Longhorn, jak wiele się zmeni zanim nadejdzie?
Napisano 13 kwietnia 2005 - 22:30
Napisano 13 kwietnia 2005 - 23:39
Napisano 14 kwietnia 2005 - 14:13
Napisano 14 kwietnia 2005 - 15:16
Napisano 15 kwietnia 2005 - 18:53
Napisano 15 kwietnia 2005 - 19:18
Napisano 16 kwietnia 2005 - 09:14
Jasne. Mac ze swoim QuickTime jest multimedialny... szkoda tylko że jakNowa winda ma byc, wiadomo, bardziej mulitmedialna :wink:
użytkownik ma zainstalować plugin to mu się już odechciewa... o ignoranctwie
dla Linxua nie wspominając...
Windows przynajmniej ma bogate wsparcie dla urządzeń IrDA, tel. kom., GPS itd.
Na Mac'u conajwyżej iPod ma taką praktyczność i funkcjonalność użytkową...
W Tiger ma być Safari 2 - ciekawe kiedy pierwsza dziura na jaw wyjdzie...Ma byc w nim nowy IE w wersji 7 pozbawione dziur :wink:
Przy okazji mogli by załatać te w Safari 1.x...
iCal "wszystkim potrzebny" też ma pewnie pełno dziur, tylko że nikt nie wie
po co używać tego programu, więc dziury na światło dzienne nie wychodzą...
Pozatym świecicie taką wiedzą o OS'ach że faktycznie, przekonująca jest
wasza argumentacja dotycząca świetności OSX...
Rozumiem że można bluzgać na OS'y które się stoswało i które zawodziły...
ale aby oceniać z góry to co robi dany producent, to tylko świadczy o typowym
MacSnobie: gbur, sonb, nowobogacki, który zapierda** 25h/d (najczęściej w DTP),
robi przekręty (najczęściej i tak sotosuje soft nielegalnie) i żre tynk ze ścian tylko
po to żeby wreszcie nowego maczka sobie kupić... a jeśli ma większą firmę
to wymaga od pracowników aby obsługiwali Mac'i (szkoda że 0.3% w Polsce
ich jest)...
Żal wam du** ściska że Windows będzie miał więcej landryn i obracających się
dupenszwanców na Desktopie niż ma OSX...
Osobiście sądzę że Longhorn nie będzie na poziomie OSX, ale nieco wyżej...
w każdym razie życzę MS aby tak było. (Bo czemu by nie?)
Napisano 16 kwietnia 2005 - 09:49
No a z tymi dyniami to przesadziłeś myślę...
Napisano 16 kwietnia 2005 - 11:17
Jednak xTomkO, nie wydaje ci sie ze taka wypowiedzia przedtsawiasz siebie jako PcSnoba ? (uzywajac twoich slow).
Ze winda ma lepsze wsparcie dla urzadzen przenosnych i generalnie jest wiecej sterownikow to od razu nie znaczy ze jest lepsza. To tylko wynik tego ze kilka lat temu, dokladnie w czasach kiedy PC byl w epoce AT, ktos po prostu mial lepszy pomysl na marketing i dlatego PC jest wszedzie. Tyle, a wtedy PC byl znacznie w tyle, i byl chyba najgorszym dostepnym sprzetem. Niestety to ze PC jest takie popularne to zasluga pieniedzy i dobrego marketingu. Wszystko. Wtedy moja kochana Amiga miala tysiace kolorow a AT od biedy 16, pamietam wszyscy znajomi kloniarze pzychodzili do mnie pograc w Worms'y i inne gry, bo na PC wszytsko wygladalo sztucznie i dziwnie. Potem tez sie przezucilem na PC, bo musialem, widzialem ze Amiga sie nie rozwija (brak kasy). Teraz przerzucam sie na Mac'i bo ta platforma mi bardziej odpowiada, mimo tego ze na komputerach sie znam calkiem dobrze, to nie chce miec juz nic wspolnego z Windowsem, szczegolnie na swoim komputerem. Odpowiada mi ten system i juz. Jednak musze sie liczyc z tym ze ten system ma mniejsze wpsarcie, dlatego zanim cos kupie do Mac'a czytam najpierw o tym w sieci, to tez nie jest problem.
Gadanie ktora platforma jest lepsza jest tak bezsenswona ze szkoda gadac, wazne jes to jak wykorzysztujesz swojego kompa i czy jestes z nigo zadowolony. Ja z PC nie jestem zadowolony i tyle.
Dodatkowo to jest forum o Mac'ach wiec bedziemy sobie gadac o tym ze Tiger jest najlepszy na swiecie bo, lubimy ten system i tak juz zostanie. A nabijac sie z windozy bedziemy, bo czemu nie, ta firma czasami az sie prosi o to.
Na drugi raz uzyj jakis sensownych argumentwo jak chcesz sie poklocic, i prosze cie nie obrazaj na "zapas" ludzi. Winda ci sie zawiesila, czy jak ? chill out man...
Napisano 16 kwietnia 2005 - 11:40
Napisano 16 kwietnia 2005 - 11:53
Napisano 16 kwietnia 2005 - 12:19
Napisano 16 kwietnia 2005 - 12:27
hmmm porozmawiamy o longhornie jak bedziemy mogli go zobaczyc w sklepach moze bo teraz to jest wrozenie z fusow
Na podstawie obecnych danych mozna wysnuc jedna teze o Longhornie:
zeby moc pracowac na tym systemie nie tylko trzeba bedzie wydac duzo kasy na system ale jeszcze ze dwa razy tyle na rozbudowe pieca (w wiekszosci przypadkow calkiem spora)
a to wcale nie swiadczy na korzysc nowego systemu M$ :evil:
(ech... marzy mi sie system 100% skalowalny i 100% bezpieczny) :mrgreen:
Napisano 16 kwietnia 2005 - 12:29
Zgodzę się z tym zdaniem. Aczkolwiek to co mówi Sebastian o nawykach MS pozostawie pole do spekulacji na temat 'wspaniałości" nowego windowsa...hmmm porozmawiamy o longhornie jak bedziemy mogli go zobaczyc w sklepach moze bo teraz to jest wrozenie z fusow
Napisano 18 kwietnia 2005 - 16:54
Jesli nie ma juz nic ciekawego co mozna zerznac z Appla to czemu nie z innych...cala filozofia, ktora trzyma to COS jeszcze na powierzchni...
Napisano 18 kwietnia 2005 - 19:43
A o AmigaAnywhere slyszal kiedys? To system 100% przenosny i skalowalny o bezpieczenstwie nie wspominajac....
Napisano 24 kwietnia 2005 - 12:56
Napisano 24 kwietnia 2005 - 14:01
A poza tym w Longhornie ma być pulpit 3d czy coś w tym rodzaju, a o ile mi wiadomo w OSXach tego nie ma.
Nie ma zapowiedzi żadnego pulpitu 3D. Tym bardziej, że technologia wizualizacji 3D dopiero raczkuje
Zaś to, co jest tak szumnie zapowiadane, czyli interfejs graficzny Avalon, jest "inspirowane" Quartz'em, środowiskiem graficznym OS X'a...
...o ile mi wiadomo
Napisano 25 kwietnia 2005 - 09:20
Chyba nie wiesz o czym piszesz, albo o czym 'db' napisał...Nie ma zapowiedzi żadnego pulpitu 3D. Tym bardziej, że technologia wizualizacji 3D dopiero raczkujeA poza tym w Longhornie ma być pulpit 3d czy coś w tym rodzaju, a o ile mi wiadomo w OSXach tego nie ma.
Równie dobrze można stwierdzić że Quartz jest "inspirowany" DirectX'em.Zaś to, co jest tak szumnie zapowiadane, czyli interfejs graficzny Avalon, jest "inspirowane" Quartz'em, środowiskiem graficznym OS X'a...
...o ile mi wiadomo
O ile wogóle można mówić, czy porównywać Quartz i DirectX. Bo o ile DirectX to nowoczesna
technologia 3D, o tyle Quartz jest najwyżej landryniatorem 2D.
Napisano 25 kwietnia 2005 - 09:58
Napisano 02 maja 2005 - 21:59
Napisano 02 maja 2005 - 22:34
Napisano 02 maja 2005 - 23:25
Napisano 05 maja 2005 - 12:36
Chyba nie wiesz o czym piszesz, albo o czym 'db' napisał...Nie ma zapowiedzi żadnego pulpitu 3D. Tym bardziej, że technologia wizualizacji 3D dopiero raczkujeA poza tym w Longhornie ma być pulpit 3d czy coś w tym rodzaju, a o ile mi wiadomo w OSXach tego nie ma.
Równie dobrze można stwierdzić że Quartz jest "inspirowany" DirectX'em.Zaś to, co jest tak szumnie zapowiadane, czyli interfejs graficzny Avalon, jest "inspirowane" Quartz'em, środowiskiem graficznym OS X'a...
...o ile mi wiadomo
O ile wogóle można mówić, czy porównywać Quartz i DirectX. Bo o ile DirectX to nowoczesna
technologia 3D, o tyle Quartz jest najwyżej landryniatorem 2D.
hahaha - tylko ze win gdi - czyli windowsowe okienka nie wykozystuja directx przez co sa wolne i brzydkie a odpowiednikiem directx w macu nie jest quartz tylko opengl panie kolego, ktory jest w wielu przypadkach wydajniejszy a juz na pewno bardziej elastyczny. pozatym opengl pozwala na bezproblemowe przenoszenie programow i gier miedzy roznymi platformami sprzetowymi i platformowymi, czym directx nie moze sie pochwalic. co do pulpitu 3d to poki co jest on bardziej 3d w macach (expose, dashboard itp) niz w windach
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych