zdania niestylistyczne przepraszam również
.
Jeśli by tak się zastanowić to paint na bootcampie wystarczy
. Nie wiem na ile jesteś dobry w rysunkach ale każdy program z warstwami się nada - Gimp, Photoshop to te najbardziej znane. Do tego jakiś tablet graficzny z dobrym piórem czułym na nacisk i do przodu! Bez talentu w tej dziedzinie program właściwie nie ma znaczenia

Napisano 25 sierpnia 2013 - 23:53
Do rysowania, inkowania najtaniej i najprościej (za darmo) sketchbook pro, sketchbook designer (wektory) od autodeska
Na youtube masz setki tutoriali i speedpaintów z różnymi rysunkami w tym programie
Koszerni pewnie polecą tylko Adobe illustrator i indesign...
Napisano 26 sierpnia 2013 - 08:25
Z płatnych Pixelmator, z darmowych Gimp, jeżeli chodzi o grafikę rastrową. Z grafiki wektorowej, jedynym moim zdaniem słusznym programem jest Artboard (rownież płatny).
Napisano 04 września 2013 - 14:37
Photoshop, Ilustrator, Corel Photo, Corel Draw
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych